Hoşgeldiniz  

Murat Kenan, ‘İstanbul’da Bir Araya Gelemiyoruz!’

admin | 15 Ağustos 2019 | Çankırı, Gündem, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Muhtarlık ve Çörekçiler Köyü Derneği işbirliğiyle düzenlenen Çörekçiler Köyü Şenliği Kurban Bayramının 2. günü Milletvekili ve Ilgaz Belediye Başkanı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kenan düzenledikleri 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği ile birlik beraberlik ve kaynaşmayı artırmayı amaçladıklarını kaydederek, köylüler olarak İstanbul’da bir araya gelemediklerine işaret etti.

Muhtarlık ve İstanbul’daki Çörekçiler Köyü Derneği işbirliğiyle geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği Kurban Bayramının 2 günü olan 12 Ağustos 2019 tarihinde Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Ak Parti Ilgaz İlçe Başkanı İsmail Akbak ve Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu yıl 18.’si düzenlenen geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği, köylülerin katılımı ile Merkez Camisinde okunan Mevild-i Şerif ile başladı.

Şenliğin eğlence ve hediye çekilişinin de yer aldığı bundan sonraki bölümüne, Ada mevki olarak bilinen alanda devam edildi.

Köyün gençleri tarafından düşük ateşte dövülerek pişirilen yöresel lezzet, “Keşek” ikramının yapıldığı Çankırı Ilgaz ilçesine bağlı Çörekçiler Köyü’nün 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği Kurban Bayramının sonraki 2. gün olan 12 Ağustos 2019 Pazartesi günü köylülerin yoğun katlımı ve coşku ile gerçekleştirildi.

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 12. August 2019

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 12. August 2019

Köy dışında yaşayanlardan yaz tatili, bayram gibi nedenlerle sılayı rahim edenlerin birbirleri ile tanışarak kaynaşmalarını, ata topraklarını ziyareti teşvik amacı taşıyan 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği, Çörekçiler Köyü Muhtarı Hasan Usta ve Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kenan ve yönetimlerinin işbirliğiyle düzenlendi.

GÖZDE HEDİYE ATV’YE SAHİP OLAN ŞANSLI AÇIKLANDI

Çekilişte ATV, TV, Elekritik Süpürgesi, Cep Telefonu, Drone gibi elektrikli ve elektronik eşyaların yer aldığı hediyeler, çekiliş öncesi bilet alanlardan şanslı olanları hediyelere sahip oldu. Çekilişin gözde hediyesi ATV’ye sahip olan şanslı isim Ali İpekçi oldu.

ÇÖREKÇİLER KÖYÜ ŞENLİK, BURAK ADALI Burak Adali

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 12. August 2019

 

SANATÇI BURAK ADALI’NIN SAHNE PERFORMANSI İLE EĞLENCE

2019 yılı Kurban Bayramı’nın 2.günü olan12 Ağustos 2019 Pazartesi günü düzenlenen 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği “Büyük Çekiliş” sonrasında sanatçı Burak Adalı’nın sahne performansı eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar sohbet, müzik eşliğinde oyunlar ve eğlence ile devam etti.

İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELEMİYORUZ!

Düzenlenen şenlikle birlik ve beraberliğin zirveye çıktığına işaret eden Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kenan, programın açılışında yaptığı konuşmada yönetimi ile birlikte iki aydır şenliğin hazırlığı için çalıştıklarını vurgulayarak; “Bu gün mevlidimizi okuttu, tüm şehitlerimiz ve geçmişimize. İstanbul’da bir araya gelemiyoruz. Şenlik ile birlik beraberlik ve kaynaşmamızı artırmayı amaçladık. Organizasyonda emeği geçen yönetim kurulu üyelerime, gençlik kolları ve kadın kollarındaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Dedi.

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 12. August 2019

KÖYÜMÜZ BÜYÜKTÜR, BÜYÜK HİZMETLER BEKLİYORUZ

Katılımcıların Kurban bayramını kutlayarak ve selamlayarak konuşmasına başlayan Çörekçiler Köyü Muhtarı Hasan Usta, Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu ve Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek; “Köyümüz büyüktür, büyük hizmetleri hak ediyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

ÇÖREKÇİLER KÖYÜ’NDEN BİRLİĞİMİZE BURS TAAHHÜDÜNDE REKOR ARTIŞ

Çörekçi Baba’nın torunları olarak tanımladığı köylüleri selamlayan Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal, milli, manevi değerler il birlikte sevgi, muhabbet, birlik, beraberlik ve hoşgörünün de görüldüğünün altını çizerek; “Marifet iltifata tabidir. Murat Kenan Başkanın Çörekçiler Köyü Derneği Bakanı e birliğin yönetiminde olmasından dolayı, bu yıl Çörekçiler Köyü’nden birliğimize burs taahhüdünde rekor artış oldu. Murat Kenan Başkanın gayretleri ve siz Çörekçiler Köylü hayırseverlerimizin sayesinde oldu. Tüm Ilgaz Camiası adına sizlere teşekkür ediyorum. Bayram dönüşü burs başvurularını alacağız. Burs talebi olan öğrencilerimiz, dernek başkanımızın referansıyla bizlere başvursunlar.” Dedi.

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 12. August 2019

BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VARDIR

Köylüleri ve protokolü selamlayarak, Kurban Bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, İsanbul’da Ilgaz Dernekler Birliği sayesinde Ilgaz’ın ışığını önlerine alarak yol yürüdüklerinin altını çizerek; “Şenliği düzenleyen, emeğin geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. İlk kez rahmetli Vahap Yartaş başkanımla gelmiştik. Bu gün ikinci olacak mutluyum gururluyum.” Şeklinde konuştu.

ONURSAL BAŞKANI KAMİL TEKNE, DERNEĞİ 1988 YILINDA KURDUK

Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Kamil Tekne, 1988 yılında kurdukları deneğin sırasıyla görev yapan yönetimler tarafından bu güne getirildiğini, bu güne kadar görev alan başkanlar ve yönetimleri tarafından dernek aracılığı ile Çörekçiler Köy ve köylülerine önemli hizmetlerin sunulmasına aracılık ettiklerini kaydetti.

Ilgaz Belefiye

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 12. August 2019

103 DÖNÜM YATIRIMA AÇIK BİR ALAN OLUŞTURDUK

Çörekçiler Köyü’nün Ilgaz’ın İstanbul’a açılan ticaret kapısı olduğunun altını çizen Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Çörekçiler köylü marka ve isimleri olan iş adamlarını işaret ettiği konuşmasında; “Ben bununla gurur duyuyorum. İnşallah Ilgaz’a da yatırımlarınızı bekliyorum. 31 Mart seçimlerinde Allah nasip etti Ilgaz Belediye Başkanı oldum. Siz değerli hemşerilerimiz için 103 dönüm yatırıma açık bir alan oluşturduk. Yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımıza, kanalizasyon, elektrik, şebeke dahil alt yapılarını da yapacak şekilde tahsise hazırım. İnşallah kendi memleketinize yatırım yapma gayreti içerisinde olursunuz. Biz Ilgaz olarak sizlerden bunu bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 12. August 2019

SİZLERİN EMRİNİZE AMADEYİZ, BİZİ MECLİS’E GÖNDEREN SİZLERSİNİZ

Ramazan Bayramı’nda ve daha sonra geldiği Çörekçiler Köyü’nde köyün ihtiyacının muhtar ve köylülerin taleplerini aldıklarını ifade eden Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitçi, alınan taleplerle ilgili çalışmaları yaptıklarını kaydederek; “Çörekçiler Köyü’nün ihtiyaçları, alt yapısı, parkesi, yol ile ilgili problemleri, Devrez Çayı ile ilgili şikayetlerin farkındayız. Hepsini takip ediyoruz. İnşallah bunları neticelendireceğiz.  Çünkü biz sizlerin oylarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gidip sizleri temsil ediyoruz. Bu yüzden sizlerin yanında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Hanımefendiler bayramda köylerine geldiğinde evlerinde rahat bir ortam istiyorlar. Su ile ilgili problem olmasın istiyorlar. Devrez ile, kanalizasyon ile ilgili problem olmasın istiyorlar. Bunların hepsini yapabilme adına buradayız. Sizlerin emrinize amadeyiz. Bunun böyle bilinmesini özellikle itiyorum. Çünkü bizi Meclis’e gönderen sizlersiniz.  Sizlere hizmet etmek bizim görevimiz. Sizler emredeceksiniz bizler yapacağız. Çörekçilerin meydanından o hainlere söylüyorum; vatanımızı bölemeyeceksiniz, bizi bir birimize düşüremeyeceksiniz, Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı dindiremeyeceksiniz. İşte bunlar birlikle olacak. Sılayı rahimle olacak. Herkes akrabasını, eşini, dostunu, çoluğunu çocuğunu tanıyacak. Bayrağına, toprağına, vatanına sahip çıkacak. …Ve inşallah güzel günler bizlerin olacak” Diye konuştu.

Çörekçiler Köyü Muhtarı Hasan Usta ve Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kenan ev sahipliğinde düzenlenen 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği’ne; Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu, Ak Parti Ilgaz İlçe Başkanı İsmail Akbak, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Arif Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek ve STK başkan ve yöneticileri, köylüler ile komşu köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

?

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.