Hoşgeldiniz  

Uyum Haftası Başında Ataşehir’deki Okullarda Polis Denetimi

admin | 10 Eylül 2018 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Manşet, Polis, Son Dakika A- A+

İEM’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Ataşehir’deki okul önlerinde denetim yaptı. Ataşehir’de Polis helikopterleri merak uyandırdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı’nca okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıf öğrencilerinin okul kaygılarını gidermek ve öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için uygulanan uyum haftası bugün başladı.

2018-2019 eğitim – öğretim yılı uyum haftası başlangıcı dolayısıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Ataşehir’de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mobil Okul Timleri ve Önleyici Hizmetler ekipleri de Bağcılar’da öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamak için okul önlerinde denetim yaptı.

Ataşehir’de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetime İstanbul Emniyet Müdürlüğü (İEM)’ne ait Polis Helikopterleri de eşlik etti. Ataşehir’de Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetime eşlik eden Polis Helikopterleri bölge halkında merak uyandırdı.

HELİKOPTER SESLERİ MERAK UYANDIRDI

Denetime eşlik eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ait Polis Helikopterleri çevredeki halk arasında merak uyandırdı.

DENETİMLERDE VELİLERE BROŞÜR DAĞITILDI

Ataşehir ve Bağcılar’da gerçekleştiren denetimler sırasında ekipler tarafından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın bizzat kendi geliştirdiği ve üzerinde hassasiyetle durarak takip ettiği “Çalışkan polisler” projesi kapsamında görevli Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler de okul bahçesinde veli ve öğrencilere “Anne  babalara tavsiyeler” başlıklı bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Denetimlerde Anne ve babalara tavsiyelerin bulunduğu broşürde, acil durumlarda aranması gereken yerlerin bilgisi verildi.

ATAŞEHİR’DE NARKOTİMLER DENETİM YAPTI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ataşehir’deki okulu önlerinde ve çevresinde denetim yaptı. Okul önlerindeki araçlar ve çevredeki iş yerleri arandı. Şüpheli görülen kişiler Genel Bilgi Tespiti (GBT) taramasından geçirildi.

DENETİMLERDE POMPALI TÜFEK VE ÇOK SAYIDA FİŞEK BULUNDU

Denetimler sırasında Bağcılarda durdurulan lüks bir cipin arka bagajında pompalı tüfek ve çok sayıda fişek bulundu. Ruhsatı başkasına ait olduğu belirlenen tüfek, araçla sürücü birlikte polis eşliğinde işlem yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.