Hoşgeldiniz  

Yalova Sarsıldı İstanbul, Tekirdağ, Bursa’da Hissedildi

admin | 20 Aralık 2018 | Gündem, İstanbul, Manşet, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre sabah saat 09.34 sularında Yalova Çınarcık merkezli 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yalova Çınarcık merkezli 4,5 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem çevre iller;  İstanbul, Tekirdağ, Bursa’da da hissedilirken vatandaşlar arasında beklenen büyük İstanbul depremini hatırlatarak kaygı ve korku yaşattı.

Merkez üssü Yalova Çınarcık olan deprem İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve bazı diğer illeri başta olmak üzerek bölgedeki diğer bazı illerde hissedildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Yalova’nın Çınarcık ilçesi olarak açıkladığı deprem, saat 09.34’te meydana geldi. Yerin 7.01 metre derinliğinde olan deprem, ilçenin yanı sıra kent merkezi, Bursa, Balıkesir ve İstanbul ve Kocaeli’de de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise Depremin merkez üssünü Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy, büyüklüğünü ise 4.4 olarak açıkladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.