Hoşgeldiniz  

Birlik, Beraberlik ÇANDEF ve Çankırılıya Güç Katacaktır!

admin | 28 Aralık 2019 | Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Şubat 2020’de yapılması planlanan Çankırı Dernekler Federasyonu seçimli olağan genel kurulunda Genel Başkan adaylığı ile ilgili Mustafa Anaçal’dan önemli açıklama geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) 2020 yılı ilk çeyreği içinde seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Öyle görülüyor ki; uzlaşma sürerse, ÇANDEF 2020 Olağan Genel Kurulu tek aday ve liste ile birlik ve beraberlikle gerçekleşecek.

ZEYNETTİN AYDIN GÜÇLÜ ADAY

2020 yılı İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) olağan genel kurulunda şu ana kadar adaylıkları konuşulan iki isim oldu. Henüz resmi olmayan açıklamalarda öne çıkan ilk isim Halen İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı olarak görev yapan Zeynettin Aydın.

MUSTAFA ANAÇAL, ÇANDEF ADAYLIĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bununla birlikte ÇANDEF Olağan Kongresinde Genel Başkanlığı adaylığında adı geçen bir başka isim de Ilgaz Dernekler Birliği Başkan Mustafa Anaçal olmuştu.

Altını çizdiğimiz gibi henüz kulis bilgisi olan, arka planda çalışmaların sürdüğünü bildiğimiz ÇANDEF Genel Başkan adaylığı ile ilgili bir açıklama yapan Ilgaz Dernekler Birliği Başkan Mustafa Anaçal, adayı olmam yönündeki tavsiyeler ile ilgili olarak yaptığı istişareler sonucunda, sivil toplum camiamızda bölünmeler olmaması amacıyla bu dönem aday olmama kararını açıkladı.

Olağan Kongre gününe kadar sürpriz yaşanmaz ve yeni bir isim çıkmazsa, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) 2020 seçimli olağan genel kurul Zeynettin Aydın’ın adaylığı ve tek lise ile yapılacak.

ÇANDEF, ÇANKIRI VE ÇANKIRILILAR ALTERNATİFSİZ KALMAYACAK

Adaylığını geri çeken açıklamayı yapan Ilgaz Dernekler Birliği Başkan Mustafa Anaçal, henüz açılamadan adaylık potansiyelinin ortaya çıkması İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF), Çankırı ve Çankırılıların alternatifsiz kalmayacağını, gerektiğinde birlik ve beraberlik için özveri yapılabileceğini kanıtladı.

Çalışmaları yakından takip eden bir Çankırılı olarak, seçimlerin verdiği rüzgarla güçlü bir etkinlik düzenleyen, Çankırı ve Çankırılılar adına etkili, ses getiren bir adaylık açıklaması çalışmasına imza atan İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın, seçim sonuçlarına bağlı olarak yaşanan sessiz dönem sonrasında Genel Kurul öncesi eski enerjisine yaklaşmış görünüyor.

Güven tazelemesi durumunda yeni dönemde beklenti, önceki dönemde düştüğü yanlıştan sıyrılarak, ÇANDEF’i siyasal çalışmalardan uzak tutmak. Her hangi bir siyasi parti arka yada ön bahçesi olduğu nalgısından kurtarmak olmalı. Çankırılıları ve Çankırı’yı temsil eden çatı derneği yöneticisi ve İstanbul’daki Çankırılıların temsilcisi İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zeynettin Aydın ve ekibi her siyasi görüşten Çankırılıyı kucaklayabilmelidir. Bütün Çankırıların örgütü olduğunu göstermelidir. Zeynettin Aydın ve ekibi yeni dönemde bunu başarabildiği oranda güçlenir ve büyür. Bu büyüme İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu üzerinden Çankırı’ya ve Çankırılıya enerji olarak yansır.

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Kurulu’nda siyasi hesapların değil de beklenen güçlü yönetimin oluşması yönünde tercihlerin öne çıkmasını bekliyoruz.

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) 2020 seçimli olağan genel kurulunda adaylıkta adı geçen Ilgaz Dernekler Birliği Başkan Mustafa Anaçal tarafından yapılan ÇANDEF adaylığı ile ilgili açıklaması:

“Değerli Hemşehrilerim;

Şubat 2020’de yapılması planlanan Çankırı Dernekler Federasyonu seçimli olağan genel kurulunda Genel Başkan adayı olmam yönündeki hemşehrilerimizin sunduğu tavsiyeler ile ilgili olarak yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, sivil toplum camiamızda bölünmeler olmaması amacıyla bu dönem aday olmayarak mevcut görevimiz olan Ilgaz Dernekler Birliğimiz çalışmalarına tüm hızımızla devam edeceğimizi hemşehrilerimizin bilgilerine sunarım.

En başta şahsımı bu göreve layık gören, bu süreçte desteklerini esirgemeyen kıymetli başkanlarımıza, tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşan tüm dostlarımıza en içten dileklerimle teşekkür ederim.

Bu kararımızın memleketimiz ve hemşehrilerimiz adına hayırlı olmasını diler, yeni seçilecek başkan ve yönetim kuruluna şimdiden başarılar dilerim.

Saygılarımla

ILGAZ DERNEKLER BİRLİĞİ

BAŞKANI

Mustafa Anacal”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.