Hoşgeldiniz  

Yeni Çamlıca İçin Olumlu Cevabı Umutla Bekliyoruz

admin | 15 Şubat 2020 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Genel, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Sadık Semih Kayhan, Yeniçamlıca’da 2981 uygulaması dışında çözüm olmadığı oluşan Büyükşehir’den, gelecek haberden umutlu olduğunu kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, www.itvhaber.com okurlarına Yeni Çamlıca ve çevresindeki mülkiyet sorunlarının çözümü ile ilgili çalışmaları aktardı.

Yeni Çamlıca ve çevresindeki mülkiyet sorunlarının çözümü ile ilgili çalışmalar hakkında Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com okurlarına bilgi, veren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Büyükşehir yetililerinde de 2981 uygulaması dışında çözüm olmadığı kanaati oluştuğunu vurgulayarak, “2981’den başka çözüm gözükmüyor. Teklifimiz İBB’de kabul gördü. Bizden 15 gün süre istediler. Bu gün yedinci günümüz. Bu konuda 1 Hafta sonra cevap gelecek. Umutla bekliyoruz. Olumlu cevap gelme ihtimali yüksek gözüküyor. Olumlu cevap gelir gelmez önce mülkiyet sorununu çözeceğiz. Sonra da imar planı yapılacak.” Dedi.

BAŞKAN BATTAL İLGEZDİ’NİN TALİMATIYLA BÜYÜKŞEHİR’E: TEK SEÇENEK 2981

Recep Kenan tarafından www.itvhaber.com adına gerçekleştirilen söyleşide Yeni Çamlıca’daki mülkiyet sorunlar ile ilgili bütün seçeneklerin değerlendirildiğini, uygulanabilir görülen tek seçeneğin kendi önerileri olduğu üzerinde görüş birliği oluştuğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, diğer seçeneklerdeki değerlendirmenin olumsuz sonuçlanmasından sonra, geriye tek seçenek olarak Ataşehir Belediyesi tarafından önerilen 2981 uygulaması ile ilgili İBB’nin olumlu yaklaşığını vurgulayarak; “Büyükşehir yeni yönetimine bunu anlattık. Önce olayı anlamaya çalıştılar. Teknik kısım ikna olmuş noktasına geldi. Bizden hukuksal görüş istediler. Biz düşündüğümüzün doğru olduğuna inanan bir yönetimiz. Bütün çalışmalarımız hakkında Sayın Başkanımız Battal İlgezdi’ye günü gününe bilgi veririm. Sayın Başkan Battal İlgezdi’nin de talimatıyla Hukuk İşleri Müdürlüğümüz bu bölgenin 2981 uygulamasından başka çözümü olmadığını hukuksal dileri ile Büyükşehir’e yazdılar.” Şeklinde konuştu.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Recep Kenan tarafından www.itvhaber.com adına gerçekleştirilen söyleşide Yeni Çamlıca’daki mülkiyet sorunlar ile ilgili alışmalardan şu ayrıntıları aktardı:

2981’İ UYGULAMAYA MECBURSUNUZ!

“Tapu Kadastro Müdürlüğü’nin kök parsele dönün diye yazısından sonra kök parsele döndürüp verdiğimiz zaman yapamazsınız dediler. Döndüğünüz zaman yeni bir uygulama getirmeniz lazım dediler. Bu da ne demektir; 2981’i uygulamaya mecbursunuz!..”

15 GÜN SÜRE İSTEDİLER 1 HAFTA SONRA CEVAP GELECEK

Bu konuda Büyükşehir ikna olur pozisyonuna geldi. Bizim hukuksal görüşümüzü aldıktan sonra, Büyükşehir’deki hukukçu arkadaşlarımız bizi dinlediler. En sonunda dediler ki; Anlaşılan 2981’den başka çözüm gözükmüyor. Haklısınız galiba. Bize 1 gün süre verin inceleyelim. Teklifimiz İBB’de kabul gördü. Bizden 15 gün süre istediler. Bu gün yedinci günümüz. Bu konuda 1 Hafta sonra cevap gelecek. Umutla bekliyoruz. Olumlu cevap gelme ihtimali yüksek gözüküyor. Olumlu cevap gelir gelmez önce mülkiyet sorununu çözeceğiz. Arkasından da, Büyükşehir onaylayacak. Onayladıktan sonra da imar planı yapılacak.

“GALİBA 2981 UYGULAMASINDAN BAŞKA ÇÖZÜM GÖZÜKMÜYOR!”

“Büyükşehir’deki hukukçu arkadaşımızın önce olumsuz raporu vardı. Uzun uzun durumu anlattıktan, bütün belgeleri ortaya koyduktan sonra kullandığı cümle; -galiba 2981 uygulamasından başka çözüm gözükmüyor- oldu. Bu da bize umut ışığı oldu. Bölgedeki vatandaş da bu uygulamayı bekliyor.”

VATANDAŞ OTURDUĞU EVİN SAHİBİ DEĞİL. ÖNCE MÜLKİYETİ ÇÖZELİM!

“Şu anda, vatandaş oturduğu evin sahibi değil. Önce evinin sahibi olsun. Her geçen gün problem büyüyor. Bölgenin sorununu öğrendiğimiz zaman hissedar sayısı 4 bin civarındaydı. Şimdi 7 bini geçti. Nerdeyse ikiye katlandı hissedar. Gün geçtikçe yeni varisler çıkıyor. Her geçen gün çözüm daha zorlaşıyor. Giderek çözümsüz hale geliyor. Önce mülkiyeti çözelim. Planlar ondan sonra.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.