Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi, İmar Palanlarını 1 Ayda Yapacağım

admin | 18 Ocak 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Gündem, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, 31 Mart Yerel Seçiminde İBB Başkanlığını CHP’li başkanını alması durumunda planların 1 ayda çıkarılacağını iddia etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İmar planı yapma ve onama yetkisinin Büyükşehir Belediyelerinde olduğunu ilçe belediyelerinin plan yapma ve onama yetkisi olmadığının altını çizen CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, “Büyükşehir’i aldığımızda 1 ay içinde Ataşehir’in planlarını yapacağım.” dedi.

CHP ATAŞEHİR DE SEÇİMİ YÜZDE 55 İLE ALACAKTIR

İmar planlarını yapma yetkisi olan İBB’nin planları yapmayarak yada onaylamayarak algı yaratmaya çalışıldığını iddia eden CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, Ne yaparlarsa yapsınlar CHP Ataşehir de seçimi yüzde 55 ile alacaktır.” İddiasında bulundu.

1/5000’LİK İLE 1/1000’LİK PLAN YAPMA YETKİSİ VAR

Ataşehir’in imar planları ile ilgili görüşlerini istanbulumgazetesi’ne verdiğ röportajda dile getiren CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, “1/5000’lik planların yetkisinin kendilerinde olduğu gibi Büyükşehir’in 1/1000’lik planları yapma yetkisi de var.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ CHP ALSIN BEN 5 AY DEĞİL 1 AYDA PLAN ÇIKARACAĞIM

İmar planlarını yapma yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’nin elinde olduğunu kaydeden CHP Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Battal İlgezdi, 31 Mart Yerel Seçiminde İBB Başkanlığını CHP’li başkanın alması durumunda planların 1 ayda çıkarılacağını iddia ederek; “Önümüzdeki seçimde İstanbul Büyükşehir’i CHP alsın ben 5 ay değil 1 ayda plan çıkaracağım. Bu iş kapıda yatmakla olmaz. Akıl ve beyinle olur, mantıkla olur.  Ataşehir Belediyesi üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.  Ben ve arkadaşlarım planlar çıksın diye Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptık.  Dört yıl Kadir Topbaş’tan randevu alamadım.  Büyükşehir, planları çıkarmışta biz mi engelledik. Planlar siyaseten baskı olarak uygulanmıştır. Gelinen noktada tablo belli…  AK Parti ve CHP Meclis Üyeleri, Yenisahra ve Barbaros Mahallelerin planlarını 1/5000’lik planlara uygun 1/1000’lik planları oybirliğiyle kabul ederek Büyükşehir’e gönderilmiştir. 6 ay bekletilerek planların iptal edilmesine neden olmuşlardır.  Önce bunun bir hesabını versinler.” İfadelerini kullandı.

ATAŞEHİR’İN İMAR SORUNUNU ÇÖZÜLEMEDİ, ÇÖZMEDİLER

Ataşehir’in imar sorununu çözemediklerini ifadeden Battal İlgezdi, istanbulumgazetesi’ne verdiği röportajda imar planı yapma yetkisinin kendilerinde olmadığını, Büyükşehirlerin imar planı yapma yetkisi olduğunu kaydederek, “İmar sorununu çözülemedi, çünkü Büyükşehir çözmedi. TOKİ ayrı söz verdi çözmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı geldi söz verdi çözemedi. Dönemin Belediye Başkanı Kadir Topbaş söz verdi çözmedi.  Size samimi bir şey söylüyorum bu işi çözse çözse ancak Battal İlgezdi ve arkadaşları çözer. Büyükşehir’i aldığımızda 1 ay içinde Ataşehir’in planlarını yapacağım.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN 1/5000’LİK İLE 1/1000’LİK PLAN YAPMA YETKİSİ VAR

Battal İlgezdi röportajında; “1/5000’lik planların yetkisi kendilerinde olduğu gibi 1/1000’lik planları yapma yetkisi de var. Mademki biz yapamadık. Ataşehir halkını o kadar çok seviyorlarsa yetkilerini kullanıp çıkarsaydılar. Biz mi engelledik. Her iki planı yapma yetkisine sahiptirler. Yapamayınca yetkisi olmayan bizler üzerinden algı yaratmaya çalışıyorlar. Onlar, biz bu planları yapmayalım ve Ataşehir’i CHP’nin elinden alalım düşüncesindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar iddiamı tekrarlıyorum CHP Ataşehir de seçimi yüzde 55 ile alacaktır.” Şeklinde konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.