Hoşgeldiniz  

Çankırı Belediyesi Engelleri Kaldırıyor!

admin | 25 Mayıs 2014 | Çankırı, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi, Türkiye A- A+

Engelli_akulu araba_tekerlekli sandalye_irfan dinc-5Çankırı Belediyesi, 5 akülü araba ve 21 adet tekerlekli sandalye desteği ile engelli vatandaşların sorunlarını ortadan kaldırarak özgürlüğüne kavuşturuyor.

Recep Kenan/haberinasli.com

Çankırı Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için başlatmış olduğu tekerlekli sandalye ve akülü araba kampanyaları kapsamında dört engelli vatandaşa daha akülü araba verildi. Belediye Meclis kararı ile verilen akülü arabalar sahiplerine teslim edildi.

Belediye tarafından verilen ve belediyece sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya sonucu hayırsever vatandaşların katkıları ile birçok engelli vatandaş tekerlekli sandalye ve akülü araba sahibi olmuştu.

Engel_6

”ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Belediye tarafından düzenlenen kampanya ile temin edilen tekerli sandalyeler ve akülü arabaların tesliminde Recep Kenan’a özel açıklama yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç; “Çankırı Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri engelli kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda çok hassasız. Özellikle engelli kardeşlerimizle ilgili bir birim kurduk. Engelliler Birimimiz engelli kardeşlerimizle 24 saat ilgileniyor. Talepleri, gereksinimleri ne ise onları mümkün mertebe karşılamaya çalışıyorlar. Bu gün de 4 tane akülü aracımızı engelli kardeşlerimize takdim ediyoruz. Bunun haricinde yeni yapmış olduğumuz Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda Engelliler Merkezi’ni kurduk. Hem merkez hem de parkta engellilere yönelik alanlar ve oyun alanları yaparak, onların biraz daha doğayla birleşmesini, sosyalleşmesini aileleriyle birlikte daha rahat zaman geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız” dedi.

“Sanat engel tanımaz” diyerek, engellilere yönelik sanatsal çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Dinç, özellikle zihinsel engellileri anaokulundaki çocukları ile buluşturduklarını ve şehir merkezindeki kaldırımlar ile trotuarları engellilere uygun hale getirdiklerinin altını çizerek; “Kaldırımlara rampalar yaparak engelli kardeşlerimize uygun hale getirdik. 5 ilköğretim okulunda engelli kardeşlerimiz için engelli asansörleri yaptık” ifadeleri ile belediyenin fiziki uyumluluk çalışmalarını anlattı.

Çankırı Belediyesi, düzenlediği kampanyalarla öncülük yaparak hayırsever vatandaşların destekleri ile temin edilen 5 akülü araba ve 21 adet tekerlekli sandalye engelli vatandaşları kısmen de olsa özgürleştirerek yaşamlarını kolaylaştırdı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.