Hoşgeldiniz  

YSK’dan Maltepe Sayım Kararı: Yapılan Sayım Geçerli

admin | 15 Nisan 2019 | İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

YSK, Maltepe’deki 2 ilçe seçim kurullarının, tüm yeniden oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Maltepe 1. ve 2. Seçim Kurulları sandıkların sayımı devam edecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Maltepe 1 ve 2’nci ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kurul, Maltepe’de şu ana kadar yapılan sayımların geçerli olmasına karar verdi, kalan sandıkların sayımı devam edecek.

YSK’nin, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, sayılan oyların iptali yönündeki kararını kaldırmasına ilişkin kısa karar, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları ile İstanbul İl Seçim Kuruluna gönderildi.

CHP’nin başvurusu üzerine alınan kararda, Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının dün aldığı kararların, “tam kanunsuzluk” nedeniyle kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’un ilgili maddeleri gereğince YSK kararlarının kesin olması nedeniyle bu kararlara uyulmasının zorunlu olduğu vurgulanan kararda, aksine uygulamaların aynı kanunun “Kurulların tedbirlerine riayetsizlik” başlıklı 134. maddesi ve devamı maddelerine göre seçim suçunu oluşturacağının bilinmesi gerektiğine işaret edildi.

YSK’nin 11-12 Nisan’da aldığı kararlar gereğince sayım işlemlerinin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğine, Maltepe ilçe seçim kurullarının dün aldığı kararlardan önce ilçe seçim kurulları gözetiminde yapılan yeniden oy sayım, döküm ve tasnif işlemlerinin geçerli sayılmasına, bu işlemlerin tekrarının gerekmediğine hükmedildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.