Hoşgeldiniz  

ÇERDEB ÇERKEŞLİLERİ ‘ÇERKEŞ’ İÇİN BULUŞTURDU

admin | 03 Nisan 2017 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

cerkes_erol_ortakoy_cerdeb (0)İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB), Çerkeşli işadamları, siyasetçiler ve bürokratlar buluşturduğu tanışma dayanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

ÇANDEF Genel Başkan Yardımcısı da olan Erol Tepebaşı başkanlığındaki Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) yönetim kurulu üyeleri tanışmak, kaynaşmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek, birlikte yapılabilecekleri belirlemek amacıyla ÇERDEB’e bağlı dernek başkanları ve temsilcileri ile Çerkeş’in önde gelenleri, işadamları, siyasetçileri, STK temsilcileri ve bürokratlarını Ortaköy Polis Evi’nde düzenlenen yemekli toplantıda bir araya getirdiler.

Erol Tepebaşı başkanlığında ve ÇERDEB İşadamları Komisyonu başkanı Samet Özdemir’in katkısıyla Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) yönetiminin ev sahipliğinde Ortaköy Polis Evi’nde düzenlenen, Çankırı ili Çerkeş ilçesinin önde gelenlerinin buluştuğu toplantıya, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Saçak belediye Başkanı Ramazan Yarım ve CHP PM Üyesi 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile birlikte;  Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın, MHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı Hakan Arıkaya, Çerkeş Belediye Meclisi Üyesi Zeynel Çiltaş, Pendik Esenler mahalle muhtarı İzzet Tozan ÇANDEF 2. Bölge Başkanı Yunus Çumak, ÇANDEF 1.Bölge Başkanı Zeynettin Aydın, Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş ve ÇERDEB Yönetim Kurulu Üyeleri, İşadamları, bürokratlar ve köy dernek başkanları katıldı.

AMAÇ; İSTANBUL’DA GÜÇLÜ, SES GETİREN ÇANKIRI

Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) tarafından düzenlenen tanışma toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen ÇERDEB İş Adamları Komisyonu Başkanı Samet Özdemir, toplantının açılış konuşmasında; “Toplantımıza katılarak bizleri onore ettiniz, teşekkür ediyorum. Bu tanışma toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2007 yılından beri Çankırı STK’ların içindeyim. Ömer Lütfü Özenç döneminden itibaren ÇANDEF yönetimlerinde görev aldım. Bu kalabalığı görünce heyecanlanıyorum gerçekten gurur verici bir tablo. Amacımız İstanbul’da güçlü, ses getiren 350 bin Çankırılı ile beraber dernek olanaklarından payını alan, seçen değil artık seçilen insanlarımızın artmasını sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.

KAYNAŞMAMIZI, BİRLİKTELİĞİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

İstanbul’da bu tür bir organizasyonu ilk defa yaptıklarını kaydederek konuşmasına başlayan Çerkeş Dernekler Birliği (ÇERDEB) Başkanı Erol Tepebaşı, birliğin çalışmaları ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında toplantının amacına ulaşmasındaki memnuniyetini vurgulayarak; “Yeni simalarla burada karşılaştık. İnşallah bundan sonra da bir araya gelip bu kaynaşmamızı ve birlikteliğimizi devam ettireceğiz. Bizleri bir araya getiren Samet Özdemir başkanlığındaki İş Adamları Komisyonumuza teşekkür ederim” dedi.

BEN ÇANKIRILIYIM DİYEBİLİYORUZ

2012 yılında ÇERDEB (İstanbul Çerkeş Dernekler Birliği)’i oluşturmak için ilk adımı attıklarının altını çizen Erol Tepebaşı,  yapılan toplantıda dernek başkanı olarak seçildiğini kaydederek; “O günden beri bu görevi yürütüyorum. Bundan sonrada görev alacak yeni arkadaşların da bu görevi layıkıyla sürdüreceklerine inanıyorum.  İstanbul’da 17 köy derneğimiz var. Bu dernekler köylülerimizi bir araya getiriyorlar. Metropolde yaşamamızdan dolayı yeri geliyor iki sokak ötede hemşerilerimizi görmüyor ve tanışamıyoruz. İşte bu noktada derneklerin bu tür organizasyonları sayesinde birlikteliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmiş olarak bir güç oluşturuyoruz. Bu sayede artık Çankırılılar ben Çankırılıyım diyebiliyor” şeklinde konuştu.

FAALİYETLERDE YANIMIZDA OLUN

Birlik ve beraberliğin sağlanarak Çankırılıların tanınması ve kabul görmesini sağlayan derneklerin çalışmalarının önemine dikkat çeken ÇERDEB Başkanı Erol Tepebaşı, birleşerek oluşturdukları birliklerin derneklerin daha etkili organizasyonlarda yer almalarının önünü açtığını daha etkili çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, ÇERDEB’in hedeflerini, ”Çerkeşli yetimlerimize, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak. Çerkeşli işsizimize iş imkânı yaratmak. Okuyan öğrencilerimize burs imkânı yaratmak. İmkânlarımızı kullanarak öğrencilerimizi istihdam edeceğimiz bir yurt yapımını hedefliyoruz” şeklinde özetleyerek; “Sizlerden ricamız yaptığımız faaliyetlerde yanımızda olun, varlığınızı hissettirin yeter.” dedi.

Çerkeş ve köyleri ile ilgili tanıtımı içeren barkovizyon gösteriminden sonra dernek başkanları ve temsilcilerinin de aralarında olduğu katılımcılar kısaca kendilerini tanıtarak birliğe desteklerini dile getirdiler.

ÇERDEB YÖNETİMİNİ KUTLUYOR, GURUR DUYUYORUM

Dernekleşe çalışmalarında gelinen noktaya dikkat çeken CHP Parti Meclis Üyesi Eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt hemşerilerini selamladığı konuşmasında; 25 yıl önce Aksaray’da toplandıkları günlerde bugünlere gelmenin rüyalarında yer aldığını, örgütlenmeyi, birlikteliği bugünlere getiren ÇERDEB yönetimini kutlayarak, gelinen noktadan Çerkeşli olarak gurur duyduğunu kaydetti.

ÇERKEŞ’E YATIRIM DAVETİ

Çerkeş Belediyesinin yaptığı çalışmalar ve hizmetleri hakkında bilgi veren Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, işa damları ve sanayicileri Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırıma davet ederek Çerkeş’in kalkınmasına destek ve katkı vermelerini istedi.

İstanbul’daki dernek ve birliğin çalışmalarına, etkinliklerine davet edildiği zaman katıldığını ve karşılıklı istişarelerinde Çerkeş için faydalı sağladığını, İstanbul’daki hemşerilerinin Çerkeş’e ilgi ve alakalarını bildiğini kaydeden Hasan Sopacı, bu birliktelik ve çalışmalar sayesinde Çerkeş’e doğalgaz geldiğini Çerkeş MYO açıldığını vurguladı.

ÇERKEŞ MYO ÇERKEŞ’TE KALSIN

Çerkeş’te açılan Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne bağlı Çerkeş MYO öğrencilerinin Çerkeş’te eğitim göremeyeceği doğrultusunda rapor verildiğini belirten Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, birlik ve dernek yöneticileri ile katılımcılardan; “-Çerkeş Meslek yüksek Okulu (MYO) Çerkeş’te eğitim yapamaz- diye bir rapor verilmiş. Çerkeş’te açılan Meslek Yüksekokulu’nun eğitimine Çerkeş’te devam etmesi için lobi çalışmalarını yapmanızı bekliyoruz. Bu konuda Kaymakamı ve Rektörü arayabilirsiniz” şeklinde desteklerini vermelerini istedi.

HAYVANSAL ATIKLARDAN ENERJİ

Çöplük olarak kullanılan alanı temizlenerek 2.Etap OSB olarak düzenlendiğini kaydeden Hasan Sopacı, Çerkeş ekonomisinde önemli yeri olan hayvancılıkta elde edilen hayvan gübresi ve hayvansal atıklardan enerji elde etmek için biyoenerji tesisi kurduklarını ve buradan elde edilen enerjinin Çerkeş’in elektrik enerjisinin karşılanmasında önemli kaynak sağlanacağını ifade etti.

MEHMET OKUR EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Eğitimin önemine vurgu yapan, bu konuda üzerine düşeni yapacağını, gereken desteği vereceğini kaydeden Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Çerkeşli olarak birlik ve beraberlik için yapılan bu organizasyonda emeği geçen ÇERDEB yönetimine ve katkı verenlere teşekkür etti.

ORTAKÖY’ÜN EŞSİZ BOĞAZ MANZARASINDA TOPLU FOTOĞRAF

Programın son bölümünde sahne alan Çerkeşli sanatçı Özkan Ergün seslendirdiği yöre türküleriyle yöresel oyunlar oynayan katılımcılar gecenin sonunda anılarda yer almasın için İstanbul’un eşsiz Boğaz manzarasının yer aldığı Ortaköy sırtlarından toplu fotoğraf çektirdiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.