Hoşgeldiniz  

Ilgaz Dernekler Birliği’nin Eğitim Destekli İftarında Rekor Burs

admin | 14 Mayıs 2019 | Çankırı, Eğitim, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İstanbul’daki Ilgaz derneklerinin buluştuğu çatı derneği İstanbul Çankırı Ilgaz Dernekler Birliği tarafından öğrencilere burs desteği için düzenlenen geleneksel iftar programı gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ilgaz dernekleri ve STK’ları tarafından oluşturulan İstanbul Çankırı Ilgaz Dernekler Birliği İstanbul’daki, Ilgazlı dernek başkanları, kanaat önderleri, esnaf, işadamları, bürokratlar ve siyasetçileri geleneksel iftar programında buluşturdu. İftar programında İstanbul’da eğitim gören Ilgazlı başarılı öğrencilerin eğitimlerini desteklemek amacıyla verilecek bur için kaynak yaratıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zeytinburnu 1453 Sosyal Tesisleri’nde Mustafa Tandur (MERTINOX YAPI MALZEMELERİ) eğitime destek amaçlı düzenlenen İftar Programına İstanbul Çankırı Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal ve Yönetim Kurulu, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Onursal Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Fatih Kayacı, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Altıntop, Esenler Belediye Meclis Üyesi Meryem İnat, Ilgaz Dernekler Birliği Kurucu Başkanı Şükrü Akküçük, önceki dönem Ilgaz Dernekler Birliği başkanları Mehmet Altıntop’a ve Mustafa Ekmekçi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi E.Başhekimi Dr.Hasan Gökçeoğlu, Ortak Akıl Yönetim Danışmanı Dr.Yılmaz Sönmez, BAHAŞ Holding Ceo’su Abdussamet Bahadır,Ilgaz Dernekleri Birliği’ne bağlı dernek başkanları ve yöneticileri, İş insanları, Esnaflar ve eğitim gönüllüsü, hayırsever Ilgazlılar katıldı.

GECEDE 350 ÖĞRENCİ İÇİN BURS KAYNAĞI YARATILDI

Tam anlamıyla eğitim destek seferberliği olarak nitelenebilecek olan Geleneksel İstanbul Çankırı Ilgaz Dernekler Birliği İftar Programı Ilgazlı eğitim gönüllülerinden yoğun destek gördü. Gecede 350 öğrenci için burs kaynağı yaratılırken Mustafa Anaçal başkanlığındaki yönetim kurulu Ilgaz Dernekler Birliği’nin bu alanda rekorunu kırarak yine başarı çıtasını oldukça yükseklere taşıdı.

İFTAR PROGRAMLARININ 10 YILI AŞKIN SÜREDİR GÜNDEMİ BURS

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1453 Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Kuran tilaveti ve kasidelerle başlayan Ilgaz Dernekler Birliği İftar Programı aşılışında konuşan başkan Mustafa Anaçal, 6 yıldır üst üste iftar programlarının sponsorluğunu tek başına üstlenen Mustafa Tandur’a teşekkür etti. Açılıştaki konuşmasında katılım ve destekleri için Ilgazlı hemşehrilerine de teşekkür eden başkan Mustafa Anaçal, 10 yılı aşkın süredir geleneksel olarak devam eden eğitim destekli iftar programlarının değişmez gündemi burs çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ILGAZ DERNEKLERİ BİRLİĞİ ÇANKIRI’YA LİDERLİK YAPIYOR

Başkan Mustafa Anaçal’dan sonra kürsüye gelen İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonun da cehennem azabından kurtuluş olan ve içinde Kadir gecesini barındıran Ramazan ayını tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Allah bu ayda yapacağımız bütün ibadetlerimizi kabul eylesin. Ilgaz Dernekleri Birliği dünden bu güne Çankırı’ya liderlik yapıyor. Örnek işler yapıyor. Bu gün de burs verenlerle, eğitimle ilgili çalışma yapıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap var. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. ” Dedi.

BİRLİK, BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİREN TOPLANTILAR ÖNEMLİ

Ilgaz’dan gelerek eğitime destek amaçlı iftar programına katılan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, İstanbul’daki hemşehrileriyle iftar programında bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Böyle güzel bir programın hazırlanmasında emeği geçen Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal ve yönetimine, maddi yükünü üstlenen Mustafa Tandır beye şükranlarımı sunuyorum. Birlik, beraberliğimizi pekiştiren toplantılar diaolgları güçlendirmek için çok önemli. Salonda bir çok iş adamımız, sanayicimiz, esnafımız var. Bu metrpole dedelerimiz, iş için, aş için gelmişlerdi. Bu iş adamlarımızı Ilgazı’ımıza daha faydalı hizmet etmek anlamında ellerinden geleni yapacağından şüphem yok. ”

BAŞKANI MEHMED ÖZTÜRK: ILGAZ’A YATIRIMA DAVET, DESTEĞE HAZIR

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, İstanbul’daki Ilgazlı hemşehrilerini Ilgaz’a yatırım yapmaya davet edip yapılacak yatırımlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

BUGÜNE KADAR 917 ÖĞRENCİYE ILGAZ DERNEKLER BİRLİĞİ’NDEN BURS

Toplu olarak oruçların açıldığı İftar programının devamında başarılı üniversite öğrencilerine eğitim destekli çalışmaları hakkında bilgi veren Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal, eğitim gönüllüleri ve bağışçıların burs bağışı taahhütlerini toplarken, derneklerin dışında, bireysel olarak bağış yapmak isteyen hemşehrilerinin masalarına detaylarını yer aldığı detaylı burs raporunun dağıtıldığını kaydet. Bugüne kadar 917 öğrencinin Ilgaz Dernekler Birliği’nin burs imkanından yararlandığını, 360 öğrencinin mezun olduğunu ve şuanda 127 öğrenciye burs verildiğini ifade etti. Kendilerine çok daha fazla öğrenciden burs talebi geldiğinin altını çizen Başkan Anaçal, imkanların sınırlı olduğunu, kaynak artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

30 BURS TAAHHÜDÜ İLE SÜLEYMANHACILAR KÖYÜ BİRİNCİ

Program sonunda Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal tarafından yapılan açıklamaya göre 30 burs taahhüdü ile Süleymanhacılar köyü 1., bireyseldi ise en çok burs taahhüt eden ise Süleymanhacılar köyünden 10 Burs ile Ali Paslı oldu.

BİREYSEL YA DA KURUM BURS TAAHHÜTLER:

Bahaş Holding, Tevfik Akbak, Tahir Akbak, Bekir Akbak, İsmail Akbak, Zeynettin Aydın, Fatih Kayacı, Meryem İnat, Yılmaz Sönmez, Mustafa Tandur ve İsminin duyulmasını istemeyen  bazı feğitim gönüllüleri burs taahhütlerinde bulundular.

ÇANKIRI ILGAZ İLÇESİ KÖYLERİ BURS TAAHHÜDÜ:
Taahhütlere göre sıralama aşağıdaki gibidir;

30 Burs ile Süleymanhacılar Köyü 1’nci,

22 Burs ile Yeşildumlupınar Köyü 2’nci,

18 Burs ile Okçular Köyü 3’üncü,

18 Burs Yaylaören Köyü 3’üncü,

18 Burs ile Şeyhyunus Köyü 3’ncü ,

17 Burs ile Aşıklar Köyü 4’ncü,

16 Burs İle Kırışlar Köyü 5’inci,

15 Burs ile Çörekçiler Köyü 6’ncı,

15 Burs ile Seki Köyü 6’ncı,

14 Burs ile Başdibek Köyü 7’nci,

10 Burs ile Aluç Köyü 8’nci,

9 Burs ile Gazlier Köyü 9’ncu,

8 Burs ile Güney Köyü 10’ncu,

7 Burs ile Ahmet Yılmaz 11’nci,

7 Burs ile Kıyısın Vakfı 11’nci,

7 Burs ile Alpagut Köyü 11’nci,

7 Burs ile Ömerli Köyü 11’nci,

6 Burs ile Ilısılık Köyü 12’nci

6 Burs ile Söğütçük 12’nci,

6 Burs ile Alibey 12’nci,

6 Burs ile Kise Köyü 12’nc,i

5 Burs ile Bozan 13’ncü,

5 Burs ile Çaltıpınar 13’ncü,

5 Burs ile Akçaören 13’ncü,

3 Burs ile Yuvasaray 14’ncü,

3 Burs ile Gökçeyazı 14’ncü,

3 Burs ile İkikavak 14’ncü,

3 Burs ile Çatak Köyü 14’ncü,

3 Burs ile Karataş Köyü 14’ncü,

2 Burs ile Kızılbrık Köyü 15’nci,

2 Burs ile Kavaklı Köyü 15’nci,

2 Burs ile Ericek Köyü 15’nci,

2 Burs ile Yenidemirciler Köyü 15’nci,

1 Burs ile Kayı Köyü 16’ncı,

1 Burs ile Kuşçayırı 16’ncı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.