Hoşgeldiniz  

Yavuz, AK Parti Lehine Düzeltilen Oy Sayısı 11 Bin

admin | 04 Nisan 2019 | Ataşehir Ak Parti, İstanbul, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

İl Başkanlığında basın toplantısı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İnsan Yavuz, 1 Nisan’dan itibaren 530 sandıkta 11 bin 109 oyun AK Parti lehine düzeltildiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, sürecin devam ettiğini kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İnsan Yavuz, 1 Nisan’dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109 olduğunu söyledi.

Yapılan itirazlar sonucunda bir kısım ilçelerde geçersiz oyların, bir kısım ilçelerde oyların tamamının sayımına, bir kısım ilçelerde de reddine ilişkin kararlar olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İnsan Yavuz, “1 Nisan’dan itibaren 530 sandıktaki güncelleme sonucu AK Parti lehine düzeltilen oy sayısı 11 bin 109’dur. 1 Nisan’dan itibaren 530 sandıkta yapılan düzeltme sonucu ortaya çıkan AK Parti lehine oy sayısı. 5 bin 857 sandıkta geçersiz oylar sayıldı, bunun bin 641 adedi AK Parti lehine olduğu anlaşıldı.” Dedi.

AMACIMIZ, SONUÇLAR ÇOK NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKSIN

Yüksek Seçim Kurulu’ndan aldıkları ilçe seçim kurullarından girilen bir sayım döküm sonuç çizelgesinde çok miktarda oyun sisteme girilmediğini gördüklerini söyleyen Ali İnsan Yavuz, açıklamasında “Maddi hata düzeltimine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Daha elimizde çok miktarda düzeltilecek sandık gördük, maddi hata yoluyla sayımın dışında. Tek amacımız var. Sonuçlar çok net bir şekilde ortaya çıksın. Milli irade, İstanbul’un iradesi sonuca çok net bir şekilde yansımış olsun. Seçim kurullarımıza da güveniyoruz. Bakınız bu düzeltmeler, bu sistem sayesinde oluyor. u anda Yüksek Seçim Kurulu’nun kayıtlarında sayı, fark 19 bine düştü net şekilde ama daha düzeltilen oylardan sisteme girilemeyenler var.” İfadelerine yer verdi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.