Hoşgeldiniz  

Zabıta ‘İletişim Ve Öfke Kontrolü’nü Öğrendi

admin | 05 Ekim 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Resim Galerisi A- A+

zabitaAtaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanlarına yönelik Hayat Danışmanı Hakan Bozkurt tarafından uygulamalı “İletişim ve öfke kontrolü” eğitimi verildi.

Recep Kenan/haberinasli.com.com

“Gönlümüz Mevlana, dilimiz beton. Dilimizi de Mevlana’ya çevirmeliyiz.”diyen ve bir çok insanda kendini doğru ifade edememem sorunu olduğunu söyleyen Hakan Bozkurt, Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya’nın da katıldığı uygulamalı eğitimle Zabıtalara “İletişim ve öfke kontrolü”nü anlattı.

Zabıta’da “öfke yönetimi”ni nefes eğitimi ile sağlamayı öğrendiklerini, beden dili konusunda kendilerini geliştirdiklerini, Ataşehir Belediye Zabıtasının kendisi ile barışık olduğunu söyleyen Hakan Bozkurt; çalışmalarla daha çok barışık olduklarını, öfkesini yöneterek Ataşehir halkına daha iyi hizmet vereceklerinin altını çizdi.

Görgü kuralları, nefes eğitimi, öfke kontrolü ve diksiyon dersi alan zabıtaların halkı etkisi altına alacağını söyleyen Bozkurt, “Kötü ses yoktur, eğitilmemiş ses vardır.”diye konuştu.

“Belediyenin vitriniyiz “ diyen Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya, vatandaşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarda zabıtanın öfke kontrolü ve motivasyonunun çok önemli olduğunun altını çizerek; “Zabıtanın davranışlarının tamamı Belediyemize, Başkanımıza, kurumumuza mal ediliyor. Zabıta bu işi daha bilinçli yürütürse özel bir katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Aldıkları derslerin hem özel hem de iş yaşamlarına katkı yapacağını düşünüyorum.”diye düşüncelerini ifade ettikten sonra 210 zabıta personelin tamamının bir haftalık eğitim sürecinden geçtiğini, dönem dönem eğitimlerin tekrarlanacağını söyledi.

Belediyede İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından personele hizmet içi eğitimlerin sürekli yapıldığını ifade eden Arzu Elmas, “Personelimizin gerek halkımıza verdiği hizmetin kalitesini artırmak, gerek mesleki bilgilerini geliştirmek, gerekse özel hayatlarında kendi hayat motivasyonunu artırmak için çeşitli eğitimler düzenlemekteyiz. Şu anda diğer müdürlüklerin personelinin eğitimleri devam ediyor. Belediyemiz, personelinin her türlü bilgisini, becerisini geliştirmek için yoğun çalışmaları devam etmektedir.”diye Ataşehir Belediyesi Eğitim Bürosu’nun çalışmalarını özetledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.