Hoşgeldiniz  

YEDPA’da İmar Barışı Sonrası İlk Tapuları Dağıtıldı

admin | 12 Haziran 2019 | Ataşehir, Emlak, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Mülkiyet sorununu İmar Barışı Kanunu ile çözen YEDPA’da, çıkarılan Ferdi Mülkiyet Tapuları Bakan Kurum ve Belediye Başkanı İlgezdi’nin katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

YEDPA Ticaret Merkezi, bölgedeki mülkiyet sorununun İmar Barışı Kanunu ile çözülüp, çıkarılan Ferdi Mülkiyet Tapuları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katıldığı törenle sahiplerine verildi.

1994 yılından bu yana aktif ticaretin içinde bulunan YEDPA Ticaret Merkezi, bölgedeki imar sorunlarının halen çözüme kavuşturulamaması nedeniyle bir türlü iskanını alamamış ve ferdi mülkiyet tapularını çıkaramamıştı.

2018 yılında çıkarılan İmar Barışı Kanunu kanun çerçevesinde müracaatlar yapan YEDPA Ticaret Merkezi, 2019 Yılı Nisan ayı itibarı ile de tüm ortakları adına Ferdi Mülkiyet Tapuları çıkarıldı.

12 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 10:00’da Ataşehir Sheraton Grand Otel’de yapılan Olağan Genel Kurul öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Millet Vekili Vedat Demiröz ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katıldığı törenle, Salih Sami Atılgan başkanlığındaki YEDPA Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu tarafından 2078 ortağın bireysel tapularına kavuştukları toplu Tapu Dağıtım Töreni gerçekleştirildi. Bakan Kurum, bakan yardımcıları, milletvekilleri ve Belediye Başkanı tarafından bir gurup üyenin tapusu törenle teslim edildi. Toplam 2078 YEDPA üyesinden ödemelerini gerçekleştirerek hak kazanlara gün boyu süren törenle tapuları teslim edildi.

İMAR BARIŞ YASASININ İMKANLARIYLA FERDİ MÜLKİYET TAPULARI ALDIK

Satın alarak kendi imkanları ile ana binasını yaparak faaliyete başlayan, çevre için tehlike arz etmeyen duman üretmeyen sektörden işletmelerin yer aldığı YEDPA Ticaret Merkezi’nin yasal bir bina olmasına rağmen, bölgedeki plansız yapılaşmadan en imar iskan mağduru olduğunu kaydeden YEDPA Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, “Bölgede 2000 yılı itibarı ile sonuçlanan İmar Islah çalışmaları öncesi kesintiler sonucunda, dükkanların 3’te ikisini ipotek alacakları dolayısıyla arsada oldukça küçük pay sahibi idiler. En büyük mücadelemiz bu alanda oldu. Satın almak yoluyla hisseleri YEDPA uhdesine geçirdik. Devamında İmar Barış Yasasının sunmuş olduğu imkanlarla Ferdi Mülkiyet tapuları aldık. Başından bu güne emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

YEDPA ÇALIŞMALARDA HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIM

YEDPA Toplu Tapu Töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, YEDPA’nın sorununun kısmen çözüldüğünü kaydederek; “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgenin kısmen de olsa bir bölümünün sorunu çözülmüştür. Sayın Bakandan ricamız sorunun devam ettiği Yeniçamlıca bölgesindeki soruna el atılması ve bölgenin sorununun komple çözülmesidir. Daha önce yapılan çalışmalar doğrultusunda belli bir noktaya gelindi. Daha önceki Bakanlarımıza da ilettik. Sizler de bu konuda yardımcı olursanız çok mutlu oluruz. İmar affından dolayı sayın bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kısmen de olsa bölgemizin sorunu çözülmüş oldu. Bizim yapmamız gereken YEDPA ile ilgili Çalışma Ruhsatı vereceğiz. Eksikler var onlar tamamlanacak. Biz hazırız. YEDPA ile yapılacak çalışmalarda her zaman yanlarında olacağım.” Diye konuştu.

YEDPA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MONO BLOK TOPLU İŞYER

YEDPA üyelerinin Toplu Tapu Töreni nedeniyle yaşadıkları mutluluğa ortak olmak üzere toplantıya katıldığının ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, genel kurul ve teslim edilen tapuların hayırlı olmasını dileyerek; “Gurur tablomuzdan biri olan YEDPA’mızın genel kurulundayız. Yıllardır takip ettiğimiz YEDPA Türkiye’nin örnek birlikteliklerinden birini oluşturuyor. Bu birlikteliğin kalıcı olmasını, daha güzel işler çıkarmasını temenni ediyoruz.  310 bin metrekare kapalı alana sahip YEDPA’mız. 2200 işyeri ile 2000 ortağıyla, 14 bin çalışanıyla, Türkiye’nin en büyük mono blok toplu işyeri.  Bu vasfıyla çok önemli bir istihdam sağlayıcı konumu var. Biz de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak üzerimize düşeni yaptık, budan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu gün burada Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğine katkı sağlayacak, destek vermek sözü istiyoruz.” Dedi.

VATANDAŞIMIZIN DERDİNİ DİNLEDİĞİMİZDE, ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK

YEDPA’nın kuruluştan tapu sürecine gelişini özetleyen Bakan Kurum, konuşmasını; “YEDPA 1986 yılında kurulmuş. İmar Islah ve şuyulandırma çalışması ile bütün parseller birbirine bağlandı. YEDPA da bu süreçte müstakil tapusunu almış oldu. Yeni bir bina yapıldı. Temel üstü ruhsatlar mevcut. Bölgenin genelinde planlama olmadığı için iskan ve ferdi mülkiyet tapu çıkarmada sorunla karşılaşıldı. Yeniçamlıca,Barbaros, Mevlana mahallelerimizde de benzer problemler var. Biz vatandaşımızın derdini dinlediğimizde, çözülemeyecek hiçbir sorun yok. İşte bu gün YEDPA’nın sorunları çözülmüş oldu. Biz istiyoruz ki İstanbul’da tapuyla, imarla, mülkiyetle hiçbir vatandaşımızın problemi kalmasın.”  İfadeleri ile sürdürdü.

Ataşehir Sheraton Grand Otel’de gerçekleştirilen YEDPA Toplu Tapu Töreni Genel Kuruluna; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcıları Fatma Varank ve Mücahit Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Millet Vekili Vedat Demiröz, Milletvekilleri Serkan Bayram ve Murat Bakan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, Maltepe Üniversitesi Rektörü Şahin Karasar, Müsiad Başkanı Abdurrahman Kaan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz ve Siyasi Partiler Ataşehir yöneticileri, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der, Kalender Özdemir, Ekrem Köse ile önceki dönem başkan yardımcıları Sadık Semih Kayhan ve Sadi Özata, Belediye Meclis Üyeleri, Dudullu OSB, Anadolu OSB, İMES, DES, MODOKO, KEYAP, Bostancı Sanayi, Kartal Sanayi, Ümraniye Sanayi, OTOMER’in aralarında olduğu çevre sanayi sitelerinin yöneticileri, mahalle muhtarları, YEDPA üyeleri katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.