Hoşgeldiniz  

Çörekçiler Köyü Şenliği Kurban Bayramının 2 Günü Düzenleniyor

admin | 03 Ağustos 2019 | Çankırı, Manşet, Özel Haber, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Muhtarlık ve İstanbul’daki Çörekçiler Köyü Derneği işbirliğiyle geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği Kurban Bayramının 2 günü olan 12 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştiriliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bu yıl 18.’si düzenlenen geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği Mevild-i Şerif okunarak başlayacak.  Yöresel lezzet, “Keşek” ikramının yapılacağı Çankırı Ilgaz ilçesine bağlı Çörekçiler Köyü Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği Kurban Bayramının sonraki 2. gün olan 12 Ağustos 2019 Pazartesi günü düzenleniyor.

Çörekçiler Köyü Muhtarı Hasan Usta ve Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kenan imzası ile iletilen davetiyede 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği’nin köyün kenarında yer alan ADA mevkiinde gerçekleştirileceği belirtilirken şenlikte yapılacak çekilişle, önceden temin edilen bilet sahiplerini sürpriz hediyelerin beklediğinin altı çiziliyor.

Geleneksel olarak düzenlenen Çörekçiler Köyü Şenliği, Çörekçiler Köyü Muhtarı Hasan Usta ile Çörekçiler Köyü Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kenan ve dernek yönetimi işbirliğiyle, köylülerin desteğiyle; köy dışında yaşayanlardan yaz tatili, bayram gibi nedenlerle sılayı rahim edenlerin birbirleri ile tanışarak kaynaşmalarını ve Çörekçlilerlilerin köye gelmeleri, ata – baba topraklarını ziyaret etmelerini teşvik amacı taşıyor.

Yöre sanatçısı Burak Adalı’nın sahne alacağı 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği 12 Ağustos 2019 Pazartesi günü Saat 12:00’de Merkez Camisinde okunacak Mevlid-i Şerif ile başlıyor.

Saat 14:00’da başlayacak yerel lezzet Keşkek ikramı sırasında misafirler karşılanacak. Saat 17:00’da başlayacak ağalık ihalesinin devamında Saat 18:00’da gecenin sanatçıları sahne alacaklar.

Geleneksel eğlencelerden örneklerin sahneleneceği orta oyunu sahnelenişi başlama saati 19:00 olarak duyurulurken; 19:30’da şenliğin merakla ve heyecanla beklenen iddialı bölümü, “Büyük Çekiliş” başlayacak.

Çekilişte TV, Elekritik Süpürgesi, Cep Telefonu, Drone gibi elektrikli ve elektronik eşyalarla birlikte ATV, bilet alarak çekilişe katılanlardan şanslı sahiplerine kavuşacak. Çekilişte hediyeye sahip olmak isteyen katılımcılar ilgililerden bilet tedarik ederek şanslarını deneyebilirler.

“Büyük Çekiliş”in de aralarında olduğu Çörekçiler Köyü Şenliği’nden elde edilecek gelir köy ve köylü yararına değerlendirilecek.

12 Ağustos 2019 Pazartesi günü düzenlenecek olan 18. Geleneksel Çörekçiler Köyü Şenliği “Büyük Çekiliş” sonrasında gecenin geç saatlerine kadar sohbet, müzik ve eğlence ile devam edecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.