Hoşgeldiniz  

Çankırı Ilgaz ilçesi Çörekçiler Köyü’nde Bayramlaşma

admin | 05 Haziran 2019 | Çankırı, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramın 1. Günü Çankırı’nın Ilgaz ilçesi Çörekçiler Köy’nde Çankırı milletvekilleri katlımı ile bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul ve Ankara ile birlikte Türkiye’nin birçok büyükşehirinde yaşayan, bayram için ata topraklarına dönen oluşan köylüler Ramazan Bayramı’nın 1. Günü düzenlenen törenle bayramlaştı.

Ramazan Bayramının 1. Günü sabahı Bayram Namazı çıkışı Merkez Cami önünde toplanan köylüler burada büyüklerinden başlayarak aralarında bayramlaştı.

Ilgaz İlçe bayramlaşma töreni sonrası Çörekçiler Köyü’nü ziyaret eden Çankırı Milletvekilleri Salim Çivitcioğlu ve Ak Parti TBMM Grup Başkanvekili olan Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Ak Parti Ilgaz İlçe Başkanı İsmail Akbak köylüler ile bayramlaştı.

Arife günü ise Aşevi önünde toplanan köylüler dualar eşliğinde topluca mezarlık ziyareti gerçekleştirerek, ebediyete intikal eden büyükleri için dua ettiler.

Bayram öncesi Köy muhtarı Ayhan Usta ve dernek başkanı Murat Kenan öncülüğünde Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği yönetimi katkılarıyla köylüler tarafından Çörekçiler köylülerin geçmişi ve ebediyete intikal edenleri için mevlit okutulup, iftar yemeği verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.