Hoşgeldiniz  

VARTAŞ RENOVİA PROJESİNDE RESEN TEVHİT

admin | 10 Aralık 2015 | Emlak, Genel, Gündem, İstanbul, Kentsel Dönüşüm, Manşet A- A+

fikirtpe_ifraz_vartasVartaş İnşaat’ın Renovia projesine engel olan parsel ÇŞB tarafından resen ifraz ile proje dışı bırakıldı. Fikirtepe’de sorunlu adalara emsal olabilecek gelişme.

Fikirtepe Haber’de yer alan habere göre; Vartaş İnşaat’ın Renovia Projesini gerçekleştireceği birinci adasında kalan son imza ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen tevhit ve resen ifraz işlemini gerçekleştirerek imzası alınamayan bu parseli ada bütünlüğü dışında bıraktı.

İMZA ATMAYAN PARSELLERİN MUHATABI ÇSB VE İBB

İddiaya göre; normal şartlarda bir parsel ile anlaşma sağlayamayan Vartaş İnşaat yaklaşık 2 yıldan fazla sürede işe başlayamadığı adada evlerini boşalttırdığı vatandaşları mağdur etmemek için kiraları ödedi.

Normal şartlarda anlaşamadıkları parseli bakanlığın resen ifrazı ile proje dışında tuttuğunu belirten, Vartaş İnşaat Yönetim kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, yapılan son ifraz işlemiyle oluşan yeni duruma göre, son proje tapusunu aldıklarını, Renovia Projesini gerçekleştirmek için önlerinde başka hiç bir engelin kalmadığını söyledi.

Kaynak: Fikirtepe Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.