Hoşgeldiniz  

Vesile Özdemir, ‘Vatandaş Kurumlara Ulaşabilirlik İstiyor’

admin | 25 Kasım 2018 | Ataşehir, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

40 yılın üzerinde bölgede yaşadığını 10 yıldır yaşadığı Kayışdağı’na muhtar adayı olan Vesile Özdemir; kadınların olduğu alan her zaman zarif ve ölçülü olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde Ataşehir’de şu ana kadar 7 olan kadın muhtar adayları, seçimlerde yerel siyaseti renklendirecek. Kadın muhtar adaylarından Vesile Özdemir Kayışdaığı Mahallesi’nde adaylığını koyarak kadın kimliği ile farklı gözle bakarak tespit ettiği sorunlara kadın ve anne duyarlılığı ile çözüm üretmek istiyor.

Kayışdağı mahallesinde kadın – anne duyarlığı ve öz güvenle ile hizmet için yola çıkan, bilgili, birikimli, azimli Vesile Özdemir, kurumlarla halkın arasında köprü olacağını, sorunların çözümü noktasında mahalle halkıyla birlikte hareket edeceğini söyledi.

Siyasette, muhtarlıkta ve diğer alanlarda kadın olmasının siyasi gerilimleri yumuşatacağını ifade eden Kayışdağı Nahallesi Muhtar Adayı Vesile Özdemir, kadınların olduğu alan zariftir, ölçülüdür ve iradelidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Vesile Özdemir, Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ’a verdiği röportajda, “kadınların olduğu alan her zaman zariftir, ölçülüdür” diyerek kadının siyasete getireceği seviye ve zarafete vurgu yaptı.

Kayışdağı mahallesinde kadın – anne duyarlığı ve öz güvenle ile hizmet için yola çıkan, bilgili, birikimli, azimli Vesile Özdemir, kurumlarla halkın arasında köprü olacağını, sorunların çözümü noktasında mahalle halkıyla birlikte hareket edeceğini söyledi.

MUHTARLIK MAHALLEYE YAPILACAK HİZMETLERİN İLK BASAMAĞIDIR

Çok eski bir İçerenköylü olduğunu Kayışdağı Mahallesinde 10 yıldır ikamet ettiğini kaydeden Muhtar Adayı Vesile Özdemir, ailesinin burada oturduğunu ve onlarla sürekli diyalog halinde olması nedeniyle 44 yıldır bu alanda olduğunu ve organik bağlarını hiç koparmadığını söyleyip; “Siyasi hareketimin hep hareketli olması, tecrübem, STK’larda ki çalışmalarım ve aldığım eğitimin tüm bunların hepsi bir kadın adayı olarak alana çıkmama vesile oldu. Neden muhtarlık derseniz; muhtarlık öyle durağan bir kurum değildir.  Bu kurumda görev almak; aileler için, mahalle halkı için yapılacak hizmetlerin ilk basamağıdır. Toplumumuzda sıkıntılar var, ayrıştırmalar, ötekileştirmeler var. Tüm bunların üstesinden gelmek için yapılacak işler var. Toplumu germeden sakin bir şekilde bulunduğumuz alan içinde binlerce kadın ve genç sadece o mahallenin sınırları içinde yaşantılarını sürdürebiliyorlar. Bunu siyasi olarak başka alanlarda değil, muhtarlık alanını daha çok önemsiyorum” dedi.

KAYIŞDAĞI MAHALLESİNİN SORUMLULUĞUNU ALABİLİRİM

Kayışdağı Muhtar Adayı Vesile Özdemir Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com okurları için verdiği röportajda şu açıklamalara yer verdi:

“Ben aday olduğum Kayışdağı mahallesinin sorumluluğunu alabilirim. Mahallenin sorunlarını gerekli yerlere taşıyabilir ve haklarını koruyabilirim. Bu konuda kendime güveniyorum. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. STK’larda çalıştığım müddetçe bu özgüvene dayalı ne yapmak istemişsem veya ne yapılması gerekiyorsa hepsini yerine getirdim. Onun içinde muhtarlığın riskli olduğunu bilmeme rağmen bu işi kabul ederek üstesinden geleceğimi bir kez daha söylüyorum. Ola ki seçilirsem mahalle halkımı mahcup etmeyeceğim. Bana oy verenleri asla utandırmayacağım. Oy versin vermesin eğer beni seçerlerse herkese eşit mesafede olacağım.

“İSTEDİKLERİ, ARZULADIKLARI HİZMETİ GÖRECEKLER”

“Eğer beni seçerlerse 5 yıl hizmet edeceğim. Ben emekliyim. Başka işle uğraşmayacağım. Mesaimin hepsini muhtarlık hizmetlerine ayırarak halkıma hizmet edeceğim. Hep alanda olacağım. Sabah saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında alanda olacağım kısacası benden hizmet görecekler. Vatandaşla kurumlar arasında köprü kuracağım ve hizmette uyumu esas alarak görevimi yürüteceğim. Tecrübelerimle, eğitimimle bu alanlarda yararlı bir çalışma yürüteceğime inanıyorum ve bu alanlarda bende varım diyorum.”

“MAHALLE HALKI İÇİN TANIDIK BİR SİMAYIM”

“Şu ana kadar ziyaret ettiğim alanlardan olumsuz tepki almadım. Aksine saygı görüyorum, buda hoşuma gidiyor. Geçen dönemde aday olduğum için birazda mahalle halkı için tanıdık bir simayım. Onların sevgisi, saygısı beni mutlu ediyor. Bende çalışmalarımda onlara layık olmaya gayret gösteriyorum. Özellikle gençler ve kadınlar benim için önemli. Ben onlar için çalışıyorum. Onlar için kaleme aldığım önemli projelerim var. Bu projeler ütopya değil. Hayata geçilebilecek, vatandaşa iyi bir hizmet verebilmek için kendim kaleme aldığım projelerdir. Projelerim halkımızın istekleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Tüm bu hizmetleri yalnız başıma değil mahalle halkıyla birlikte yürüteceğiz. İstek ve talepler doğrultusunda belli aralıklarla mahallemdeki STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek oradaki eksiklerimizi, yapacaklarımızı bir program dâhilinde 5 yılımızı verimli olarak geçireceğiz.”

“VATANDAŞ KURUMLARA ULAŞABİLİRLİLİK İSTİYOR”

“Alanda aldığım olumlu tepkilerin yanı sıra; halkımızın istediklerini de 10 madde halinde kayıt altına aldım. Seçildiğimizde bu sorunları hep beraber, mahalle halkı ile birlikte bazı kapıları zorlayarak çözmeye çalışacağız. Vatandaş mahallesine daha çok kurumlara ulaşabilirlilik istiyor. Sorularına cevap, sokaklarındaki sorunlar, bunları iletirken kimin ileteceği, çalışmak ve spor yapmak istiyor mahallede fiziki şartlar uygun değil, çocuğunu götüreceği kreşi yoktur.”

“KADINLARIN OLDUĞU ALAN HER ZAMAN ZARİFTİR, ÖLÇÜLÜDÜR”

Hazırladığım projelerimi de mahalleli ile komşularımla yapacağım geniş kapsamlı, katılımı toplantıda açıklayacağım. Siyasette, muhtarlıkta ve diğer alanlarda kadın olsun ki bu siyasi gerilimler biraz yumuşasın. Yani kadınların olduğu alan her zaman zariftir, ölçülüdür ve iradelidir. Onun için bu alanlarda kadınların yolu açılmalıdır, şans verilmelidir. Bu konuda hem mahalle halkımdan hem de rakiplerimden bunu bekliyorum. Bu kadar iddialıyım. Bir denemelerinde yarar var diye düşünüyorum.”

KAYIŞDAĞI MUHTAR ADAYI VESİLE ÖZDEMİR KİMDİR?

01.01.1964 Sivas Divriği doğumlu olan Vesile Özdemir, halkla ilişkiler bölümünden mezun olarak yükseköğrenimini tamamladı. Sivil toplum örgütlerinde gönüllü ve aktif olarak görev aldı. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’larda gönüllü ve aktif görevler alarak yönetici ve denetmen alarak çalıştı.

Önceki dönemlerde Bostancı Halk Eğitim Merkezi’nde giyim kurslarında 3 yıl öğretmenlik yaptı. Çeşitli eğitim kuruluşlarından alınmış eğitim sertifikalara sahip.

Bir dönem serbest ticaret ile uğraştı. Perakende ve toptan mağazacılık sektöründe sevkiyat şefliği yaptı.

Kadın danışma ve şiddet mağduru kadınlara gönüllü danışmanlık yapan Vesile Özdemir, evli ve 2 çocuk annesidir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.