Hoşgeldiniz  

Kartal’da Buluşan Çankırılılar Turgay Başyayla İle Coştu

admin | 23 Aralık 2019 | Çankırı, Genel, İstanbul, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Kartal Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde düzenlenen ve Çankırılı THM Sanatçısı Turgay Başyayla’nın sahne aldığı program yoğun ilgi gördü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kartal Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde düzenlenen Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılığı, Çankırılı THM Sanatçısı ve program yapımcısı Turgay Başyayla’nın sahne aldığı “Çankırılılar Kartal’da Buluşuyor” programı Çankırılıların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Programın açılışında konuşan Kartal Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Cihan Demirbaş, il derneklerinin İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu çatısı altında toplanma kararı ile kendilerinin de destek olduklarını kaydederek; “İstanbul’daki il derneklerimizin tek çatı altında toplanması birlik ve beraberliğimizin göstergesi olarak düşündük. Bunun coşkusunu hep beraber yaşıyoruz. Önceliğimiz Çankırı, sonra da Kartal’daki Çankırılılar. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun.” Şeklinde konuşarak; etkinliğin gerçekleşmesinde destek olanlara ve yönetimine teşekkür etti.

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) 1. Bölge Başkanı Önder Tozan da kısa bir konuşma ile katılımcıları selamlayarak; “Böyle bir programın benim bölgemde gerçekleşmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. Cihan Demirbaş başkanlığında Kartal Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği yönetimine ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

ÇANKIRI MİLLETİNE BAYRAĞINA HAİNLİK EDEN YETİŞTİRMEMİŞTİR

“Bu gün günlerden Çankırı’ymış” diyerek konuşmasına başlayan İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı’dan gelen konuklara ve İstanbul katılan Çankırılılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek; “Cihan Demirbaş kardeşimizin önderliğinde, Kartal Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneğinin düzenlediği Büyük Çankırı Buluşmasında bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. Kartalın en büyük spor komplekslerinden Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde Çankırı’mızın birliğinin, beraberliğinin bir kez daha yükselişinin ve şahlanışını n şahitliğini beraber yapıyoruz. Bu tür organizasyonlar birliği ve bütünlüğü artırıyor. Söz konusu vatan ise gerisi teferruat sözünün vücut bulduğu ilk neresi? Çankırı… Çankırı’da yaşamış, genlerini o topraklardan almış olup da vatanına, milletine bayrağına hainlik eden kimseyi yetiştirmemiştir.” Dedi.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Mustafa Can’ı vekaleten Onursal Başkan Sami Soydal yaptığı kısa konuşmada organizasyonda emeği geçenlere, katılımcılara ve destek verenlere teşekkür ederek, katılımcıları selamladı.

24 Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, yaptığı selamlama konuşmasında, zor olanın yavaş yavaş başarıldığını, toplantıyı düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ederek, bu toplantının da bu başarının kanıtı olduğunu vurguladı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstiklal Yolu Kahramanlarının torunları olarak tanımladığı Çankırılılara “hemşerilerim” diye hitap ederek; “Kartal dışından gelenlere kendimizi ifade edelim. 32 yaşında belediye başkanı olarak iyi bir Kartallıyız. Kartalı Seviyoruz. Kartal’daki bütün hemşeriler bizim hemşerimiz dedik. Bu Çankırı aşısını çok mütevazı bir konuşma yapan 24. Dönem Milletvekilimiz Çankırı’yı ve güzelliklerini anlattı. Hiç merak etmeyin bu kardeşiniz yanınızda. Kartal’ın kapıları sonuna kadar açık.” Dedi.

TUZUN BAŞKENTİ, YARENLER DİYARI ÇANKIRI’DAN SELAM GETİRDİM

Tuzun başkenti, yarenler diyarı Çankırı’dan selam getirdiğini kaydeden Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Çankırı’dan 750 – 800 in göç vermişiz. Baktık ki; bu göçün çoğu burada, İstanbul’da. Sağ olsun, sizlerle istişare halinde olan belediye başkanı da destek olacağını söyledi. Sizleri bizlerle buluşturan başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Birazda, bizlerin kalbinde taht kurmuş, sınırları taşmış çok değerli Turgay kardeşim de program yapacak.” Dedi.

BEN KENDİMİ ÇANKIRILI OLARAK HİSSEDİYORUM

Katılımcıları muhabbetle selamlayarak konuşmasına başlayan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, davette tanıştığı Kartal Çankırılılar Dernek Başkanı’na gelme isteğini vurguladığını kaydederek; “Yüzde 90 gelirim dedim. Halbuki bizim il dışına gitmemiz bir çok şartlara bağlı.  Çok olağan üstü bir durum olmadığı sürece geleceğim dedim. Niye? Çünkü biraz evvel başkanın dediği gibi, Ben de Kartallıyım. 1980 öncesi Küçükyalı bir belediye idi ve Kartal ilçesine bağlıydı. 1973 yılında gelmiştik. Biz Kartal’ı bildik, Kartal’ı tanıdık. O nedenle bir tarafım Kartallıdır. Ben aslen Erzincan Refahiyeliyim. Ama filen Çankırılıyım. Turgay Başyayla’nın hakkın daha fazla gasp etmeyelim.” Dedi.

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, 1074 Kulüp Başkanı Başkanı Alaattin Aslan, Kartal Belediye Başkan yardımcıları, aralarında Erol Tepebaşı, Ertuğrul Sağlam ve Öznur Canayakın’ın aralarında olduğu meclis üyeleri, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı STK, birlik ve dernek başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Gece Çankırılı THM Sanatçısı ve program yapımcısı Turgay Başyayla, türkü tadında ve kendine has figürlerin yer aldığı dansı ve dans ekibi ile birlikte sahne performansıyla hemşerileri Çankırılılara Çankırı ve Türkiye’nin değişik yörelerinden türkü ziyafeti içerikli bir gece yaşattı.

Programa katkı verelere Cihan Demirbaş başkanlığındaki Kartal Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

Çankırılı hemşerilerinden kalabalık bir Turgay Başyayla ile birlikte fotoğraf ekilebilmek için yarıştı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.