Hoşgeldiniz  

Çankırı Karatekin (ÇAKÜ) Üniversitesinde Hukuk Fakültesi Açıldı

admin | 03 Ağustos 2019 | Çankırı, Eğitim, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

2 Ağustos 2019 Cuma Günü resmi gazetede yayınlanan 1 Ağustos 2019 tarihli ve 1385 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümü açıldı.

1 Ağustos 2019 tarihli ve 1385 sayılı ve 2 Ağustos 2019 Cuma tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararı ile bazı üniversitelere bağlı yüksek okullar kapatılırken, bazı üniversitelere bağlı fakülteler açıldı.

2 Ağustos 2019 Cuma tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren aynı Cumhurbaşkanı kararı ile Çankırı’da eğitim veren Çankırı Karatekin Üniversitesinde (ÇAKÜ) bünyesinde ÇAKÜ Hukuk Fakültesi bölümü açılması kararı da yer aldı.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, yaptığı açıklamada, üniversitenin 2019-2020 akademik yılına Hukuk Fakültesi ile birlikte 40’a yakın yeni bölümle girmeye hazırlandığını belirtti.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla ÇAKÜ’nün Hukuk Fakültesi’ne kavuştuğunu ifade eden Prof. Dr. Ayrancı, “Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2 Ağustos 2019 Cuma günü saat 00.00’da kuruldu. Büyük bir sevinç ve kıvanç duygusu yaşıyorum.” dedi.

Ayrancı, bu noktaya gelmelerinde kendilerine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, eski Başbakan ve TBMM Başkanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve YÖK Genel Kurulu üyelerine teşekkür ederek “Sonu gelmez şükranlarımı arz ediyorum. Allah mahcup etmesin. Fakülte, devlete ve millete hayırlı hukukçu nesiller yetiştirsin.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI FAKÜLTE AÇILIŞ KARARI

RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN KARAR

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.