Hoşgeldiniz  

İMAR PLANI ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞ; EMSAL DIŞINDA

admin | 23 Temmuz 2017 | Ataşehir, Emlak, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Üst Manşet A- A+

İçerenköy için hazırlanan imar planını “Harika” olarak niteleyen İçerenköy Mahalle Muhtarı Ayhan Öztürk, imar için teşekkür ettiği Büyükşehir’den 2.07 olan emsalde adalet istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçerneköy için iyi bir plan hazırlandığını, emsal konusunda adil uygulama beklediklerini kaydeden İçerenköy Mahalle Muhtarı Ayhan Öztürk, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a yaptığı açıklamalarda, planı hazırlayanları tebrik ederken; vatandaşların, planla ilgili hem Ataşehir  Belediyesi hem de İBB tarafından açılan İmar Bilgilendirme ofislerinden bilgi alarak kararlarını vermelerini istedi.

EMSAL DIŞINDA ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞ

“İçerenköylüleri, imarı ve emsali değerlendirmek üzere muhtarlığımıza bekliyoruz” diyerek vatandaşları planla ilgili görüşlerini almak, birlikte değerlendirmek ve emsal artışı yönünde itirazda bulunmak amacıyla muhtarlığa davet eden İçerenköy Mahalle Muhtarı Ayhan Öztürk, emsal dışında “çok iyi hazırlanmış” olarak nitelediği ve “çok çalışılmış” dediği planın askıda kaldığı süre içerisinde emsalde iyileştirme taleplerini İBB’ye iletmelerinin gereğine işaret etti.

EMSALDEKİ ADALETSİZLİĞİN DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ

İçerenköylülerin 24 yıldır beklediği planın sonunda askıya çıktığını, kimseyi mağdur etmeyen güzel bir plan çıktığını kaydeden İçerenköy Mahalle Muhtarı Ayhan Öztürk, verilen 2.07 emsalin az olduğunu ifade ederek; “Yenisahra ve Barbaros’ta 5000 m2 ‘den yukarısına 2.50 emsal verilip, İçerenköy’de 5 bin, 10 bin veya 20 m2’ye 2,07 verilmesi bizce yanlıştır. Bunu düzeltilmesini talep ediyoruz. Bunun için de halkımızın Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz talebimizi ileteceğiz. Halkımızın buna duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu hak, itiraz hakkı tanınmış. 1 ay içinde kişiler haklarını savunsunlar. Mülkiyet kişilerindir. Bu fırsat bir aylıktır. 15 Ağustos’ta askı süresi ile birlikte itiraz hakkı bitecek. İnşallah hayırlı bir netice olur” dedi.

HALK KOLAY ANLAŞIR VE KENTSEL DÖNÜŞÜM DAHA ÇABUK GERÇEKLEŞİR

İçerenköy’deki Belediye Hizmet Alanı’na 2,20 Emsal verildiğini, kendilerine de bu emsale yakın bir emsalle verilerek adaletin sağlanmasını beklediklerini ifade eden Muhtar Ayhan Öztürk, mevcut binalar dönüşüme girdiğinde bir daireden 20 m2’nin alınarak müteahhide verildiğini iddia ederek; “2.30, 2.40 verirseniz emekli vatandaşın evinden bir odasını almamış olursunuz. Bu durumda halk müteahhitlerle daha kolay anlaşır ve kentsel dönüşüm daha çabuk gerçekleşmiş olur” diye konuştu.

150 BİN M2 ALAN YEŞİL ALANA BIRAKILIP 450 BİN M2 ARAZİ İMARA AÇILDI

İçerenköy’de 600 bin m2 alanın yeşil alan olduğunu buralardaki maliklerin yıllardır mağdur olduğunu, bu planla mağduriyetlerin giderildiğini vurgulayan Ayhan Öztürk, 150 bin m2 alanın yeşil alana bırakılıp 450 bin m2 arazinin imara açıldığı planın harka bir çalışma olduğunu ifade ederek, planı yapanları tebrik etti.

HALKIN ELİNDEN TUTANLAR DAİMA ABAT OLUR

“Bu iktidara ve Büyükşehir’e 1994’ten beri bu millet oy veriyor” diye konuşan Ayhan Öztürk, “23 yıldır başımızın tacılar. Bize %25, 30 versinler deyip, “Büyük müteahhit firmalara veriyorlarsa, halkımıza da versinler. Halkın elinden tutanlar daima abat olur. Halkı unutanlar mutlaka unutulur” ifadelerini kullandı.

Ayhan Öztürk, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Alan Aldı Caddesi’nin başında plan dairesinden gelen mimarlar ve avukatlar ile Ataşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Evi’nde mimarlar ve hukukçuları ile vatandaşlarımıza imar planı hakkında bilgi veriyorlar. Her ikisine de vatandaşlarımız gitsin. Her ikisini de dinlesinler. Fikirtepe’deki gibi çantacılara, ayakçılara paspas olmasınlar. Kendi mülklerini, haklarını savunsunlar. Bir an evvel sağla binalarımızın anahtarlarını elimize alalım” ifadeleri ile vatandaşları kararlarını araştırarak vermeleri konusunda uyardı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.