Hoşgeldiniz  

ÇANKIRILI PEHLİVANDAN ELMALI YAĞLI GÜREŞLERİNDE BAŞARI

admin | 11 Eylül 2017 | Çankırı, Manşet, Spor A- A+

Korgun Dikenli Köyü nüfusuna kayıtlı Çankırılı genç pehlivan Kadir Güleşen 665 Yıllık tarihi geçmişi olan Antalya Elmalı Yağlı Güreşlerinde Çankırı adına ilk madalyayı kazandı.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde, bu yıl 665’incisi düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’ne yoğun ilgi vardı. Elmalı Belediyesi tarafından, Recep Gürbüz Güreş Sahası’nda düzenlenen ve 3 gün süren müsabakalara toplamda 76’sı başpehlivan bin 150 güreşçi katıldı.

Çankırı’nın 2 güreşçi ile temsil edildiği müsabakalar sonunda Çankırı Belediyespor adına güreşen Kadir Güleşen Ayakboyu’nda 147 güreşçi arasından 3. oldu.

665 yıllık geçmişi ile Kırkpınar’dan daha eski bir tarihe sahip Elmalı Yağlı Güreşlerinde ilk defa bir Çankırılı güreşçinin madalya kazandığı bildirildi.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde bu yıl 665’incisi düzenlenen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri’ne ilgi yine yoğun oldu. Müsabakalara katılan 76’sı başpehlivan 1.150 sporcu kıyasıya güreşti. Müsabakalar sonunda Çankırı Belediye Gençlik Spor adına güreşen Kadir Güleşen,  Ayak Boyu’nda 147 güreşçi arasından 3. olarak Çankırı tarihinde bir ilke imza attı.  665 yıllık geçmişi ile Kırkpınar’dan daha eski bir tarihe sahip Elmalı Yağlı Güreşlerinde ilk defa bir Çankırılı güreşçinin madalya kazanması Belediye Başkanı İrfan Dinç, Antrenörü Seyfettin Karadeniz ve Kulüp yöneticileri başta olmak üzere tüm hemşehrilerini gururlandırdı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Türkiye’yi şaha kaldıracak güreşçi gençlerimiz, Çankırı’dan isimlerini duyurmaya başladılar. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları’nda ülkemizi temsilen bir Çankırılı güreşçinin milli takıma girmesi hiç de hayal değil! Hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen genç sporcularımızın azim, başarısı ve örnek ahlakı herkese ilham olsun. 2017 yılında güreş alanında Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübümüzün adını öğrenmeyen kalmadı. Emeği geçenleri kutluyorum.” diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.