Hoşgeldiniz  

Çankırı Çerkeşliler Deprem Fırtınası İle Ayakta

admin | 15 Eylül 2019 | Çankırı, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Çankırı Çerkeş İlçesinde peş peşe yaşanan ve “Deprem Fırtınası” olarak nitelenebilecek 5 şiddetine yakın sarsıntıların yaşandığı günün gecesini korku ve kaygıyla geçirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Peş peşe sarsıntılarla “Deprem Fırtınası” ile karşı karşıya kalan Çerkeşliler, sosyal medyadaki “Büyük Deprem Olacak” iddialarına uyarılırken, kaygılı vatandaşların geceyi geçirmeleri için Çerkeş Gençlik Merkezi ve Çerkeş Kapalı Spor Salonu açıkladı.

UFAK ÇAPLI MADDİ HASARLAR MEYDANA GELDİ

Depremle ilgili açıklama yapan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, açıklamasında; “İlçemizde Bugün saat 09:00’da 4.9 ve 4.8 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiştir. Depremlerde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Ufak çaplı maddi hasarlar meydana gelmiştir. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun. Rabbim beterinden korusun.” İfadelerine yer verdi.

GECELEMEK İSTEYEN ÇERKEŞLİLERE KAPALI SPOR SALONUNU AÇILDI

Çerkeş Kaymakamı Zikri Şahin kaymakamlık resmi web sayfasında yaptığı duyuruda,“İlçemizde yaşanan depremler nedeniyle dışarıda kalan vatandaşlarımız için Çerkeş Gençlik Merkezi ve Çerkeş Kapalı Spor Salonumuz kullanıma açıktır.” İfadeleri ile gecelemek isteyen Çerkeşlileri Kapalı Spor Salonuna davet etti.

BÜYÜK BİR DEPREM SÖYLENTİSİNE İTİBAR EDİLMEMESİN

Öte yandan Çerkeş Kaymakamlığı yaptığı duyuruda, “Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlarda daha büyük bir depremin olacağı bilgisi bulunmakta olup, resmî kurumların yapacağı açıklamalar dışında vatandaşlarımızın bu tür açıklamalara itibar etmemeleri hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” büyük bir deprem söylentisine itibar edilmemesi gerektiğini paylaştı.

ÇERKEŞ’TE YAŞANAN DEPREM FIRTINASI

NE OLMUŞTU?

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde sabah 09.03’te yaşanan 4,8 ve 4,7’lik depremlerin ardından 14.46’da 4,3 büyüklüğünde, 21.08 de 4,1 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti. Deprem nedeniyle oluşan sarsıntılar Kastamonu ve Ankara’da da hissedilmişti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.