Hoşgeldiniz  

ÇERDEB Çerkeşli ve Çerkeş’te Yatırımcı İş İnsanlarını Buluşturdu

admin | 05 Ekim 2019 | Çankırı, Eğitim, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) yönetim kurulu tarafından, eğitime destek amaçlı burs veren iş insanları ile tanışma ve istişare amaçlı program düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erol Tepebaşı başkanlığındaki İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) yönetimi Çerkeşli ve Çerkeş’te yatırım yapan iş insanlarını Topkapı Mercure Otel’de düzenlenen tanışma ve kaynaşma toplantısında buluşturdu.

Topkapı’da bir otelde düzenlenen ve Çerkeşli üniversite öğrencilerine destek amacıyla verilecek eğitim bursuna kaynak sağlamak için Erol Tepebaşı başkanlığındaki İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) yönetim kurulu, bağışçı iş insanları ve dernek temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya, Erol Tepebaşı başkanlığındaki İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) yönetim kurulu üyeleri ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Baydar, Çerkeşli ve Çerkeş’te yatırım yapan iş insanları, Çerkeş Dernekler Birliği’ne bağlı dernek başkan ve temsilcileri katıldılar.

Topkapı’da bir otelde Çerkeşli üniversite öğrencilerine destek amacıyla verilecek eğitim bursuna kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda 100’ün üzerinde öğrenci için burs taahhüdü alındı.

Toplantının açılışında konuşan İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) Erol Tepebaşı, amaçlarının burs talebinde bulunan 200 civarındaki Çerkeşli öğrencini talebinin Çankırı Vakfı’nın da desteği ile karşılamak olduğunu kaydederek; toplantıda tanışma ile birlikte talep ve önerilerin de dile getirilebileceğini kaydedip, birlik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ÇERKEŞ DENEKLER BİRLİĞİ Ataşehir Çerkeş Erol Tepebaşı

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Merkezi Ataşehir’de olan Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB)’nin 20 köy derneği ile kurulan bir çatı örgütü olduğunun altını çizen Erol Tepebaşı, kurulduğu 2011 yılından bu güne çeşitli etkinlikler düzenlediğini belirterek; “İstanbul’da bulunan Çerkeşli hemşerilerimizi bir arada tutmak, dostluklarını geliştirip kaynaşmayı sağlamak için mücadele ettik. Mücadelemizi daha da etkin kılmak amacıyla birliğimiz üzerinden sigorta uygun fiyata yaparak katkı sunmaya çalıştık. Bu gün yaptığımız toplantıyla 150’nin üzerinde Çerkeşli öğrenciye burs kaynağı yaratmayı hedefliyoruz. Yaptığımız görüşme ile burs işlemlerimizi Çankırı Vakfımız üzerinden yürüteceğiz. Biz vakfımıza Çerkeşli üniversite öğrencilerine verilmek şartıyla Çankırı Vakfımıza aktardığımız 200 liralık burs, vakfımızın da 25 liralık katkısı ile 225 lira olarak her ay burs alan öğrencimize aktarılacak. Küçük gibi görünen bu miktar ihtiyaç sahibi öğrenci için çok önemli bir rakam oluyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağımıza inanıyorum.” Dedi.

Kendisinin de Çerkeşli olduğunu kaydeden Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Baydar, bursların tek çatı altında toplanması amacıyla toplantılar yapıldığını, ilk kez Çerkeş Dernekler Birliği’nden iş birliği konusunda destek geldiğini, geçtiğimiz yıl burs alan ve Vakıf etkinliklerinden yararlanan Çerkeşli öğrenci sayısının azlığına dikkat çekerek; “Bu sene burs vereceğimiz öğrenci sayısı 750 öğrenci. İlk kez Çerkeş Dernekler Birliği de dahil olacak.” Şeklinde konuştu.

ÇERKEŞ DENEKLER BİRLİĞİ Zeynettin Aydın

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 3. Oktober 2019

STK’ların gurbetteki Çerkeşlileri bir araya getirdiğini vurgulayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, “ Ben Çerkeş Dernekler Birliğimize diyorum ki; boşuna kira vermesin, Maltepe’de istediğin faaliyetini yap. Kira ödeme. Kardeşimiz de bizim orayı şenlendirmiş olur. Kabul etmek Çerkeş Dernekler Birliği tasarrufudur. Birliğimizin Federasyonda bir odası var. Biz Çerkeşliler olarak iş insanlarımızın desteğiyle burs sayımızı çok fazla arttıracağız. Eğer Çerkeş Dernekler Birliği 100 bursu yakalarsa söz veriyorum 5 burs da ben vereceğim.” Diye konuştu.

Programda dernekler ve iş insanlarının desteği ile ulaşılması hedeflenen 150’ye yakın bursun Çerkeş Dernekler Birliği üzerinden Çerkeşli öğrencilere verilmek üzere Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’na aktarılacağı belirtildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.