Hoşgeldiniz  

WUSHU TÜRKİYE ŞAMPİYON TUĞBA DESTEK BEKLİYOR

admin | 30 Kasım 2015 | Ataşehir, Genel, Manşet, Spor A- A+

Tugba_sargut_wusu (0)4 yıldır Wushu sporu yapan Türkiye Şampiyonu 14 yaşındaki Tuğba Sargut, turnuvalara gidememe ile karşı karşıya. Tuğba Sargut başarılarınızın devamı için destek bekliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Wushu şampiyonluğu olan 14 yaşındaki Sadit Cordan Orta Okulu 8. Sınıf öğrencisi Tuğba Sargut, 4 yıldır Wushu sporu yapıyor.

Tugba_sargut_wusu (1)

Türkiye Şampiyonu Wushu, Tuğba Sargut

Tekvandonun bir dalı olan Wushu dalında 36 – 40 kiloda, uluslar arası müsabakalara katılarak ülkemizi başarı ile temsil edip derecelere girerek Türkiye’ye madalyalar kazandırmak istiyor.

Antalya’da 20 – 25 Aralık 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Sanda ve Geleneksel Taolu Türkiye Wushu Şampiyonası ( Minik ve yıldız)’na katılacak olan Tuğba Sargut başarılarının devamı için sorumluk sahibi, duyarlı kurum ve kişilerden destek bekliyor. Erken yaşta babasını kaybederek yetim kalan ve ekonomik olanakları sınırlı olan Tuğba Sargut müsabakalara gitmekte güçlük çekiyor. Sadece bir kez belediyeden ulaşım desteği aldığını söyleyen Sargut’un annesi Özlem Sargut, sporcu kızının başarılı olması için desteğe ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Anne Sargut, babaları olmayan Tuğba gibi ablasının da öğrenci olduğunu, üniversitede okuduğunu kaydetti

Ataşehir Olimpik Spor Kulübü’nde spor yaşamını sürdüren Sargut, turnuvalara ekonomik olanaksızlıklar içindeki ailesinin ve hocalarının desteği ile katılıyor. Başarılı sporcu Tuğba Sargut’un annesi Özlem Sargut kendilerine destek olacak kurum araştırdıklarını henüz bu yönde hiçbir gelişme olmadığını söyledi. Anne Sargut, kızının Kıbrıs’taki bir ödül organizasyona katıldığında uçak biletlerinin Ataşehir Belediyesi tarafından alınarak ulaşım desteği verildiğini söyledi.

2015 Yılı Ocak ayında oynana turnuvada Türkiye şampiyonluğu olan ve Sakarya’da 23 – 24 Nisan’da düzenlenen turnuvada Türkiye ikinciliği olarak başarısının tesadüf olmadığını kanıtlayan Tuğba Sargut, kendisine destek olacak duyarlı kişi ve kurumlardan destek bekliyor.

Tugba_sargut_wusu (4)

Türkiye Şampiyonu Wushu, Tuğba Sargut

Tugba_sargut_wusu (7)

Türkiye Şampiyonu Wushu, Tuğba Sargut

Tugba_sargut_wusu (10)

Türkiye Şampiyonu Wushu, Tuğba Sargut

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.