Hoşgeldiniz  

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerinden Bir İlk

admin | 25 Nisan 2019 | Ataşehir, Manşet, Üst Manşet A- A+

Yeditepe İletişim Fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında farkındalık amacıyla Hayata Merhaba projesini yürüten engelli bireylerle birlikte etkinlikler düzenledi.

Yeditepe İletişim Fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında farkındalık yapmak amacıyla Hayata Merhaba projesini yürüten engelli bireylerle birlikte çeşitli etkinliklere imza attılar.

Gördükleri dersle ilgili uygulamayı hayata merhaba Projesi kapsamında çeşitli etkinlikleri engelli bireylerle birlikte yapan ve onlardan çok şey öğrendiklerini ifade eden Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü öğrencileri yarattıkları bu farkındalığı devam ettireceklerini söylediler.

Piknik alanlarında resim, atölyelerde çantaya varan birçok yeni üretim alanlarında Hayata merhaba Projesi öğrencileriyle birlikte olan İletişim Fakültesi Öğrencileri Sekizer kişilik karma kurdukları iki takım arasında bir halı saha maçı yaptılar.

Oldukça zevkli ve neşeli geçen maçın sonunda Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican birlikte alana gelerek takımlara başarılar dilediler ve maç sonunda tüm sporculara madalyaları verilirken kazanan takıma kupası verildi ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çekerek bu anı ölümsüzleştirdiler.

“BİZİM ÇOCUKLARDAN KİMSE KORKMASIN HER ŞEYİ ÇOK GÜZEL YAPABİLİYORLAR”

Konu ile ilgili Hayata Merhaba Projesi Koordinatörü Emine Koçak birlikte hayata geçirilen etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Üniversite öğrencileri nasıl bir etkinlik yapabiliriz diye bize geldiler. Farkındalık olsun diye bir futbol etkinliği düzenlediler.  Ayrıca piknik alanında el boyamalar, resim yapmalar ve birçok etkinliği paylaştılar. Burada da bir saat bir maç yapacaklar ve kendilerine madalya ve kupa verilecek. Bizim çocuklar engelli olduğu için böyle toplumsal etkinliklerde görmek istiyoruz.  Birleştirme dediğimiz olayda böyle oluyor. Bizim çocuklardan kimse korkmasın her şeyi çok güzel yapabiliyorlar. Yeter ki onlara bir şans verilsin.”

“İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NİN BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ”

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ayseli Usluata dersi ile ilgili öğrencilerinin engelli bireylerle farkındalık yaratmak için düzenledikleri çeşitli etkinliklerle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “ İletişim Fakültesi’nin bir sosyal sorumluluk projesi.  Her dönem öğrencilerimizin bir kısmı Darülaceze’ye gidiyor. Bir kısmı ilkokul öğrencilerinin dersleriyle ilgilenerek yardımcı olmaya çalışıyorlar, bir kısmı da Darülşafaka’ya gidiyor. Bu yılda bir ilki başlatarak Yunus Emre Özel Okuluna gittiler. Öğrencilerimiz çok mutlu oluyor. Her gittiklerinde birlikte resim yapıyorlar farklı etkinlikler de yardımcı oluyorlar. Bunları görünce hocaları olarak bende çok seviniyorum. Hepsi yeni şeyler öğrendiklerini ifade ediyorlar” dedi.

 “DUYGULARINI VE YAŞADIKLARINI O KADAR GÜZEL BİR ŞEKİLDE SATIRLARA YANSITIYORLAR”

Öğrencilerinin duygularını çok güzel bir ifadeyle satırlarına taşıdıklarını söyleyen Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayseli Usluata; “ Bu gibi etkinlikler daha önceleri kulüpler vasıtasıyla yapılıyordu.  Üniversiteler bu konuda sorumluluk alarak bir ders olarak müfredata eklediler.  Bizde bu şekilde sürdürüyoruz.  Bu etkinlikleri bir video olarak alıyoruz. Daha sonra izleyiciler bir değerlendirme yapacak ve sonunda kendileri bir rapor hazırlayacaklar. Ve en güzeli de o yazdıklarıdır.  Duygularını ve yaşadıklarını o kadar güzel bir şekilde satırlara yansıtıyorlar ki aslında hepsinin bir kitap şeklinde basılması gerekiyor. Onları okumak yetiyor zaten. Bu yazılanları bir kitap haline getirmeyi düşünüyorum. Engellilerle bu ilk oldu çok da güzel oldu. Bu etkinlikleri devam ettirmeye çalışacağız” diye konuştu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.