Hoşgeldiniz  

Çankırı’nın Yapraklı’da Yangın: 7 Ev Kül Oldu

admin | 03 Haziran 2019 | Çankırı, Manşet, Üst Manşet A- A+

Çankırı’nın Yapraklı ilçesine bağlı Ayseki Köyü Pirgayip Mahallesi’ndeki çıkan yangında 7 ev kullanılamaz hale geldi. Yangın itfaiyenin yoğun çalışması ile söndürüldü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Yapraklı İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometrelik mesafede bulunan köyün Ayseki Köyü Pirgayip Mahallesi’ndeki bir evde yangın çıktı.

Sabah 05.00 sularında çıktığı belirtilen yangında 7 ev ve bir samanlık tamamen kül oldu. Çankırı ve Yapraklı Belediyesi itfaiyeleri, AFAD, UMKE ve Jandarma ekiplerinin müdahale ettiği yangında can kaybı yaşanmazken ciddi bir mal kaybı meydana geldi.

Kısa sürede büyüyen yangın, çevredeki evlere de sıçradı. Olay yerine sevk edilen Çankırı merkez ve Yapraklı itfaiye ekipleri yanan evlerde söndürme çalışması başlattı.

Çankırı merkez ve Yapraklı itfaiyeleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arazözlerle alevlere müdahale ederken, köylüler yanan evlerdeki eşyalarından bazılarını dışarı çıkardı.

Çankırı merkez ve Yapraklı itfaiyeleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen 3 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

7 evin hasar gördüğü yangın bölgesinde ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bostan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına en hızlı şekilde müdahale edildiğini söyledi.

Kontrol altına alınan yangında can kaybı veya yaralanan olmamasının sevindirici olduğuna dile getiren Bostan, tüm köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

7 evin yanarak kül olduğu köyde soğutma işlemleri devam ederken,AFAD ekiplerinin de evi yanan köylüler için çadır kurduğu belirtildi.

Köylülerle yangına ilk müdahaleyi yaptıklarını kaydeden Ayseki köyü Muhtarı Hasan Sarı, köylerinde GSM telefonların çekmediğini, sabit hatlı telefonun da bulunmadığını belirtirken, yangını zamanında haber vermekte güçlük çektiklerini belirttiği ifade ediliyor.

VALİ HAMDİ BİLGE AKTAŞ, YANGIN BÖLGESİNDE İNCELEME YAPTI

Çankırı Valisi Hamdi Bilge AKTAŞ, yangın çıkan Yapraklı ilçesi bağlı Ayseki köyünün Pirgayip mahallesinde incelemelerde bulundu.

Yapraklı Kaymakam Vekili Ömer Kıraç, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy,  İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek ile birlikte köye giden Vali Aktaş, yangın hakkında Köy Muhtarı Hasan Sarı ve köylülerden bilgi aldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.