Hoşgeldiniz  

Beykoz’da Çankırılılar ve Samsunlular Türkülerle Eğlendiler

admin | 14 Ağustos 2018 | Çankırı, Genel, Gündem, Özel Haber, Üst Manşet A- A+

Beykoz Çankırılılar Derneği’nin katkısıyla Anadolu’nun kültürünü İstanbullarla buluşturan Tarihi Beykoz Çayır Festivali, Çankırılılar ve Samsunluları türküleriyle coşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yöre derneklerinin katkılarıyla Beykoz Belediyesi tarafından İstanbul Boğazı’nın en gözde mekanları arasında yer alan Beykoz Çayırı’nda 11 Ağustos Pazar akşamı gerçekleştirilen Tarihi Beykoz Çayır Festivali’nde Çankırılılar ve Samsunlular bir araya gelerek kültürlerinden örnekler kültürel zenginliklerini paylaştılar.

Yaren Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özdemir sunuculuğunda gerçekleştirilen Çankırılılar ve Samsunluların bir araya geldiği Tarihi Beykoz Çayır Festivali, Samsunlu pehlivanların yağlı güreş gösterisi ile başladı.

Beykoz Belediyesi tarafından çorba dağıtımın da yapıldığı Tarihi Beykoz Çayır Festivali’ne Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve belediye başkan yardımcıları, 24 Dönem İstanbul Milletvekili KLadir Gökmen Öğüt’ün yanı sıra; Beykozlu Samsunlular Dernek Başkanı Ömer Altun, Beykozlu Çankırılılar Dernek Başkanı Bilal Karabacak ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zeynettin Aydın ve Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda ÇERDEB Başkanı Erol Tepebaş, SAMKO Genel Başkanı ile Samsun ile Çankırı dernek, birlik ve STK başkan ve yöneticileri, yöre dernek başkanları, ilçedeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yücel Çelikbilek başkanlığındaki Beykoz Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Tarihi Beykoz Çayır Festivali kapsamındaki etkinlikte iki il Çankırı ve Samsun yöre türkülerinin TRT THM sanatçıları Zehra Ganioğlu ve Hüseyin Şimşek tarafından seslendirildiği gecede Çankırılı Şaban’ın hareketli şarkıları eşliğinde oynayıp dans ettiler.

Tarihi Beykoz Çayır Festivali kapsamındaki etkinlikte Çankırılılar ve Samsunlular yöre sanatçılarının sahne performansları eşliğinde Boğaz kıyısındaki Beykoz Çayır’ında gönüllerince eğlendiler.

Tarihi Beykoz Çayır Festivali, Bilal Karabacak başkanlığındaki Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYÇANDER) öncülüğünde Beykoz Çayırı’nda, “Çankırılılar Boğazın İncisi Beykoz Çayırında Buluşuyor” sloganıyla düzenlenen program Yaren Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özdemir sunuculuğunda gerçekleştirildi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.