Hoşgeldiniz  

İlyas Karakuş Vefa Turnuva Şampiyonu Ilgaz Ilısılık Köyü

admin | 16 Aralık 2019 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Spor, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Ilgaz Dernekler Birliği İlyas Karakuş anısına köyler arası kaynaşmayı sağlamak amacıyla ve İlyas Karakuş anısına düzenlenen futbol turnuvası tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz Dernekler Birliği tarafından Ilgaz köyleri arasında birlik ve beraberliği artırmak, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla İlyas Karakuş anısına futbol turnuvası düzenlendi.

15 Aralık 2019 Pazar Günü Alibeyköy Spor Kompleksi’nde Ilısılık Köyü ile Süleymanhacılar Köyü ekipleri oynanan ve 6 – 2’lik skorla sonuçlanan final maçı ile Ilısılık Köyü ekibi turnuvanın şampiyonu oldu.

3 farklı grupta 15 köy takımı arasında oynanan turnuvanın geçtiğimiz haftalarda oynanan eleme maçları soncunda Ilısılık Köyü ile Süleymanhacılar Köyü ekipleri final oynama hakkı kazanmıştı.

Alibeyköy Spor Kompleksi’nde Ilısılık Köyü ile Süleymanhacılar Köyü arasından oynan final maçı öncesi yoğun yağmura rağmen çok sayıda Ilgaz ve Çankırılının katıldığı programda Çankırılı sanatçı Sami Yalçın’ın seslendirdiği türküler eşliğinde eğlendiler.

Final maçı öncesi, anısına turnuva düzenlenen İlyas Karakuş’un oğlu Necati Karakuş, Mustafa Anaçal başkanlığındaki İstanbul Ilgaz Dernekler Birliği yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Kupa töreninde konuşan İstanbul Ilgaz Dernekler Birliği Yönetim Kurulu Mustafa Anaçal, mazisinin 1960’lara dayandığının altını çizdiği Ilgaz Dernekler Birliği’nin Ilgazlıların göz bebeği olduğunun altın çizerek; “Ilgaz Dernekler Birliği çok güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Bu gün burada bu birlik ve beraberliği, muhabbeti gösterdiniz. Bu birlik ve beraberliğin sağlanmasında emeği olan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Rahmetli İlyas ağabeyimiz hem Ilgazlı, hem Çankırılı hemşerilerimizin nezdinde herkesin sevdiği, saydığı, değer verdiği bir isimdi. Bu birliktelikte çok emeği olan birisiydi. Onun anısına bir futbol turnuvası yapalım dedik. Bu vefa turnuvası olsun. Vefa ile birlikte irlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk temalarını işledik. Turnuvamız 2 aydır devam ediyor. Tam da istediğimiz gibi; birlik olduk, kardeş olduk, dostluk içerisinde bu güne kadar geldik. Köylerimizin geçleri hem köylerini, hem de Ilgaz’ın olduğunu bildi ve gördü. Köyler arası tanışmalar, kaynaşmalar sağlandı.” Dedi.

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ise konuşmasında; “İlyas karakuş Turnuvasına katılan bütün köylere teşekkür ediyorum. 2 takımımız finalde. Benim gözümde her ikisi de şampiyon. Bizim tek isteğimiz dostluk ve kardeşlik içinde buradan ayrılmak. Ilgaz’ın sizlere selamını getirdim.” İfadelerine yer verdi.

Çankırı Vakfı başkan vekili Bilal Abanik, ÇANDEF Başkan Yardımcısı Arif Öztür’un yaptıkları konuşmalarla birlik, beraberlik ve dayanışmaya davet ettikleri katılımcıları selamladılar.

Ilgaz Dernekler Birliği tarafından düzenlenen İlyas Karakuş Turnuvasına sponsör, yönetim kurulu yeleri ve köy dernek başkanlarının da aralarında olduğu katkı verenlere plaket verildi.

Alibeyköy Spor Kompleksi’nde Ilısılık Köyü ile Süleymanhacılar Köyü ekipleri arasında oynanan final maçı 6 – 2’lik skorla ve Ilısılık Köyü ekibinin üstünlüğü ile sonuçlandı.

Final maçında Ilısılık Köyü ile oynadığı maçı kaybeden Süleymanhacılar Köyü takımı turnuvanın ikincilik kupasını İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu(ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın ve yönetim kurulu üyelerinden aldı.

Maç sonunda Şampiyon ekip Ilısılık Köyü takımı şampiyonluk kupasını Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal ile Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk birlikte verdi.

Kupa töreninde konuşan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu(ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, birlik, beraberlik ve vefanın önemine işaret ederek; birliği, beraberliği ve kardeşliği güçlendiren Mustafa Anaçal başkanlığındaki  Ilgaz Dernekler Birliği yönetimine ve katkı verenlere teşekkür etti.

Kupa töreni sonrasında her iki ekip taraftarları ile birlikte Sami Yalçın’ın türküleri eşliğinde eğlendi ve toplu fotoğraf çektirdi.

Alibeyköy Spor Kompleksi’nde oynan İlyas karakuş Turnuvası final maçı ve Kupa törenine Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu(ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı vekili Bilal Abanik, Çandef Genel Başkan Yardımcısı, Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı ve Maltepe Belediye Meclis Üyesi Erol Tepebaşı, Çandef Genel Başkan Yardımcısı Arif Öztürk, Çandef Başkan Yardımcısı Mehmet Altıntop, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Altıntop, Ilgaz Dernekler Birliği Kurucu Başkanı Şükrü Akküçük, Ilgaz Dernekler Birliği önceki başkanı Mustafa Ekmekçi, turnuva ana sponsoru Ayhan Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayhan, Kartal Çankırılılar Derneği Başkanı Cihan Demirbaş, Çayırova Çankırılılar Derneği Başkanı Habip Köse, Ilgaz Dernekler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Ilgaz köy dernekleri başkan e yöneticileri ile İstanbul’daki Ilgaz ve Çankırı STK başkan ve temsilcileri, İstanbul’da yaşayan Ilgazlılar, Çankırılılar ve Çankırı dostları katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.