Hoşgeldiniz  

Ressam Hülya Sezgin’den Çankırı’da Yeni Bir Resim Çalıştayı

admin | 15 Şubat 2020 | Çankırı, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

Çankırılı ressam Hülya Sezgin ikinci kez memleketi Çankırı’da. Sezgin, Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi’nde uluslararası yeni bir resim çalıştayı düzenliyor.

Birincisi 27 Eylül 7 Ekim 2019 günleri arasında düzenlenen çalıştayda Çankırı Vakfı ve Çankırı Belediyesi sponsor olmuş, dört ülkeden 11 sanatçı katılımı ile 26 değerli eser çalışılmıştı. Çankırı Vakfı’nın geliri vakıftan burs alan 700 üniversite öğrencisi yararına kullanılmak üzere İstanbul’da düzenlediği yemekli müzayedede eserlerin satışından 250 bin lira gelir elde edilmişti.

Ressam Hülya Sezgin bu kez de Çankırı Selahattin İnal Güzel Sanatlar lisesinde bir uluslararası resim çalıştayı düzenliyor.

Çalıştaya Gürcistan’dan Prof.Lela Gelevishili, Bulgaristan’dan Aynur Mahmudova Kaplan ile Türkiye’den Prof. Birsen Çeken, Prof. Zehra Sengir, Doç. Sena Sengir, efeler ressamı Mustafa Ali Kasap, şair-sanat yönetmeni Mine Sarmış, Candan Manyaslı, Satı Er, Ayşen Can ve Hülya Sezgin katılıyor. Koç Otel, CenovaArt, Türk Kızılay Çankırı ve Akdora sanat sponsor oluyor.

Çalıştayla ilgili olarak ressam ve ortakses.com yazarı Hülya Sezgin “İlk çalıştayımızda bizi ziyarete gelen Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehtap Meydaneri hanım okullarında da bir çalıştay yapmamı rica etmişti. Hemen kabul ettim. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Atatürk’ümüzün izinde çağdaş sanatçı gençler olacak onlar. Okul yönetimi ve öğretmen arkadaşlar da çok heyecanlı. Hevesle her şey mükemmel olsun diye çabalıyorlar.  Orada çalıştay yapacağımız için ben ve sanatçı arkadaşlarım da çok heyecanlandık. Bilgi ve deneyimlerimizi onlarla paylaşacağız. Kim bilir belki öğrencilik günlerimizi anımsayacağız. Yapacağımız eserleri okulumuza hediye edeceğiz. Bol bol Çankırı’mızı gezerek doğal, yöresel ve kültür değerlerini tanıyacağız. Ayrıca okulumuzda da ilk kez böyle bir çalıştayı gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.