Hoşgeldiniz  

Çankırılılar kadınlar Ferfene Gecesinde Eğlendiler

admin | 16 Ocak 2019 | Çankırı, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Çankırılı kadınların birlik ve beraberliğini güçlendirmek dayanışmalarını sağlamak amacıyla kurulan  İstanbul Çankırı Kadınları Derneği, Sultangazi’de geleneksel ferfene gecesi düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Halise Akıcı başkanlığında Çankırılılar kadınların birlik ve beraberliğini güçlendirmek, dayanışmalarını sağlamak amacıyla kurulan ve bu kapsamda 10 yıldır aralıksız çalışmalarını sürdüren İstanbul Çankırı Kadınları Derneği, kadınlara özel ferfene gecesi düzenledi.

İstanbul Çankırı Kadınları Derneği tarafından 4’ncüsü düzenlenen ferfene gecesine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Çankırı Kadınları Derneği yönetimi tarafından Sultangazi 50 yıl Hizmet Tesislerinde (Cumartesi Pazar Alanı) 12 OCAK Cumartesi düzenlenen “Kadınlar Matinesi” (Kadınlara Özel) Çankırı’nın geleneksel eğlencelerinden Ferfene Gecesinde yöre kültüründen örnekler sergilenerek Çankırı kültürü ve geleneklerinin yaşatılması ile yeni kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

İstanbul Çankırı Kadınları Derneği’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenlediği ferfene gecesi Sultangazi Belediyesi 50. Yıl Hizmet Tesisleri’nde gerçekleşti. Çankırı’nın geleneksel eğlencelerinden ferfene gecesinde yöre kültüründen örnekler sergilendi.

Çankırı kültürü ile geleneklerinin yaşatılması ve yeni kuşaklara aktarılmasını hedeflediklerini kaydeden İstanbul Çankırı Kadınları Derneği Başkanı Halise Akıcı, “Bayanlara özel “ferfene” eğlence programımıza tüm Çankırılı bayan hemşehrilerimiz dostlarımız ve arkadaşlarımız katıldı. Düzenlediğimiz ferfene gecesi ile Çankırılı kadınların dayanışmalarını sağlayarak, birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi de hedeflerimiz arasındadır. Emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarımız çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sultangazi, 50’nci Yıl Hizmet Tesisleri Cumartesi Pazar Alanı’nda düzenlenen kadınlara yönelik Ferfene Gecesinde 350’ye yakın kadın davetliler geleneksel Çankırı kültürü çerçevesinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.