Hoşgeldiniz  

Mehmed Öztürk, ‘Ilgaz İsmini Yaslandığı Dağdan Alıyor’

admin | 17 Aralık 2019 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Kastamonu Belediyesi’nin Ilgaz Dağı paylaşımına tepki gösteren Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, “Mülki sınırlarımız; Ilgaz Dağı Akar Bakardır, sahip çıkmayalım mı?” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kastamonu Belediyesi tarafından yapılan Ilgaz Dağı ile ilgili ayrıştırıcı paylaşıma tepki gösteren Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a yaptığı konuyla ilgili özel açıklamada; “Ortada hiç bir şey yokken Kastamonu Belediye Başkanı Gaip Bey’in sosyal medyadan bir açıklama yaptığını kaydeden Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Öztürk, Ilgaz Dağı’nın birileri tarafından sahiplendiğini iddia edildiği paylaşıma tepki göstererek; “Bir belediyenin bu işlerle ilgilenen birimi izinsiz böyle bir açıklama yapamaz. Ben de belediye başkanıyım. Kesinlikle benim birimim benden onay almadan yayınlayamaz. Bunun nereden çıktığını anlayamadık esasında. Kastamonu Belediyesi adına yapılmış bir açıklama.”

ILGAZ İSMİNİ YASLANDIĞI DAĞDAN ALIYOR

Ilgaz’ın mülki sınırlarının “Ilgaz Dağı Akar Bakar” tanımı ile baktığı yönlerdeki mülki idarelere ait olduğunu kaydeden Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Bunun üzerine biz de gerekli açıklamayı yaptık. Ilgaz Belediyesi’nin mülki sınırları içinde olan tesislerin tamamının tahsisini Ilgaz Belediyesi olarak aldık. Mülki sınırlarımız Ilgaz Dağı Akar Bakar. Yani güneye bakan kısımları Ilgaz dolayısıyla Çankırı’nın, kuzey kısımları Kastamonu’nun. Kaldı ki Ilgaz ismini yaslandığı dağdan alıyor zaten. Neden böyle bir ayrıştırıcı söylemlerde bulunulduğunu ben anlamış değilim. Biz kendi mülki sınırlarımız içindeki tesislerimize sahip çıkmayacak mıyız? Çıkacağız… Biz de bunu yapıyoruz. Talihsiz bir açıklama yapmıştır kendisi. İyi bir diş doktoru ama iyi bir siyasetçi değil. Bizim Kastamonu ile çok yakın ilişkilerimiz var. Köklü bağlarımız var. Kadim şehir. Akrabalıklarımız var. Biz Kastamonu’yu çok severiz. Ilgaz dağı Türk milletinin dağı… Kendi sınırlarımız bizi ilgilendirir.

KASTAMONU’NUN MU? ILGAZ’IN MI? ILGAZ DAĞI TÜRK MİLLETİNİN

Mehmed Öztürk yaptığı açıklamada, “Benim açıklamamdan sonra bir açıklama daha gelmedi. Başkana ulaşamadık. Bu ayrıştırıcı söylemler çok yanlış. Ilgaz Dağı Kastamonu’nun mu? Ilgaz’ın mı? Ilgaz Dağı Türk milletinin. Açıklamamız kabul gördü ki yanıt gelmedi.” İfadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Kastamonu Belediyesi, 12 Aralık’ta Ilgaz Belediyesi’nden tepki alan Ilgaz dağı ile ilgili Sosyal Medya paylaşımı yapmıştı. Ilgaz’dan tepki alan Kastamonu Belediyesi paylaşımı:

“Duyduk ki Anadolu’nun Yüce Dağı Ilgaz’ı tek başına sahiplenenler varmış!

Bilgi kirliliklerini gidermenin ve şeffaflığın bizim kamuoyuna ve komşularımıza karşı sorumluluğumuz olduğu düşüncesi ve memleketimizin hakkını her platformda koruma refleksiyle resmi rakamlarla Anadolu’nun Yüce Dağı Ilgaz’ın hangi ilin sınırları içerisinde olduğunu anlatmak istedik. İstedik ki bilenler bilgilerini tazelesin, yanlış bilgiler düzeltilsin, bilmeyenler ise öğrensin…

1088,61 hektar büyüklüğündeki Anadolu’nun Yüce Dağı Ilgaz’ın 750,86 hektarı Kastamonumuz sınırları içerisindedir. En kaliteli karın yağdığı ve Ilgaz’ın en uzun kayak pistinin bulunduğu bölge Kastamonu tarafındadır. İstedik ki doğru bilgiler ışığında kış tatilinizi en kaliteli şekilde geçireceğiniz noktayı sizler seçin. Kayaklarınız ve kızaklarınızla Kastamonu ve Ilgazımız siz değerli misafirlerini bekliyor.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.