Hoşgeldiniz  

İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım Maltepe’de Çankırılarla Buluştu

admin | 11 Şubat 2019 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Çankırı, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Maltepe Çankırılılar Derneği’nce düzenlenen Büyük Çankırı Gecesi Ak Parti İBB Başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katkılımı ve Çankırılıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu’daki bin yıllık Türk yurdu olan Çankırı’nın kültür ve zenginliklerimizi yaşatan şehir olduğunun altını çizen Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, barış huzur ve kardeşliğin teminatı olan yarenler diyarı Çankırı’nın en fazla şehidi olan illerimizden biri olduğuna işaret ederek; “İstiklal Savaşına Çankırılıların büyük bir katkısı olmuştur. Sakarya Savaşı sizlerin ecdadınızın İstiklal Yolu’ndan taşıdığı silah ve cephane ile kazanılmıştır.” Dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan Zeynettin Aydın başkanlığındaki Maltepe Çankırılılar Derneği yönetimi tarafından düzenlenen Büyük Çankırı Gecesi yoğun katılımla gerçekleşti.

Tutkal Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özdemir’in sunuculuğunda gerçekleşen Büyük Çankırılılar Gecesinde Çankırılı sanatçılarımız Zehra Ganioğlu, Turgay Başyayla ve Sami Yalçın sahne alarak Çankırı türkülerinin de olduğu sevilen eserleri seslendirdiler.

Programda kısa birer konuşma yapan TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili ve Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin AKBAŞOĞLU ve Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, devletine, milletine, bayrağına ve dinine bağlı Çankırı’nın ve Çankırılıların kurtuluş mücadelesindeki, ulusal birlik ve bütünlü üzerindeki etkisini ve bu uğurda en çok şehit veren iller arasında olduğunun altını çizdiler.

“Bu gün günlerden Çankırı” diyerek konuşmasına başlayan Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırılıları ağırlamaktan mutlu olduğunun altını çizdi.

ÇANKIRILILAR NEREYE OY VERECEĞİNİ BİLİYOR

Kendisinin Kastamonulu olduğunu hatırlatan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Kastamonu ve Çankırı’nın Ilgaz Dağının gölgesinde gölgelendiğini, köy isimlerinin bile ortak olduğunu, Çankırılıların nereye oy vereceğini bildiğini ifade etti.

TÜRKİYE 3.’LÜĞÜ TBMM GURUP BAŞKAN VEKİLLİĞİ GETİRDİ

24 Haziran’da Çankırı’yı temsil etmek üzere milletvekili seçildiğinin kaydeden Salim Çivitçioğlu, Çankırı’nın milletvekili seçimlerinde Türkiye 4’üncülüğü ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye üçüncüsü olduğunu, bu sayede bu güne kadar olmayan TBMM Gurup Başkan Vekilliği getirildiğini vurgulayarak; hedeflerinin daha fazla hizmet almak olacağını söyledi.

DARBE GİRİŞİMİN PÜSKÜRTÜLDÜĞÜNÜ ILGAZ’IMIZDAN TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİK

Dedelerimizin 1915’te tarih yazdığını, 15 Temmuz 2015’da Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hep beraber meydanlar çıkıldığını, birinci İstiklal mücadelemizde olduğu gibi 2 İstiklal mücadelemizde de darbe girişimin püskürtüldüğünü Ilgaz’ımızdan tüm dünyaya ilan edi,ldiğini kaydeden TBMM Ak Parti Gurup Başkanvekili ve Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Birinci ve ikinci istiklal mücadelelerinde Çankırı bu kutlu yürüyüşün, Güçlü ve büyük, tam bağımsız Türkiye özleminin karargahı olmuştur. Çankırı’ya hizmet eden önce Ulaştırma Bakanı, daha sonra TC Başbakanı ve TBMM Başkanı sıfatıyla hizmetleri olan, salona teşrif eden Sayın Binali Yıldırım’ı dinleme imkanı bulacağız.” Dedi.

Konuşmacılar, yerel seçimlerin hassasiyeti ile seçimlerde Çankırı’yı ve Çankırılıyı temsil edecek adayların listelerde seçilebilir yerlerde olmasının da dikkate alınmasının gerektiğini vurguladılar.

İKİNCİ İSTİKLAL SAVAŞI’NIN MERKEZİ DE ÇANKIRI’DIR

Ulaştırma Bakanı iken gelinini istemek için Kastamonu’ya giderken yolda kaldığını, orada Ilgaz Dağı’nın delineceğine karar verdiğini kaydeden İBB Başkan Adayı Yıldırım, “İstiklal Tüneli Hizmete girdi mi? Çankırı’nın beni zihnimde ayrı bir yeri var. Alçak FETÖ kalkışmasının darbe girişimi ve Cumhurbaşkanımızın canına kast etmeye çalıştıkları, bu ülken seçilmiş Başbakanına kurşun sıktıkları o karanlık gecede, bu alçakları perişan edecek kararları Ilgaz’da, Çankırı’da aldım. İkinci İstiklal Savaşı’nın merkezi de Çankırı’dır.”diye konuştu.

İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çankırılıların meclis üyeliği için taleplerinin Maltepe Belediye Başkanı Adayı Ahmet Baykan tarafından dikkate alınması isteğinde bulundu.

ÇANKIRI, EN FAZLA ŞEHİDİ OLAN İLLERİMİZDEN BİRİDİR

Çankırı’nın Anadolu’daki bin yıllık Türk yurdu, kültür ve zenginliklerimizi yaşatan şehir olduğunun altını çizen Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, barış huzur ve kardeşliğin teminatı olan yarenler diyarının güzel insanları olarak nitelediği Çankırılılara hitaben yaptığı konuşmada, “Çankırılılar Türkiye’nin gelişmesi, güçlenmesi için her zaman büyük fedakarlık ve gayretler göstermişti. Bu gün hür ve bağımsız bir ülkede başımız dik, alnımız açık olarak yaşıyorsak, bunda – Vatan sana canım feda – diyen Çankırılı kahramanların büyük payı vardır. Çankırı, Balkan Harbinde, 1. Dünya Savaşında en fazla şehidi olan illerimizden biridir. İstiklal Savaşına Çankırılıların büyük bir katkısı olmuştur. Sakarya Savaşı sizlerin ecdadınızın İstiklal Yolu’ndan taşıdığı silah ve cephane ile kazanılmıştır.” İfadelerine yer verdi.

İBB başkan adayı ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katkılımı ile gerçekleşe Büyük Çankırı Gecesi’ne TBMM Ak Parti Grup Başkanvekili ve Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin AKBAŞOĞLU ve  Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk ile birlikte;  Cumhur İttifakı MHP’li Adayı Ahmet Baykan, MHP Maltepe İlçe Başkan Mesut Kamburoğlu, Ak parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikci, Ak parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Ak parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, Sancaktepe Belediye başkan yardımcısı Yüksel Çelik,  Pendik Belediye başkan yardımcısı Öznur Şahin Canayakın, İsmail Demiray, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Sami Soydal ve İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Onursal Genel Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Vakfı ve ÇANDEF yönetim kurulu üyeleri, Maltepe Çankırılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa Anaçal’ın da arlarında olduğu Çankırı birlik, dernek ve STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, Çankırılılar ve Maltepeliler katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.