Hoşgeldiniz  

Maltepe’de 32’ye Çıkan Kurula İtiraz Sayımı Durdurdu

admin | 12 Nisan 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Son Dakika, Üst Manşet A- A+

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan kararla Maltepe’de 24 saat yürütülen sayımda kurulu sayısının 32’ye çıkartılmasına MHP ve Ak Partililerin itiraz nedeniyle sayım durdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Maltepe‘de İlçe Seçim Kurulu’nda sayım 12 kurul ile devam ederken YSK’nın bilgisi ve oluru ile kurul sayısı 32’ye çıkarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan kararla Maltepe’de 24 saat yürütülen sayımda kurulu sayısının 32’ye çıkartılmasına MHP ve Ak Partililerin itiraz etmesi nedeniyle tartışmalar yaşandığı  ve sayma ara verildiği belirtiliyor. Alınan bilgiye göre sayıma yarın sabah devam edilecek.

Polis ve partililerin oy torbaları korumaya aldığı, masalar ve sandalyelerle torbalar arasına bariyer koyulduğu torbalar güven altına alındığı bilgisi geliyor.

Saat 21:00 sıralarına kadar önceleri 12, daha sonra 32’ye çıkan kurulla süren sayımda sayılan Sandık 537 olurken sayılmayı bekleyen sandık sayısı 549.

Yapılan sayımda CHP’den 341 düşerken Ak Parti’den 252 oy düştü. Cumhur İttifakı İBB Adayı Binali Yıldırım’a ise toplamda 149 oy eklendi.

‪Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nda 32 kurulda sayım işlemi devam ederken çıkan olaylar nedeniyle sayıma sabaha kadar ara verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.