Hoşgeldiniz  

Battal İlgezdi, ‘Ataşehir’de Her Şey Daha Güzel Olacak’

admin | 03 Eylül 2019 | Ataşehir Belediyesi, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Yerel seçimlerden sonra oluşan beklenti ve soruların yanıtını www.itvhaber.com için gerçekleştirdiğimiz özel röportajla Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçilene kadar siyasi partilerin meclis üyeleri, belediye başkan adayları olduklarının altını çizen Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com okurları için verdiği röportajda, “Seçildikten sonra kentin yönetiminde AK Partili arkadaşlar Milliyetçi Hareket Partisi’nden arkadaşlar, iyi Parti’den arkadaşlarımız var. Hep beraber kentimizi yöneteceğiz.” Diye konuştu.

İSTANBUL’A ATAŞEHİR’E HAYIRLI OLSUN. GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dersine iyi çalışmış olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçe ölçeğinde yaptığı çalışmaların masasında olduğunu vurgulayarak, “Hangi ilçenin ne sorunu varsa her şeyi masaya yatırmış. Gittiğinizde rahatça dosyasını açıp görebiliyorsunuz. İstanbul’u yönetmeye hazır, hiçbir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. İstanbul’a Ataşehir’e hayırlı olsun. Güzel işler yapacağız.” Dedi.

SEÇİM YAPILALI İSE HENÜZ 3 AY OLDU

Yerel seçimleri yapılalı 4, İBB Başkanlığı seçimi yapılalı ise henüz 3 ay olduğuna işaret eden İlgezdi, Büyükşehir Belediye Başkanı daha kadrolarını yeni oluşuyor olduğuna dikkat çekerek; “Şu an daire başkanlıklarını atadı. Ataşehir ile ilgili sorunları kısmet olursa en kısa zamanda çözeceğiz.” Dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ ROPÖRTAJI Recep Kenan İTVHABER HABER PLATFORMU Battal İlgezdi Battal İlgezdi'yi Beğenen Arkadaşlar Battal Ilgezdi Gönüllüleri

Gepostet von İTV Haber am Montag, 2. September 2019

HERKESİN GEÇMİŞ BAYRAMLARINI KUTLUYORUM

Ataşehirlilere sevgi ve saygı sunarak açıklamasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, geçmiş bayramlarını da kutlayarak; “Tüm Ataşehirlilerin geçmiş bayramlarını kutluyorum. Bildiğiniz gibi 30 ağustos zafer bayramı idi. Cumhuriyetimiz ve Türkiye’miz için çok önemli idi. Bu anlamda herkesin bayramını kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

MAHKEME KARARIYLA GEREKÇE GÖSTEREREK PLAN İPTAL EDİLDİ

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi röportajında çalışmaların sürdürüldüğünü kaydederek; “Arkadaşlarımızla görevimizin başındayız, işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz beraber. Öncelikle şunu söyleyeyim; yıllarca Ataşehir’in planlarıyla ilgili mücadele ettik. Bildiğiniz gibi Ataşehir yeni ilçe olduğunda maalesef mevcut siyasal iktidar ilçe yaparken hiçbir yerin imar sorununu çözmemiştir. Burası kendi kaderine terk edilmiş durumdaydı. Daha sonra sağ olsunlar Büyükşehir Belediyesinin o dönemdeki yönetici arkadaşlarımız İçerenköy – küçükbakkalköy planlarını yaptı ama plan sağlıksız bir plandı.  Plan salıklı değildi. Sonuçta meclisten geçti. Bizde 1/binlik planı yaptık, gönderdik. Mahkeme kararıyla gerekçe göstererek plan iptal edildi.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BATTAL İLGEZDİ RÖPORTAJINDAN AYRINTILAR

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, www.itvhaber.com okurları için Recep Kenan tarafından gerçekleştirilen röportajda, yerel seçimler sonrası oluşan yapı ve İBB Başkanlığı ile çalışmalardaki işbirliği, Ataşehir’in sorunlarının çözümü ile ilgili çalışmalarındaki gelişmeler hakkında şu ayrıntılara yer verdi:

ATAŞEHİR’İN PLANLARINI REVİZE EDECEĞİZ

Ben hep söylüyorum plan yapmak kolay bir iş. Zor bir iş değil.  Ataşehir’in sade İçerenköy – küçükbakkalköy planları değil Mustafa Kemal, Aşıkveysel ve Yenisahra – Barbaros planlarını revize edeceğiz. Bir plan tadilatı yapılması gerekiyor. Çünkü planlar sağlıklı değil. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Sayın Ekrem İmamoğlu ile konuştuk bunları, masaya yatırdık. Detaylı konuştuk. Kısmet olursa çok yakın zamanda bu planlar meclis gündemine girecektir. Hem de daha sağlıklı şekilde, bölgenin ihtiyacına göre yani o bölgede ihtiyaç ne varsa ona göre bir plan yapılacaktır.

BÜYÜKŞEHİR’DE OTURUP ATAŞEHİR’İN PLANINI YAPMAYACAĞIZ

Yani keyfi olaraktan, Büyükşehir’de oturup Ataşehir’in planını yapmayacağız. Plan Ataşehir’de yapılacak. Ataşehirlilerin ihtiyaçlarına göre yapılacak. İçerenköy ve Küçükbakkalköylülerin ihtiyaçlarına göre yapılacak. Yeni plan Büyükşehir’de yapılıp gelecek. Bizde 1/binlik planı yapıp en kısa zamanda teslim edeceğiz. O konuda hiç sıkıntı yok. Biz gerekli görüşmeleri ve çalışmaları yapıyoruz.

ARKADAŞLARIMIZ BÜYÜKŞEHİR’DEKİ KADROLARLA BERABER ÇALIŞIYORLAR

Ben şöyle söyleyeyim yapılan plan yanlış ve hiç doğru olmayan bir plan. Bu plan yeniden revize ediliyor. Arkadaşlarımız Büyükşehir’deki kadrolarla beraber çalışıyorlar.  Büyükşehir ile bizim arkadaşlarımız çalışmaları devam etmektedir. Planı revize edeceğiz, yeniden Büyükşehir gündemine getirip sonra Ataşehir’de 1/ binliğini yapıp büyükşehir e göndereceğiz.

PLAN BÖLGENİN TALEP VE İHTİYAÇLARINA GÖRE YAPILIR

Planlarda keyfi düzenlemeler yapıldığını ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  “Donatı alanında vatandaşın keyfi olarak arsasının üstüne cami, okul koymuşlar. Yol geçirmişler. Böyle bir şey olabilir mi? Her şeyin doğru yapılması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir’de oturup İçerenköy’ün planını yapmışlar. Bu şekilde olmaz… Plan o bölgenin, mahallenin ihtiyaçları doğrultusunda yapılır. O bölgede orada cami ihtiyacı varsa; 15 tane cami olmaz 3 tane cami olur. Okul 10 tane olmaz; 1 tane olur. Sağlıklı, plan bölgenin talep ve ihtiyaçlarına göre yapılır. Yapılacak planda vatandaşın arsası keyfi olarak yeşil alan yapılmayacak.

YENİSAHRA VE BARBAROS’DA DA PLAN TADİLATI YAPILMASI GEREKİYOR

Yenisahra ve Barbaros imar planlarında da plan tadilatı yapılması gerekiyor. Oranın da sorunun çözülmesi gerekiyor. O planda sağlıksız plandır. Onu da görüştük plan tadilatına acil ihtiyaç olduğu gözlemlendi.

BİR TARAFTA OLASI DEPREM RİSKİ, DİĞER YANDA KİRA VEREMEYECEK VATANDAŞ VAR

Biz bölgedeki riskli binaların tespitini Bakanlıkla birlikte yaptık. Yıkılması gerekiyor. Yenisahra ve Barbaros’taki riskli yapı yapılarda bakanlık ile görüşme yapıldı. Olası İstanbul depremi var biliyorsunuz… Bunların yıkılması gerekiyor. Ama bugüne kadar bu şekilde geldi. Bu sistemden kaynaklanıyor. Bir tarafta olası deprem riski var. Diğer yandan da binaların içinde oturan gerçekten kira veremeyecek durumda vatandaşlarımız var. Bunlarla ilgili ortak bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu konuda Bakanlık riskli yapıların tahliyesi ile ilgili bir ay önce yazı gönderdi. Bunlar yıkılsın diye bakanlık yazı gönderdi. Binaların bir an önce tahliye edilmesi gerekir diyor. Haklı, olası depremde bu binalar yıkılır diyor. Bakanlıkla bu konuda görüşme yapacağız. Yapacağımız bir iki görüşme sonucuna göre vatandaşlara tekrar net bir bilgi vereceğim. Sizleri de çağıracağım.

ATAŞEHİR’DE HER ŞEY DAHA GÜZEL OLACAK

Ataşehir’de her şey daha güzel olacak. Ben 10 yıllık belediye başkanıyım. İstanbul Büyükşehir’den hiçbir şekilde katkı almadım. Ben bunu şimdi söylemiyorum, meydanlarda söyledim. Her tarafta konuştum. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı ile sohbet ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da belediye başkanlığından geldiğinden dolayı biz; AK Partili, MHP’li CHP’li ayırt etmeden herkese hizmet edeceğiz. Doğrusu budur. Bir kente Belediye Başkanı olurken bir siyasi partiden aday oluyorsunuz. Ama kentte yaşayan halk senin halkın… Seçildikten sonra yaşayan halk hangi siyasi partiden olursa olsun hangi görüşte olursa olsun önemli değil. Önemli olan doğru ve kaliteli bir hizmet yapmaktır. Vatandaşlarımıza eşit hizmet etmektir.

BİZ DEVLETTEN HİÇ YARDIM ALMADIK

Biz maalesef devletten hiç yardım almadık. Siz gidin komşu ilçelere bakın. Ümraniye, Sancaktepe, Üsküdar’da bina yapılıyor. Kim yapıyor?  TOKİ bina yapıyor. Büyükşehir yapıyor. Bize bir tane bina yapın Allah rızası için.

ATAŞEHİR’İN SORUNLARI ÇOK ACİL ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK

Önümüzdeki dönem Ataşehir’de acil sorunların çözeceğiz. Ataşehirlilerin ihtiyacı olan ne varsa Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sorunların hepsi çok acil şekilde çözülecek. Tabii ki Ataşehir’in sorunlarının çözümü Ekrem İmamoğlu ile konuşuyoruz. Ataşehir’in sorunlarının çözümü ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’ndeki müdür ve yetkili birimlerle bizim ilgili birim müdürü arkadaşlarımız görüşüyor. Acil olan işlemlerin hepsini yapacağız. Yapılması gereken işleri beraber yapacağız.

BİR AN ÖNCE ATAŞEHİR’İ HALDEN KURTARACAĞIM

Daha önce ihalesi yapılmış ama onaylanmamış spor kompleksleri var Esatpaşa ve İçerenköy’de… Ataşehir’de hali taşıyoruz dediler ama en son durumunu dün gittim inceledim. Hal yerinde hiçbir şey yok. Sadece hafriyat yapılmış. Müteahhit orada sadece vakit geçiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız konuya hassasiyet gösteriyor. Sayın başkanımız da bu hafta içinde kısmet olursa gideceğiz. Halin yerini göreceğiz. Bir an önce talimat verip acil bir şekilde bitireceği. Bir an önce Ataşehir’i halden kurtaracağım.

ATAEHİR’İ EKREM İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK VE GÖRÜŞÜYORUZ

Kayışdağı, İnönü, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca’da tapu mülkiyet sorunları var. Bunları da masaya yatırdık. Her şeyi, her konuyu, Ataşehir ile alakalı bütün sorunlarımızı bire bir İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanımız Ekrem İmamoğlu ile görüştük ve görüşüyoruz.  En kısa zamanda çözüme gidilecektir.

İBB BAŞKANI KADROLARINI YENİ OLUŞTURUYOR

Biliyorsunuz seçim önce iptal edildi. Arkasından aylar sonra seçimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı daha kadrolarını yeni oluşturuyor. Şu an daire başkanlıklarını atadı. Bundan sonrası o yetkili arkadaşlarımız geldiği zaman birebir bilgi veriyoruz. Ataşehir ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. Ataşehir ile ilgili sorunları kısmet olursa en kısa zamanda çözeceğiz.

EKREM BEY’İN EN BÜYÜK AVANTAJI; İÇİMİZDEN

Ekrem Bey’in en büyük avantajı; bizim içimizden bir arkadaş. Belediye başkanlığı yaptı. Sorunları çok iyi biliyor. Olaya vakıf… İstanbul’a da Ataşehir’e de vakıf. İstanbul ve Ataşehir’de dersine iyi çalışmış. Olması gerekenler beraber konuşuyoruz.

EKREM İMAMOĞLU İSTANBUL’U YÖNETMEYE HAZIR

Sayın başkan Ekrem İmamoğlu bir çalışma yapmış. Hangi ilçenin ne sorunu varsa her şeyi masaya yatırmış. Gittiğinizde rahatça dosyasını açıp görebiliyorsunuz. İstanbul’u yönetmeye hazır, hiçbir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. İstanbul’a Ataşehir’e hayırlı olsun. Güzel işler yapacağız.

HEP BERABER KENTİMİZİ YÖNETECEĞİZ

Bizler seçilene kadar siyasi partilerin meclis üyeleri, belediye başkan adaylarıyız. Seçildikten sonra kentin yönetiminde AK Partili arkadaşlar Milliyetçi Hareket Partisi’nden arkadaşlar, iyi Parti’den arkadaşlarımız var. Hep beraber kentimizi yöneteceğiz.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.