Hoşgeldiniz  

Ataşehir Çankırılar Derneği Kuruluyor

admin | 16 Nisan 2013 | Ataşehir, Çankırı, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

atacanderAtaşehir’de yaşayan Çankırılılar birlik, beraberliği gerçekleştirip, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacı ile dernekleşiyorlar. Çalışmalar son aşamada.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir’de yaşayan bir gurup Çankırılının kuruluş çalışmasını yürüttüğü; İstanbul Ataşehir İlçesi Çankırılılar Derneği, (ATACANDER) “Ataşehir Çankırılılar Derneği”nin kuruluş çalışmalarında son aşamaya gelindi.
Ataşehirli Çankırılılar; birlik, dayanışma, yardımlaşma ve tanışma ve birlik olarak imkanlarını geliştirmek için Ataşehir Çankırılılar Derneği çatısı altında birleşme çalışmalarını, Erol Tepebaşı Başkanlığı’ndaki Yönetim Kurulu ve Kurucular Kurulu tarafından yürütülen çalışmalar ile sürdürüyor.

Ataşehir Çankırılılar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu, gayrı resmi yapılan görev dağılımını gerçekleştirerek, yaptıkları görev dağılımı ile kuruluş çalışmalarını yürütüyor. Derneğin resmi kuruluşu tamamlanınca gerçekleştirilecek ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı resmileştirilecek.

İstanbul Ataşehir İlçesi Çankırılılar Derneği’nin hiç bir derneğin devamı olmadığını söyleyen Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri,
“Yepyeni bir tüzükle ve yeni bir anlayışla; İstanbul’daki Çankırı Dernekleri Federasyonu ve diğer oluşumlarda prensiplerine uyan, Çankırı ve Çankırı kültürünü benimseyen, Çankırılıya yakışan anlayışta olan her kurum ve kuruluşla beraber olmayı, bu ilkeleri benimseyen; kendini Çankırılı kabul eden bütün Ataşehirlileri buluşturmayı, tanıştırmayı, kaynaştırmayı, sorunlarının çözümü ve taleplerin ilgili mercilere iletilmesinde güç birliği oluşturmayı amaçlayan ve bu kapsamda çalışmayı ilke edinen bir kuruluş olacaktır.” diye kuruluş amaçlarını özetlediler.

17 Mahalleden oluşan Ataşehir’in her mahallesinde temsilcilik oluşturup, Çankırılı olan ve kendini Çankırılı kabul eden bütün Ataşehirlileri üyeliğe davet edip, güç birliği yapmaya, derneklerine sahip çıkmaya, “Ataşehir Çankırılılar Derneği”nin çatısında birleşmeye çağırdılar.

Ataşehir Çankırılılar Derneği kurucuları son toplantıda yapılan çalışmaları değerlendirip; kısa zaman içerisinde kuruluş çalışmalarının tamamlanacağını belirterek, derneğin Ataşehir’e, Çankırı’ya, Ataşehirlilere ve Çankırılılara hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.