Hoşgeldiniz  

Umutla Bekleyen Öykü Arin İçin 15 Dakikalık Kocaman Destek

admin | 11 Şubat 2019 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediyesi’nin ilik nakli bekleyen hastalar için gönüllü kan ve kök hücre bağışı kampanyasına CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de bağışla destek verdi.

Ataşehir Belediyesi’nin ilik nakli bekleyen hastalar için gönüllü kan ve kök hücre bağışı kampanyasına Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de destek verdi.

Üç buçuk yaşındaki Öykü Arin için başlatılan ve tüm Türkiye’ye yayılan, Lösemili hastalara umut olmak için düzenlenen kök hücre bağışı kampanyalarına Ataşehir Belediyesi de desteğiyle hastaların umudunu yeşertmeye öncü oldu.

Kampanyaya  Ataşehir Belediye çalışanları büyük ilgi gösterdi. Destekçiler, Türk Kızılayı’nın bağış otobüsünün bulunduğu Ataşehir Belediye Binası önünde toplandı. Belediye çalışanlarının yanı sıra kan ve kök bağışı kampanyasına bir destek de Battal İlgezdi’den geldi.

10 Şubat Pazar günü Ankara Arena Aday Tanıtım Toplantısı’ndan dönen İlgezdi, ayağının tozuyla kök hücre kampanyasına destek vermek için havaalanından Türk Kızılay’ının bağış otobüsünün bulunduğu Ataşehir Belediye binasının önüne geldi.

Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin (TÜRKÖK) açıkladığı bilgiye göre 963 çocuk, 871 yetişkin olmak üzere toplam bin 834 hastaya belediye çalışanlarından ve Battal İlgezdi’den de destek, büyük oldu.

İlgezdi bu tür kampanyaların sürekliliğinin olması gerektiğini dile getirdi. İlgezdi: ” Lösemili çocuklara ve yetişkinlere umut olmak hepimizin yalnızca 15 dakikasını alır. Bir insanın on beş dakikası başka bir insanın yaşam sevincine yeniden kavuşmasını sağlayabilir. İnsan böyle bir duyguya vesile olmaktan başka ne isteyebilir ki? Vatandaş olarak bizler görevimizi yapıyoruz. Belediyede çalışan arkadaşlarımız da sağ olsunlar duyarlılıklarını gösterip kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek verdiler. Öykü Arin için başlatılan kampanyanın bugünkü durağı Ataşehir’di. Duyarlı olan herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.