Hoşgeldiniz  

Çankırı Gençlik Zirvesi’nde Başarının Anahtarı Konuşuldu

admin | 25 Nisan 2019 | Çankırı, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

Çankırı Vakfı Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen, alanında öncü ve başarılı konuşmacıların birikim ve deneyimlerini paylaştığı “Çankırı Vakfı Gençlik Zirvesi” gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Vakfı Genel Sekreteri Ali Karaabalı’nın Zirve Başkanı olduğu Gençlik Kollarından oluşan 30 kişilik ekip tarafından organize edilen “Çankırı Vakfı Gençlik Zirvesi” İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Çankırı Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, kendisini ÇAnkırı Vakfı ve STK’ları ile tanıştıran, Çankırı Vakfı Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı yönetiminde yer almasında öncülük eden önceki başkanlara teşekkür etti.

Çankırı Vakfı Gençlik Zirvesi’nde Uzmanlar Deneyimlerini Aktarıyor Çankırı Vakfı Çankırı Vakfı Gençlik Komisyonu

Recep Kenan paylaştı: 21 Nisan 2019 Pazar

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can başkanlığındaki İstanbul Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetimi desteğiyle Çankırı Vakfı Gençlik Kolları’nın organize ettiği alanlarında uzman konuşmacıların birikimlerini, deneyimlerini katılımcı gençlerle paylaştığı “Çankırı Gençlik Zirvesi” 21 Nisan pazar günü İstanbul Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 500’ü aşkın üniversite ve lise öğrencisini ile gerçekleştirildi.

6 + 6 + 6 DAKİKADAN 18 DAKİKA SÜRE

“Çankırı Gençlik Zirvesi” konuşmacıları, “Kendini Anlat”, “Kırılma Noktası” ve “Soru Cevap” adı ile belirlenen bölümleriyle ve 6 + 6 + 6 dakikadan 18 dakika konuşma süresi konseptiyle; altışar dakikadan üç bölümde yaptıkları konuşmalarla gençlere ilham veren birikim ve deneyimlerini gençlerle paylaştı.

ALANINDA ÖNCÜ İSİMLERİN YAŞAM VE BAŞARI HİKAYELERİ

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde 500’ü aşkın üniversite ve lise öğrencisini katılımı ile gerçekleştirilen “Çankırı Gençlik Zirvesi”ne Tamer Kıran, Faik Tunay, Hilmi Türkmen, İlker Karataş, Zekeriya Açıkgöz, Prof.Dr.Orhan Kural, Duygu Yılmaz ve Eray Yasin Işık konuşmacı olarak katıldılar.

TAMER KIRAN

Recep Kenan paylaştı: 21 Nisan 2019 Pazar

BEŞİKTAŞ ve TÜRK FUTBOLUNUN AVRUPA’DA VAR OLUŞ HİKAYESİ

Konuşmacılardan, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, kendi yaşam hikayesi ile birlikte deniz ticareti ve Futbol Şubesi sorumlusu olduğu dönemde Beşiktaş ile başlayan Türk Futbol takımlarının Avrupa’da UEFA tarafından mali disiplin kuralları nedeniyle karşı karşıya kaldığı cezalara karşı verilen hukuki ve idari mücadeleyi anlatı.

SİYASİLERDEN YAŞAM SERÜVENLERİ, GENÇLERE TAVSİYELER

4 dil bilen 24. Dönem Milletvekili Faik Tunay’ın deneyimleri ile birlikte iletişimin önemini vurguladığı programda,  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, avukatlıktan siyasete ve son olarak da Belediye Başkanlığına uzanan yaşam serüveni aktardılar.

Çankırı Vakfı Gençlik Zirvesi’nde Uzmanlar Deneyimlerini Aktarıyor

Recep Kenan paylaştı: 21 Nisan 2019 Pazar

SEKTÖRDE ÖRNEK GİRİŞİMCİ, MACERACI

Çankırı’nın önde gelen iş insanlarından Erler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, babadan kalan tekstil sektöründeki imalat ve ticaret alanındaki faaliyetleri ile birlikte sektör kurumları ile birlikte Çankırı STK’larındaki çalışmaları ve serüvenli özel yaşamı nedeniyle edindiği birikimleri gençlerle paylaştı.

STK YÖNETİCİSİ VE ARAŞTIRMACISI: ZEKERİYA AÇIKGÖZ

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Onursal Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, uzun süren yöneticiliği ve özel araştırma ve çalışmalarla derlediği STK yapılanması ile toplum örgütlenmesi üzerine görüş ve düşüncelerini Gençlik Zirvesi’ne katılan gençlere aktardı.

ÇOK RENKLİ ÇEVRE KAHRAMANI ORHAN KURAL

Mücadeleci ve çevre koruma alanındaki gözü kara çıkışları ile yaşadığı serüvenleri aktaran Prof.Dr.Orhan Kural, çevrenin önemine dikkat çekti. Orhan Kural, ülkemiz ve dünya genelinde gerçekleştirdiği seyahatlerde edindiği gözlem ve birikimlerden, bu alanda yaşanabilecek gelişmelere örneklerleri dile getirdi.

ZEYTİN ÇEKİRDEĞİ İLE BAŞLAYAN ÖDÜLLÜ GİRİŞİMCİ: DUYGU YILMAZ

Zeytin çekirdeklerinden “biyomalzeme” üretimi fikrini “Biolive” ile hayata geçiren, Türkiye’nin Gelecek Vaat Eden Kadın Girişimcisi seçilen Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Genel Başkanı Duygu Yılmaz, babasının yuttuğu zeytin çekirdeği ile başlayan ve Zeytin çekirdeklerinden “biyomalzeme” üretimine varan girişimcilik deneyimi ile bu alanda yaşadıklarını aktardığı gençlerden ve özellikle kadınlardan girişimcilerin teşvik edilmesini isterken özellikle kadın girişimcilerin azlığına dikkat çekti.

ÇANKIRILI TİYATRO, SİMNEMA OYUNCUSU, SENARYO YAZARI ERAY YASİN IŞIK

Çankırı asıllı tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, senaryo yazarı Eray Yasin Işık, Marmara Üniveristesi Türkçe Öğretmenliği bölümü eğitimine ve öğretmen olmasını isteyen ailesine rağmen, tiyatroyu seçerek Çankırı Sanat Tiyatrosu’nda başlayan ve Tuncay Özinal Tiyatrosu ile öne çıkarak Seksenler dizisine uzanan yaşam öyküsü ve babası ile Çankırı’daki yaşamını heşerileri olan gençlerle paylaştı.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çankırı Vakfı Gençlik Zirvesi”ne Ak Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çankırı Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, Çankırı Vakıfı, Federasyon (ÇANDEF), birlik, dernek ve STK temsilcileri ile Çankırılı gençler katıldı.

Program sonunda konuşmacılar, programa katkı verenler katkılarından dolayı plaket verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.