Hoşgeldiniz  

HÜSEYİN FİLİZ ‘CANIMIZI VERMEYE HAZIR OLACAĞIZ’

admin | 20 Ağustos 2017 | Çankırı, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Kızılırmak’ta Kavun Festivaline katılan Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, en kral fiyatı, suyu veren devleti ayakta tutamak için, “canımızı vermeye hazır olacağız” diye konuştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

17 lira olan dekar başına çeltik fiyatının Kızılırmak’ta 40 liraya çıkarak üç misli arttığını, Buğday ve arpanın dekar başına fiyatın 12 liradan 17 liraya çıktığını söyleyen Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, bunu Kızılırmak için hayırlı olduğunu kaydederek; “Devlet bunları yapacak, suyu verecek, en kral fiyatı verecek. Biz ne yapacağız? Devleti ayakta tutamak için canımızı vermeye hazır olacağız” diye konuştu.

Bayar Soysal başkanlığındaki Kızılırmak Belediyesi tarafından düzenlenen 12.Kızılırmak Kavun Festivali ve ödüllü Kavun yetiştiriciliği teşvik yarışması, Türkiye genelinde kavun yetiştiriciliğinde ilk 5 içinde yer alan Çankırı’nın Kızılırmak İlçesi’nde Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve üreticilerin yoğun katılımla gerçekleşti.

KIZILIRMAK ÇANKIRI’YI BESLEYEN 11 İLÇEYE BEDEL

Festivalde konuşan Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Kavun denilince akla gelen Kızılırmak’ın Çankırı’yı besleyen 11 ilçenin tamamına bedel, verimli topraklara sahip olan ilçe olduğunun altını çizerek, “Bu sene retim bol, kavun da para yapıyor. Bölgede marka olmaya başlayan Kızılırmak kavunu Çankırı’dan sonra Ankara’yı besliyor. Türkiye’de ilk beşe giriyor. Türkiye’de %8 ile çeltikte de ilk beşte. Kızılırmak için benim döneminde yapılmayacak hiçbir iş kalmayacak. Kızılırmak’ın evladı olarak, siz ne kadar sahip çıktıysanız biz daha fazlasıyla size sahip çıkacağız. Belediyeye arazilerin tahsisini yaptık, spor sahası kazandırdık. Dedeköy ve Bozkır’ın yollarını yaptık. Yukarı Alagöz ile Kızılırmak arasının ihalesi yapıldı. İskilip yolunu Çorum Milletvekili Salim Uslu ile birlikte takip ediyoruz. İhalesini yaptırdık” diye konuştu.

40 KÖYÜYLE KIZILIRMAK’IN DA GÜLDÜRCEK SUYUNU İÇME HAKKI VAR

GÜLDÜRCEK SUYU KIZILIRMAK’A HAYIRLI OLSUN

Kızılırmak’ın 40 yıllık su sorunu ile yüz yüze olduklarının altını çizen Hüseyin Filiz, bu sorunu çözmekte kararlı olduğunun altını çizerek; “Orman Bakanımızı Çankırı’ya getirerek çözüm noktasına kadar geldik. 16 Nisan’dan önce Kaymakamımız, Belediye Başkanımız Genel Sekreterimizle yapmış olduğumuz toplantıda su sorunun çözüleceğine söz verdik. Su kuyularının çözüm olmayacağını, ileride tekrar tıkanacağını öğrendiğimiz için, Bakanımız geldiğinde Merkezin hakkı olduğu gibi 40 köyüyle beraber Kızılırmak’ın da Güldürcek suyunu içme hakkı olduğunun talimatını Suyun akanımıza verdirdik. Güldürcek suyu Kızılırmak’a hayırlı olsun.” diye sordu

KURŞUNLU’YA YETEN GÜLDÜRCEK SUYU, KIZILIRMAK’A MI YETMİYOR

Filiz, bu durumu belediye başkanı ve muhtarların bildiğini, Ankara’nın kontrat beklediğini, kontratın Ankara’ya anda çalışmalar başlayacak 1 hafta – 10 gün içinde Kızılırmak’a su akacağını ifade ederek; “Biz Ankara’da düğmeye basıyoruz. İşlerimizi takip ediyoruz. Bakanlarımıza talimatı verdiriyoruz. Çankırı’da bürokrasi bitirildiği anda su borusu döşenmeye başlayacak. Tarih yazacağız. Çankırı Merkezin içtiği suyun aynısını Kızılırmaklılar içecek. Yetmiyor derlerse; “4000 nüfuslu Kurşunlu’ya yeten Güldürcek suyu, 2000 nüfuslu Kızılırmak’a mı yetmiyor- diyeceğiz. Bakanımız, DSİ yetiyor diyor. Kim yetmiyor diyorsa yalan söylüyor” şeklinde konuştu.

DEVLETİ AYAKTA TUTAMAK İÇİN 15 TEMMUZ’DAKİ CANIMIZI VERMEYE HAZIR OLACAĞIZ

Çeltiğin 17 lira olan dekar başına fiyatının Kızılırmak’ta 40 lira yaptığını, Kızılırmak için hayırlı bir iş olduğunu kaydeden Hüseyin Filiz, Kızılırmak’ın çeltikten gelirinin 3 misli artacağını kaydedip, “Buğday ve arpanın dekar başına fiyatı 12 liradan 17 lira oldu. Devlet suyu verecek. Ürüne en kral fiyatı verecek. Biz ne yapacağız? Devleti ayakta tutamak için 15 Temmuz’daki 250 şehidimiz gibi, canımızı vermeye hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.