Hoşgeldiniz  

Yılmaz Vural ‘Sporun Önemi Anlaşılıyor Galiba…’

admin | 02 Kasım 2018 | Ataşehir, Eğitim, Manşet, Röportajlar, Spor, Üst Manşet A- A+

Yılmaz Vural, Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi  ile 20 milyon öğrencinin tarandığını, uygulamanın Türkiye’ye başarılı sporcuların kazandırılabileceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi  ile 7 – 18 yaş grubunda 20 milyon öğrencinin tarandığını, yapılan bu tarama ile Türkiye’ye ulusal ve uluslar arası boyutta başarılara imza atacak yeni sporcuların kazandırılabileceğini söyleyen Yılmaz Vural, “Sporun önemi anlaşılıyor galiba. Ben bir spor adamı olarak çok mutluyum” Dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ataşehir’de uygulanmaya başlanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi seçmeleri ile ilgili Usta futbol adamı, teknik direktör Yılmaz Vural, geç kalınmış bir uygulama olarak nitelediği görüşlerini Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com  okurlarını aktardı.

AVRUPA’DA KAÇ TANE 20 MİLYONLUK ÜLKE VAR?

Türkiye’nin Avrupa ile yarışacak dinamizme sahip olduğunu kaydeden usta teknik direktör Yılmaz Vural, okula başlama ile lise bitirme yaşları olan 7 – 18 yaş grubunda 20 milyona yakın çocuğumuzun olduğuna işaret ederek; “Avrupa’da kaç tane 20 milyonluk ülke var? Dolayısıyla Türkiye’deki dinamizm ortada… Ataşehir’de 18 tane tribünlü – tribünsüz kapalı salon var. İmkanlar var… Amaç bu dinamizmi hareketlendirmek… Bilimsel doğrularla seçimi yapabilmek…

OĞLUM ATAŞEHİR’DEKİ 3 BİN KİŞİ ARASINDA BİRİNCİ

Avrupa’nın bizden önde olmasına rağmen, geç kalınmış olmadığını söyleyen Yılmaz Vural, her şehirde yapılan seçmelerle 20 milyona yakın çocuğumuzun Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında taranacağını kaydederek; “Ataşehir’de de 6 bine yakın çocuğun taramadan geçecek. Bu güne kadar 3 bin öğrencimizin taraması yapılmış. Ben kendi oğlumu da getirdim. Hayretler içinde kaldım. Şu ana kadar 3 bin çocuk seçmelere katılmış. Benim oğlum 3 bin kişi arasında başında birinci geldi. Ben onun bu kadar çabukluğunun, esnekliğinin süratinin olduğunu bu işin içinde olmama rağmen yeni öğrendim. Bir kıyaslama yapamıyordum tabii” dedi.

BU ÇOCUKLAR DA AVRUPALI GENÇLERLE YARIŞAR, TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDER

Yapılan bu tarama ile Türkiye’ye ulusal ve uluslar arası boyutta başarılara imza atacak yeni sporcuların kazandırılabileceğini söyleyen Yılmaz Vural, “Sporu biz ne zamanki milli savuma, ekonomi gibi önem sırasında bir yere koyarsak böyle ilgileniriz. İlgilenirsek de; böyle çocuklar çıkar ve bu çocuklar da Avrupalı gençlerle yarışarak Türkiye’yi temsil ederler. Türkiye’nin sporun getirilerinden olan tanıtım, sağlıklı yaşam gibi alanlarda hedefe ulaşılmış olur. Şu anda öyle bir okuldayım ki Dünya Futsal yani salon futbolu şampiyonu olmuş gençlerimiz var” diye konuştu.

BEN BİR SPOR ADAMI OLARAK ÇOK MUTLUYUM

Projenin amacına ulaşabilmesi için aramada seçilenlerin, yönlendirilmesi ve eğitiminin de öneminin altını çizen Vural, uygulamanın çok başında olunduğunu vurgulayarak; “Motorik özelliği en üst seviyede olan çocukları seçtiniz ama hangi branşa kanalize edeceksiniz? Doğu branşlara yönelmeleri lazım. Ama yinede başlamak bitirmenin yarısı derler. Tebrik ediyorum düşünenleri. Bizim çocuklarımız çok değerli… Başlandı, üstüne koya koya gidecektir. Milli Eğitim ilk ve orta okullarda tekrar beden eğitimi, derslerini koydu. Sporun önemi anlaşılıyor galiba… O yüzden ben bir spor adamı olarak çok mutluyum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.