Hoşgeldiniz  

Gamze Akkuş İlgezdi, ‘Hak Yemedik, Hakkımızı da Yedirmeyiz’

admin | 15 Nisan 2019 | Ataşehir CHP, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Maltepe’de devam eden oyların yeniden sayımı sürecinde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Hak yemedik, hakkımızı da yedirmeyiz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Hak yemedik, hakkımızı da yedirmeyiz. Bunu tüm kamuoyu bilmeli. Hakkımız olanı istiyoruz. Mücadelemize devam ediyoruz. Hak, hukuk, adalet yerine gelesiye kadar da mücadelemize devam edeceğiz. Eğer YSK bu gün doğru bir karar verirse süreç 2 gün içinde sonuçlanacaktır. Adalet tecelli etmezse sayımlar 20 gün daha devam edecektir. Sayımlar yapılsa bile sonucu değiştirmiyor. 1 Nisan sabahı seçim sonuçları belli olmuştur. Amaç çok net ortada; süreci uzatmak.” Dedi

Açıklanan işsizlik raporları ile Türkiye’nin çok sancılı bir süreci yaşadığının altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, demokratik bir seçim sonucunu uzatmayı, oyalamak olarak gördüğünü ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğine inandığını söyledi.  İlgezdi, Türkiye’nin her bölgesinden çok sayıda CHP milletvekilinin Maltepe’de halkın oylarının tecellisi için mücadele verdiğini kaydetti.

Dün 12 kurul ile devam eden ve Ak Parti ve MHP’nin itirazı ile iptal edilerek durdurulan, sabah Saat10.00’da 2 kurul ile tekrar başlayan sayımlar devam ederken Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz dilekçelerini verdiklerini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, sayımın yapan kurul sayısının tekrar 12’ye çıkartılmasını istediklerini kaydederek; “Bu sandıklar kuruldaki 4 üyenin imzaları ile sayıldı. Dolayısıyla, aslında meselenin oy saymak değil oyalamak olduğunu görüyoruz. Bu gün 2 seçim kurulu olmasından dolayı, doğal olarak; ağır giden çalışma var. Bu çalışmayla sayım 20 günden önce sonlanamaz. 1089 sandığın 913’ünü saymıştık. Şimdi kalan 176 sandığı tekrar sayıyoruz. Kararı bekliyoruz. Sayılan sandıkların yeniden sayımı kararını YSK belirleyecek.” Dedi.

İlgezdi, açıklamasında; Biz biliyoruz ki; 14 bine yakın oy Büyükşehir’de öndeyiz. Buradan alınacak sonuç İstanbul’daki seçimin kaderini değiştirmeyecek. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana olan bir kader. Sayın İmamoğlu’nun seçimi aldığını çok net görüyoruz. Sürecin bu şekilde işletilmesini oyalamak olarak görüyoruz. İlçe seçim Kurulunun Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararı uygulamaması söz konusu olamaz. Ancak gördüğümüz gibi; ilçe seçim kurulu Yüksek Seçim Kurulu’ndan bağımsız karar alıyor. Ve uygulamaya kalkıyor. Maltepe’de bunun örneğini görüyoruz. Bu da çok acı.” İfadesini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.