Hoşgeldiniz  

Çankırı Çerkeş Aliözü Köyü Koronavirüs Şüphesiyle Karantinada

admin | 29 Mart 2020 | Çankırı, Genel, Manşet, Sağlık, Türkiye A- A+

Çankırı ili Çerkeş İlçesi’ne bağlı Ali Özü Köyü cenaze için köye gelen bir köy sakinin yaşadığı İstanbul’da Kovid 19 testinin Koronavirüs şüphesiyle tedbiren karantina altına alındı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Karantinaya alınan Aliözü köyünün giriş ve çıkışları jandarma ekipleri tarafından kapıldı. Aliözü köyünde sağlık ekipleri tarafından tarama yapıldığı ve herhangi bir vakaya rastlanmadığı kaydedildi.

ALİÖZÜ KÖYÜ’NÜN TEDBİREN KARANTİNAYA ALINDI

Konu ile ilgili www.itvhaber.com ‘a açıklama yapan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, bir süre önce vefat eden köy sakininin cenazesinin defni için Aliöüz Küyü’ne gelen, defin sonrası istanbul’a döndükten sonra rahatsızlanan ve köy sakinin yapılan test sonucu Koronavirüslü olduğu anlaşılması üzerine  ekiplerin kontrolden geçirdiği Aliözü Köyü’nün tedbiren karantinaya alındığını kaydetti.

İLÇE SAĞLIK EKİPLERİMİZ KÖYÜN TAMAMINI KONTROL ETTİ

İstanbul’dan cenaze için gelen Aliözü köyü sakini Kovid 19 tanılı kadın hastanın durumunun iyi olduğu bilgisinin de alındığına işaret eden Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, “İlçe Sağlık ekiplerimiz köyün tamamını kontrol etti. Hastalık belirtisi görülen hiçbir vaka görülmedi. Dolayısıyla da test yapma ihtiyacı duyulmamış. Sağlık ekiplerimiz sık sık köyü kontrol ediyor. Şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı. Genel tedbirler doğrultusunda karantina uygulanıyor.” Dedi.

İLK UYGULAMADA NEGATİF ÇIKAN KOVİD 19  TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Çankırı Çerkeş Aliözü Köyü’ne defnedilen bir cenazeye katılan annesinin soğuk algınlığı şikayeti üzerine hastanaye götürüldüğünü kaydeden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve ÇANDEF 1. Bölge Başkanı Önder Tozan ilk uygulamada negatif çıkan Koronoavirüs testinin pozitif çıkması ve Kovid tanısı konulması üzerine, “Saygıdeğer köylülerim Annemiz şuan Marmara üniversitesi hastanesinde coronavürisi tedavisi görmektedir. Kendisi 11 gün önce İsmail Çokgören cenazesine gitmiş ve ne cenaze yemeğine ne de kimseyle yakın temasta bulunmamıştır.” açıklaması yapmıştı.

HASTANIN SAĞLIĞI İYİ, AİLE EVDE KARANTİNADA

hastaneye başvurduklarını, coronavürisi olmadığı söylenerek ilaç verilip eve gönderilen annesinin  süren rahatsızlığı nedeniyle 5 gün sonra (24 Mart Salı günü akşam) hastaneye tekrar götürdüklerini tahlil yaptırıldığını ve coronavirus şüphesi ile yapılan  testin sonucunun pozitif çıktığının kendilerine  telefonla bildirilmesi üzerine tedaviye başlandığını kaydeden Önder Tozan, annesinin sağlık  durumunun iyi olduğunu, Cuma gününden itibaren ev halkının kendini karantinaya aldığını, takip ve kontrol edilmekte olduğu Sağlık Kurulu direktifleri doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti.

ÇANKIRI VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Çerkeş Aliözü Köyü’ndeki Karantina ile ilgili Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Tüm dünyada yaşanan ve etkileri ülkemizde de hissedilen koronavirus ile mücadele kapsamında ilçemiz Aliözü köyü için İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 28.03.2020 tarihi saat 22.00’den itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmıştır. Bu sürede İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından köy giriş çıkışlarında gerekli tedbirler alınmış, Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup, süreç valiliğimiz ve kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir.” İfadeleri yer aldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.