Hoşgeldiniz  

Yerli Ürün Etiketine ‘Yerli Malı Logosu’ Başladı

admin | 02 Ekim 2018 | Ekonomi, Manşet, Türkiye A- A+

Türkiye’de üretilen ürünlerin etiketlerinde ürünün fiyatının en son ne zaman güncellendiği belirtildiği, Türk malı olduğunu belirten logo bulundurma uygulaması başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yerli ürünlere yönelik farkındalığın artması adına Ticaret Bakanlığı tarafından zorunlu kılınan ürün etiketlerinde “Yerli Malı Logosu” uygulaması başladı.

Ticaret Bakanlığı’nın, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik ile Türkiye’de üretilen malların etiketlerinde Bakanlığın belirlediği yerli malı logosu, şekli veya işaretleri kullanılması zorunlu hale getirildi. Bu sayede markette alışveriş yaparken, Türk malı ürünleri kolay bir şekilde ayırt edebileceğiz.   Etiketlerde tarih zorunluluğu da getirildi.

Yönetmelikte yapılan başka değişikliğe göre malın birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih de etiket üzerinde yer alacak. Etiket üzerinden, ürünün fiyatının en son ne zaman güncellendiğini anlayabileceğiz.

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair uygulaması başlayan yönetmelik:

FİYAT ETİKETİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki bentler eklenmiştir.

“d) Malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih,

  1. e) Üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Etiketlerin” ibarelerinden sonra gelmek üzere “, tarife ve fiyat listelerinin” ibareleri eklenmiştir.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinden on beş gün sonra yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.