Hoşgeldiniz  

Yenisahra Barbaros Binlik İmar Planı Askıya Çıktı

admin | 28 Mart 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Emlak, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Son Dakika, Üst Manşet A- A+

Ataşehir İlçesi Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1/1000 Ölçek Uygulama İmar Planı Ataşehir Belediyesi tarafından 28 Mart 2019 Perşembe günü askıya çıkarıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB tarafından onaylanan Yenisahra ve kısmen Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Ataşehir Belediyesi’nde askıya çıktı.

1/1000 İMAR PLANI (UİP) YENİSAHRA’DAKİ OFİSTE ASKIDA 

Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bilgi Fatih Caddesi No: 43’de açılan ofiste askıda.

28 Mart 2019 Perşembe günü askıya çıkan Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı 30 gün süreyle asklıda kalacak ve 29 Nisan Pazar akşamı askıdan inerek yürürlüğe girmiş olacak.

İMAR OFİSİ ASKIDAKİ 1 AY SÜREYLE AÇIK OLACAK

Planın askıya çıkması ile ilgili açıklama yapan CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı ve Ataşehir Belediye eski Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, “İmar ofisi, 1 ay süreyle askıda kalacak olan planın askı süresinde vatandaşlara yardımcı olmak üzere açık olacak. Her türlü teknik desteği arkadaşlarımızdan alabilirler. Mükemmel bir plan değil. Hiç yoktan iyi olan bir plan. Ataşehir’e ve Yenisahra ile Barbaros’taki vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” Dedi.

Yenisahra 1/1000 ÖLÇEK UİP ASKIYA ÇIKTI. Sadık Semih Kayhan ile görüşüyoruz

Recep Kenan paylaştı: 28 Mart 2019 Perşembe

1/5000 VE 1000’LİK PLANLAR İBB MECLİSİ’NDEN OY BİRLİĞİYLE GEÇMİŞTİ

14 Şubat Perşembe günü görüşülen yeniden gündeme gelen Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları birlikte görüşüldüğü İBB Meclisi’nden oy birliğiyle geçmişti.

1/5000 ÖLÇEK NİP 20 MART’TA ÇIKTI, 22 NİSAN’DA İNİYOR

Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 20.03.2019 tarihinde askıya çıkarıldı. 20 Mart 2019 tarihinde İlana Çıkan Yeni Sahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı (NİP) 1ay süreyle askıda kaldıktan sonra 22 Nisan 2019 tarihi akşamı askıdan inecek.

PLAN İBB MECLİSİNDE BEKLEDİĞİ 8 AYIN SONUNDA İPTAL OLDU

Ataşehir Belediye Meclisi’nin 7 Haziran 2018 günü yaptığı oturumda Yenisahra ve Barbaros mahalleleri 1/1000 ölçekli planları Ataşehir Belediye Meclisi’nde onaylandıktan sonra 12 Haziran 2018 tarihinde 1/1000 ölçekli planlar yeniden İBB’ye gönderilmişti. İBB meclisinde 8 ay süresince bekletilen 1/1000 ölçekli Yenisahra ve Barbaros mahalleleri uygulama imar planı yargı tarafından 1/5000 NİP ile birlikte iptali olmuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E İLETMEKTE VE KABUL ETTİRMEKTE SIKINTI ÇEKİLMEYECEK

Seçim çalışmaları kapsamında Ataşehir’e gelen CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’nin seçim vaatlerine sahip çıkarak, taahhütlerin kendi taahhütleri olduğunu ifade ettiğini vurgulayan CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı ve Ataşehir Belediye eski Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, bu yaklaşımdan sonra kendi çalışmalarını Büyükşehir’e iletmekte ve kabul ettirmekte sıkıntı çekmeyeceklerini kaydetti. Planın kusursuz olduğunu söylemenin mümkün olmadığını kaydeden Kayhan, başka bir yönetim de olsa Büyükşehir’le uyum yakalandığı durumda planda gerekli revizyonun yapılacağını ifade etti.

PLAN 1 AY SÜREYLE ASKIDA, VATANDAŞ OFİSTE BİLGİLENDİRECEKLER

Belediye olarak itiraz edecekleri bazı konular olacağını ancak bu itirazların planın iptalini gerektirecek itirazlar olmadığını kaydeden CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı ve Ataşehir Belediye eski Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, planın askıya çıkması ile ilgili yaptığı açıklamada; “Ataşehir Belediyesi’nde askıya çıkarılan Yenisahra ve kısmen Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bilgi Fatih Caddesi No: 43’de açılan ofiste askıda. İsteyen arkadaşımız gelip parseli ile ilgili bilgi alabilir. İtiraz edeceklere belediye görevlilerimiz tarafından yardımcı olunacak. Görevliler vatandaşları parsellerinin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planındaki durumu hakkında bilgilendirecekler. İmar ofisi 1 ay süreyle askıda kalacak olan planın askı süresinde vatandaşlara yardımcı olmak üzere açık olacak. Her türlü teknik desteği arkadaşlarımızdan alabilirler. Mükemmel bir plan değil. Hiç yoktan iyi olan bir plan. Ataşehir’e ve Yenisahra ile Barbaros’taki vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

Yenisahra ve Barbaros mahalleleri 1/1000 ölçekli UİP (Uygulama İmar Planı)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.