Hoşgeldiniz  

Ömer Lütfi Özenç, ‘Şişli Belediyesi’nin başarısı için Çalışacağım’

admin | 24 Temmuz 2019 | Çankırı, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Siyasi görüş, din, dil, renk ayrımı yapmadan görev yapacağını kaydeden Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç,  Şişli Belediyesi’nin başarısı için tüm gücüyle çalışacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Şişli nüfusunda gündüz ve gece arasındaki inanılmaz farklılık yaşandığını kaydeden Şişli Belediye Başkan yardımcısı Ömer Lütfi Özenç, gece 274.000 kişinin uyuduğu Şişli’de gündüzleri nüfusun 4 milyon kişiye ulaştığını, bu durumun da hizmette aksamalara yol açtığını, belediye olarak bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kültür ve sanata yatkın, insanlarla diyalog kurma özelliği olan, toplumla iç içe olmayı başarabilen karaktere sahip olduğunu vurgulayan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç; insanları, hayvanları, ülkesini ve milletini sevdiğini Kaydetti.

ATATÜRKÇÜ, MİLLİYETÇİ, CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLI

Ömer Lütfi Özenç, kendisini; Atatürkçü, Milliyetçi, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı idealist bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” olarak tanımlıyor.

STK’lar da yaptığım gönüllü çalışmalarla topluma faydalı olmaya çalıştığını kaydeden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için verdiği röportajda; “Hayatımın buraya kadar olan bölümünde maliye teşkilatında yaptığım kamu görevleri ile devletime hizmet ettim. Bu görevlerim sırasında boşlukları değerlendirip STK’lar da yaptığım gönüllü çalışmalar ile topluma sosyal fayda sağlamaya çalıştım.” İfadelerine yer verdi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİNİN BAŞARISI İÇİN GAYRET SARF EDECEĞİM

Ömer Lütfi Özenç www.itvhaber.com’a verdiği röportajda, “Allah ömür verirse bundan sonra, 5 yıl süre ile herhangi bir siyasi görüş, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın Şişlili vatandaşlarımıza hizmet eden Şişli Belediyesinin başarısı için olanca gücüm ve deneyimimle gayret sarf edeceğim.” Dedi.

Ömer Lütfi Özenç www.itvhaber.com okurları için verdiği röportajda Recep Kenan’ın sorularını yanıtladı:

Recep Kenan tarafından www.itvhaber.com okurları için Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç ile yapılan röportaj:

1.Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfi Özenç kimdir? Kısaca kendinizi anlatır mısınız?

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde doğdum. İlk ve orta okulu memleketimde okuduktan sonra sınavını kazandığım devlet parasız yatılı okulu olan Ankara Maliye Okulunu ve Gazi Üniversitesini bitirdim.
Kendimi; “Kültür ve sanata yatkın, insanlarla diyalog kurma özelliği olan, yaşadığım toplumla iç içe olmayı başarabilen, bulunduğum her kademeyi kendi çabalarımla başararak hak etmiş, insanları, hayvanları, ülkesini ve milletini seven, Atatürkçü, Milliyetçi, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı idealist bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı” olarak tanımlayabilirim.

ŞİŞLİ BELEDİYESİNDEKİ GÖREVİMLE BİRLİKTE DENETÇİLİK GÖREVİME SON VERDİM

2.Şişli Belediyesi’ndeki göreviniz hayırlı olsun. Şişli ile bağınız nedir ne kadar zamandır bu bağınız var?

Ankara’da Vergi Dairesi Müdürü olarak görev yapmakta iken, 1996 yılında İstanbul Defterdarlığı emrine naklen atandım ve İstanbul’daki ilk görev yerim, Mecidiyeköy Vergi Dairesi Müdürlüğü idi. Avrupa yakasındaki başka vergi dairelerinde de yaptığım Vergi Dairesi Müdürlüğü görevlerinden sonra 2013 yılında, Şişli Bomonti’de bulunan Vergi Denetim Kurulu binasında Vergi Müfettişi olarak görev yaptım. 2015 yılında emekli oldum ve yine Şişli Halaskargazi caddesinde kurduğum bir bağımsız denetim şirketinde yönetim kurulu başkanı olarak faaliyet icra ettim. Şişli Belediyesindeki görevime atanmamla birlikte bu şirketteki yöneticilik, ortaklık ve bağımsız denetçilik görevime son verdim. Anlaşılacağı üzere, İstanbul’daki devlet memuriyeti ve bağımsız denetçilik görevlerimin başlangıcı ve sonu Şişli ilçesinde gerçekleşti.

ŞİŞLİ’DE GÜNDÜZ NÜFUSU 4 MİLYON KİŞİYE ULAŞIYOR

3.Şişli, yüzölçümü ölçeğinde nüfus yoğun bir ilçe. Aynı zamanda iş ve ticari nitelikteki yapıların da yoğun olarak barındığı bir ilçe. Bu yapı gündüz ve gece nüfusu arasında fark oluşturuyor mudur? Fark varsa sorun oluyor mu? Belediyenin bu alanda çalışması var mı?

Gündüz ve gece arasındaki nüfusun inanılmaz farklılık yaşandığı bir ilçe Şişli. İlçemizde gece 274.000 kişi uyurken bu sayı gündüzleri 4 milyon kişiye ulaşmaktadır. Şişli belediyesinin gece Şişli’de uyuyanlarla sınırlı olarak genel bütçeden aldığı destek, gündüz Şişli’de yaşayanların fazlalığı sebebiyle bu insanlara hizmet verilmesinde aksaklıklara sebebiyet vermektedir. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Şişli’de gündüz yaşayanlardan aldığımız katkıda artış sağlama çalışmalarımızın yansımalarını  tüm kamuoyu duyacaktır.

VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİME DEVAM EDİYOR GİBİYİM

4.Bürokratik geçmişiniz olduğunu, üst düzey yöneticilik deneyimine sahip olduğunuzu biliyoruz. Bu birikimlerin size yeni görevinizde katkısı olacak mıdır?

Maliye teşkilatının çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev yaptım. Bu kurumda edindiğim deneyimler elbette ki Şişli Belediyesinde yapacağımız çalışmalara da ışık tutacaktır. Belediyede üstlendiğim görevin, Mali hizmetler ve İnsan Kaynakları müdürlükleri olması sebebiyle sanki Vergi Dairesi Müdürlüğü görevime devam ediyor gibiyim.

5.Dernek ve STK’larda aktif çalışmalarda yer aldığınızı biliyoruz. Bu görevlerden bahseder misiniz? Halen hangi STK veya derneklerde yönetici olarak göreviniz var?

YAŞAMIM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İÇERİSİNDE GEÇTİ

Yaşamımın büyük bir bölümü, sivil toplum kuruluşları içerisinde geçti diyebilirim. Lise yıllarından başlayarak bu günlere kadar STK’larla irtibatımı hiç kesmedim. Kültürel ve mesleki dernekler, spor kulüpleri, hemşehri dernekleri gibi birçok dernekte yöneticilik yaptım.

ÇANKIRI VAKFI’NDA, ÇANDEF KURULUŞUNDA GÖREV ALDIM

6.Çankırılı olduğunuz Çankırı dernek ve STK yapılanmalarında öncülük yaptığınız biliniyor. Bu kapsamda hangi çalışmalarda yer aldınız?

İstanbul’a geldiğim ilk yıllarda Çankırı Vakfı yönetiminde bulundum. Daha sonra bazı Çankırı ilçelerinin dernekler birliklerinin oluşmasına katkım oldu. İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu’nun (ÇANDEF) kuruluşunda birçok hemşerimle birlikte katkı verdim. İstanbul’daki görevim sırasında yaşadığım bir Ankara tayini sebebiyle 7 ay görev yaptığım Ankara Yeğenbey Vergi Dairesi Müdürlüğüm sırasında Ankara’daki Kurşunlu Dernekler Birliği’nin kurulmasına da katkı verdim.

Hemşeri dernekleri dışında Vergi Dairesi Müdürleri ve Müdür Yardımcıları Derneğinin de (GİMDER) kuruluşunda bulundum ve uzun yıllar bu derneğin genel başkan yardımcılığı ve İstanbul Şube Başkanlığı görevlerinde bulundum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.