Hoşgeldiniz  

Gamze Akkuş İlgezdi Çankırı ve Bazı İlçelerini Ziyaret Etti

admin | 13 Kasım 2019 | Çankırı, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal ve ekonomik durumu incelemek, kültürünü yakından tanımak üzere Çankırı’yı ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal ve ekonomik durumunu yerinde incelemek, gelenek ve kültürünü yakından tanımak üzere Çankırı’da bir dizi ziyarette bulundu.

ÇANKIRI’DA BİR DİZİ ZİYARET

İstiklal Yolu Ilgaz ilçesi bölümü üzerinde önemli bir nokta olan Ilgaz Kıyısın Köyü’nü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Çankırı’da Merkez Hıdırlık Köyü,  Korgun Belediye Başkanlığı ve Eldivan ilçesi Külçe Kadın Dayanışma Kooperatifi’ni de ziyaret etti.

ÇANKIRI’DA YAŞAM, SOSYAL VE EKONOMİK DURUMU YERİNDE İNCELEDİ

Çankırı’da genel yaşam, sosyal ve ekonomik durumunu yerinde incelemek, gelenek ve kültürünü yakından tanımak amacıyla siyasi amaç taşımadan ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Eldivan ilçesi Külçe Kadın Dayanışma Kooperatifi’ni ziyaret ederek, üye kadınların el emeği ile ürettiği ve doğal ürünlerin üretimi çalışmasına verilebilecek destek ve alternatifleri hakkında görüşleri aldı.

KOOPERATİFİN ELDİVAN İLÇESİNE, AİLE EKONOMİSİNE KATKISI

İlgezdi, Eldivan İlçesini ziyaretinde; Külçe Kadın Dayanışma Kooperatifi’ni Eldivan ilçesine, aile ekonomisine katkısına, kadınları toparlaması, dayanışmayı güçlendirdiğine vurgu yaptı.

KIYISIN KÖYÜ MUHTARINDAN TARİHİ İSTİKLAL YOLU İLE İLGİLİ BİLGİ

Kurtuluş mücadelemizin verildiği İstiklal Savaşı sırasında Karadeniz’den gelen mühimmatın İnebolu Limanından kadınların ağırlıklı olduğu bölge halkının ağır kış koşullarında kağnılarla Kastamonu, Ilgaz Çankırı ve Ankara üzerinden cepheye ulaştırıldığı “İstiklal Yolu” Ilgaz ilçesi bölümü üzerinde önemli bir nokta olan Ilgaz Kıyısın Köyü’nü de ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kıyısın Köyü Muhtarından Tarihi İstiklal Yolu ile ilgili bilgi aldı.

KIYISIN KÖYÜ ve “TARİHİ İSTİKLAL YOLU” ZİYARETİ

Kurtuluş mücadelesinde cephe gerisinde kalan kadın, yaşlı, çocuk Anadolu halkının top yekün, özveri ile verilen mücadelenin unutturulmaması, genç kuşaklara hatırlatılarak genç kuşaklara aktarılması amacı ile “Tarihi İstiklal Yolu” üzerinde her yıl yürüyüş yapıldığını öğrenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bir çok ilçede bile bulunmayan Atatürk anıtının Kıyısın Köyü’nde bulunmasına dikkat çekti.

BAŞKENT ANKARA’NIN YAKININDA ÇANKIRI MERKEZ HIDIRLIK KÖYÜ YOL SORUNU

Çankırı Merkez Hıdırlık Köyü’ne de ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Hıdırlık Köyünün merkez köyü olmasına rağmen ve Çankırı’ya 2 kilometre mesafede olmasına, Başkent Ankara’nın da yakınında olmasına rağmen yolunun bile olmaması, halen toprak yol olmasının kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin Çankırı ve ilçelerine yaptığı ziyaretinde İstanbul Çankırı Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İstanbul 2. Bölge CHP milletvekili adayı İsmail Yüksel, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı kalender Özdemir ile Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Ertuğrul Baysal da eşlik etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.