Hoşgeldiniz  

TÜYAP 2019 İstanbul Kitap Fuarı ve Sanat Fuarı Açıldı

admin | 02 Kasım 2019 | İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2019 / 29. İstanbul Sanat Fuarı ile eşzamanlı olarak TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla açıldı.

TÜYAP 38. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI ve ARTİST 2019 / 29. İSTANBUL SANAT FUARI AÇILDI

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.  tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde hazırlanan 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2019 / 29. İstanbul Sanat Fuarı ile eşzamanlı olarak 2-10 Kasım 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de gerçekleşiyor.

Kültür Fuarları, 2 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Sayın Adnan Özyalçıner, 29. İstanbul Sanat Fuarı Onur Sanatçısı Sayın Mevlut Akyıldız, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Sayın Doğan Hızlan, Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Hugo Setzer ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Kenan Kocatürk’ün değerli katılımlarıyla açıldı.

Bu yıl otuz sekizinci yaşını kutlayan İstanbul Kitap Fuarı’nın ana teması “Edebiyatımızda 50 Kuşağı”, Onur Yazarı ise Sayın Adnan Özyalçıner’dir. Yurt içi ve yurt dışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda dokuz gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan etkinliklerde ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla bir araya gelecektir.

Sanat galerilerinin yanı sıra bağımsız gruplar, çeşitli sanat inisiyatifleri, üniversiteler ve genç sanatçıları da konuk eden İstanbul Sanat Fuarı, Faust teması ile sanatseverleri karşılıyor. Fuarın Sanatçı Onur Ödülü Sayın Mevlut Akyıldız’a ve Sanatsever Kurum Onur Ödülü ise İstanbul Kültür Üniversitesi’ne değer görüldü.

İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında, İstanbul Sanat Fuarı ise sabah 11.00’den itibaren ziyaret edilebilir. Fuarlarımız 10 Kasım Pazar akşamı saat 19.00’da sona erecektir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.