Hoşgeldiniz  

EROL TEPEBAŞI ‘ÇANKIRILILAR SÖZ SAHİBİ OLMALI’

admin | 17 Mart 2016 | Çankırı, Genel, İstanbul, Manşet A- A+

cerdeb3.Olağan Genel Kurulu hazırlığı yapan ÇERDEB (Çerkeş Dernekler Birliği), ÇANDEF 1. Bölge’de, birliğe üye 17 derneğin yöneticileri ve basının katıldığı bir kahvaltı düzenledi. 

Erol Tepebaşı başkanlığındaki Çankırı Çerkeş Dernekler Birliği, ÇANDEF 1. Bölge Başkanlığı da olan Maltepe Çankırılılar Derneği’nde, 27 Mart Pazar günü yapılacak olan 3. Olağan Genel Kurulu hazırlık çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla basın mensuplarının ve birlik üyelerinin katıldığı kahvaltılı toplantı düzenledi.

ÇANKIRILILAR GÜÇLÜ OLDUĞU BÖLGELERDE DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ OLMALI

Genel kurul hazırlıklarının devam ettiğini, basın aracılığı ile daha fazla üyeye duyurmak istediklerini belirten Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı ve İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkan Yardımcısı Erol Tepebaşı, Çankırılıların güçlü olduğu bölgelerde daha fazla söz sahibi olması gerektiğinin altını çizdi.

ÇANDEF 1. Bölge Başkanı Zeynettin Aydın’ın da katıldığı toplantıya; ÇERDEB’i oluşturan dernek başkanlarının yanı sıra Pendik ve Maltepe bölgesinden gazeteciler ile Ataşehir’den İstanbulum Gazetesi ve Ataşehir’de Gündem Gazetesi temsilcileri katıldı.

İstanbul’daki Çankırı ili Çerkeş ilçesine bağlı 17 köy derneğinin birleşmesinden oluşan birlik olarak federasyona üye olduklarını kaydeden, Çerkeş Dernekler Birliği Başkanı ve Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Erol Tepebaşı; “Çerkeş Dernekler Birliği olarak İstanbul’da faaliyet göstermekteyiz.  Çerkeş İlçemize bağlı 17 köy derneğimiz var. Büyük şehrin vermiş olduğu sıkıntılarda bir araya gelerek, tek yumruk tek ses olarak, hep beraber; daha güçlü olmak amacıyla İstanbul’da faaliyet gösteren derneklerimizi bir araya getirdik. Çerkeş Dernekler Birliği’ni kurduk.  Çankırı Dernekleri Federasyonu çatısı altında bir araya gelerek, tanışmak ve birliğimizi güçlendirmektir” dedi.

BİRLİĞİMİZİ, GÜCÜMÜZÜ SİYASETTE DE GÖSTERMEK İSTİYORUZ

Siyasette varlıklarını hissettirmek istediklerini vurgulayan Erol Tepebaşı; “ İstanbul’da Çankırı Dernekleri Federasyonu çatısı altında 11 ilçenin köy derneklerinden oluşan birlikler var. Ayrıca seçim bölgeleri gibi 1, 2 ve 3’ncü bölge olmak üzere bölge başkanlıkları oluşturuldu. Anadolu Yakası 1’nci bölge olarak işlevini sürdürecek. Birliğimizi, gücümüzü siyasette de göstermek istiyoruz. Çankırılıların güçlü olduğu bölgelerde artık söz sahibi olması lazım… Bu gücümüzü hissettirecek birlikteliği sağlamak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

ÇERKEŞ VE GENEL KURULLA İLGİLİ BİLGİ VERMEK İÇİN

Tepebaşı; “Birlik olarak 2 yılda bir genel kurul yapıyoruz.  27 Mart Pazar günü yine Çerkeşlilerin büyük bir katılımıyla güzel bir genel kurul yapmayı hedefliyoruz. Hem Çerkeş İlçemizle hem de genel kurulla ilgili bilgi vermek, daha geniş kitlelere ulaşma noktasında desteğinizi almak ve tanışmak için sizlerle bir arada olmak istedik” şeklinde konuştu.

BASININ KATKISI STK’LAR İÇİN ÖNEMLİ

Birliğin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Tepebaşı; “STK’lar iç içe olmalı. Faaliyetler duyuruldukça kitlelerin katılımı da artıyor. Kimsenin duymadığı bir faaliyeti yaptığınız zaman, derneklerin çalışmalarından insanlar haberdar olmuyor. Bu konuda sıkıntılar yaşanıyor. Burada sizlerin katkısı STK’lar için önemli. Basınla ilişkilerin düzenli bir şekilde yürütülmesi gerekir diye düşünüyorum. Buradaki amacımız sizlerle tanışmak ve ilişkilerimizi geliştirme noktasında çaba göstermek. Bu çabalarımızı gördükçe destek vereceğinizin inancını taşıyorum“ şeklinde ifade etti düşüncelerini.

Arada söz alan dernek başkanları da birliğin önemine vurgu yaptılar.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda Tepebaşı, katılan basın mensuplarına ve dernek başkanlarına teşekkür ederek; “Yapılacak olan genel kurulumuzu onurlandırmanızı ve destek vermenizi bekliyorum” dedi.

Çerkeş Denekler Birliği’ne üye derneklerin isimleri şöyle:

SAÇAK BELDESİ, ALİÖZÜ KÖYÜ, AVŞAR KÖYÜ, BOZOĞLU KÖYÜ, ÇAKMAK KÖYÜ, ÇALCIOREN KÖYÜ, DODURGA KÖYÜ, GÜZELYURT, HACILAR KÖYÜ, KADIÖZÜ KÖYÜ, KARACAHÖYÜK KÖYÜ, KARAMUSTAFA KÖYÜ, KARGA KÖYÜ, OVACIK KÖYÜ, ULUKÖY, YALIÖZÜ KÖYÜ, YEŞİLÖZÜ KÖYÜ

cerdeb_

KAYNAK: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.