Hoşgeldiniz  

Üniversite Öğrencilerine İBB Eğitim Desteği Sonuçları Açıklandı

admin | 28 Kasım 2019 | Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Son Dakika, Üst Manşet A- A+

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında yer alan geçtiğimiz günlerde kapsamı duyurulan “İBB Eğitim Desteği” başvuru sonuçları açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasında yer alan geçtiğimiz günlerde kapsamı duyurulan “İBB Eğitim Desteği” başvuru sonuçları açıklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin 30 bin öğrenciye yılda 3 bin 200’er lira para vereceğini açıklamıştı. Bu kapsamda yapılan “İBB Eğitim Desteği” başvuru sonuçları İBB’nin https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ internet sayfasından öğrenilebiliniyor.

Öğrenciler, İBB’nin https://gencuniversiteli.ibb.istanbul/ internet sayfasında TC kimlik numaraları, doğum yılı ve güvenlik kodunu doldurarak başvuru sonuçlarını görebiliyor.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NUN MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “İBB Eğitim Desteği” başvuru sonuçlarının açıklanması ile ilgili mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Genç Üniversiteli eğitim desteğimiz için başvurularımız sona erdi. Tüm başvuruların titizlikle inceleneceğine ve adaletli bir biçimde değerlendirileceğine hiç şüpheniz olmasın. Eğitim yardımı almaya hak kazanan asil öğrenci listesini 27 Kasım Çarşamba günü ilan edeceğiz ve ilk ödemeleri Aralık ayı içinde yapacağız.

Gönül isterdi ki, talebi olan tüm başvuru sahiplerine desteğimizi ulaştırabilelim. Dilerim gelecekte bu da mümkün olur. Bizlere güvendiğiniz için teşekkür eder, hepinize başarılar dilerim.”

55.968 KADIN VE 52.560 ERKEK, TOPLAM 108.528 KİŞİ BAŞVURU

Öte yandan, Genç Üniversiteli Eğitim Yardımına 18-24 Kasım 2019 tarihleri arasında 55.968 kadın ve 52.560 erkek olmak üzere toplam 108.528 kişinin başvuru yaptığı açıklandı.

Açıklamaya göre, İlgili İBB birimi tarafından yapılan değerlendirmede, «Eğitim Yardımı Kriterlerine» göre yapılan sıralama esas alındı. Sıralama; ailenin gelir bilgisinin yanı sıra, öğrencinin engellik durumu, ailedeki engelli durumu, ebeveyn vefat/boşanma durumu, ailedeki kişi sayısı ve öğrenci sayısına göre yapıldı. -Üniversite yerleştirme belgesi / ara sınıflar için öğrenci belgesi ve not durumunu gösteren transkript.

EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER:

* Nüfus cüzdanı fotokopisi

* Sabıka kaydı / Disiplin cezası almadığına dair belge

* Ailenin maddi durumunu gösteren belgeler (Gelir belgesi maaş bordrosu vb.)

* Varsa okuyan kardeşleri gösteren belgeler

* Varsa kendisinin ya da aile bireylerinin engelli raporu fotokopisi

* Kendisi ve ailesi için ikametgah belgesi

* KYK’dan burs almadığına dair belge ve özel kurumdan burs almadığını beyan eden dilekçe

* Öğrencinin banka hesap bilgilerini içeren belge

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.