Hoşgeldiniz  

Yurt Genelinde 40’a Yakın İlde Eğitime Kar Engeli

admin | 10 Şubat 2020 | Eğitim, Genel, Manşet, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Olumsuz hava koşulları, soğuk, buzlanma ve etkili kar yağışı nedeniyle Türkiye genelindeki bazılarında kısmen, bazılarında genelinde 40’a yakın ilde eğitime ara verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde kar yağışının yoğun olduğu Van, Karabük, Ordu, Bitlis, Artvin, Düzce, Bolu, Siirt, Sivas, Bartın, Samsun, Gümüşhane, Amasya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tokat, Kars ve Yozgat’ta il genelinde okullar 10 Şubat Pazartesi günü tatil edildi.

ÇANKIRI VALİLİĞİ : 4 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Çankırı’da olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilçede okulların tatil edildiği bildirildi.

Yoğun kar yağışı beklenen Çankırı’da hava sıcaklıkları en düşük -2  derece ile en yüksek 3 dereceyi göstermesi beklendiğinin altı çizilerek beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 4 ilçede okulların tatil edildiği bildirildi.

Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma riskine karşı Bayramören, Yapraklı, Çerkeş ve Kurşunlu ilçelerinde 10 Şubat Pazartesi ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, hamile ve engelli kamu personelinin de izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU’DA ETKİLİ KAR YAĞIŞI EĞİTİME ENGEL

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki okullar ile Azdavay, Daday, Çatalzeytin, Doğanyurt, İhsangazi, Pınarbaşı, Ağlı, Küre, Şenpazar, Hanönü, Araç, Devrekani ve Seydiler ilçelerinin arasında olduğu 17 ilçede bir gün eğitime ara verildi.

Zonguldak’ta Devrek ve Gökçebey ilçelerinde tüm okullarda, Merkez ilçe ile Kozlu’da ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ereğli, Kilimli ve Alaplı ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki, Çaycuma’da ise tüm okullar tatil edildi.

BURSA SAKARYA EĞTİMİ KAR YAĞIŞINDAN ETKİLENDİ

Bursa’da da Büyükorhan ilçesinde ve Sinop’un Boyabat ilçesinde taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime ara verildi.

Sakarya’da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilçedeki taşımalı okullarda eğitime ara verildi.

GÜNEYDOĞU’DA DA ETKİLİ

Şırnak merkez ile Uludere ve Beytüşşebab ilçeleri, Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde de eğitime ara verildi.

KARADENİZ’DE EĞİTİM KAR YAĞIŞINDAN ETKİLENDİ

Trabzon ve Rize’de merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitime kar yağışı nedeniyle 2 gün ara verildiğini bildirildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde de eğitime iki gün süreyle ara verildi.

Giresun merkez ile Bulancak, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerindeki okullarda da eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

İÇANADOLU DA ETKİLENDİ

Kayseri’nin merkez Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Hacılar ilçeleri ile İncesu, Yahyalı, Develi, Sarız, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Tomarza, Akkışla ve Yeşilhisar ilçelerinde eğitime ara verildi. Felahiye ve Özvatan ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Öte yandan aşırı soğuk hava ve buzlanma beklentisi nedeniyle Erciyes Üniversitesinde de eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiğini bildirildi.

DOĞU ANADOLU “KAR”A TESLİM

Erzurum’da, olumsuz hava koşulları nedeniyle, 6’sında taşımalı eğitim olmak üzere 20 ilçede eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, merkez ilçeler Palandöken, Yakutiye ve Aziziye’nin ardından, olumsuz hava koşulları, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Çat, Aşkale, Pasinler, Tekman, Horasan, Karayazı, Köprüköy, Narman ve Şenkaya’daki tüm okul öncesi, ilköğretim, lise ile özel eğitim ve öğretim kurumlarının 10 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği duyuruldu.

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullar ile köylerdeki tüm okullar tatil edildi.

Ağrı’nın Hamur ve Diyadin ilçesinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime ara verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.