Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE VE ROMANYA ARASINDA ŞİİR KÖPRÜSÜ

admin | 22 Eylül 2017 | Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Usar Yayıncılık tarafından yayımlanan Nevzat Yusuf Sarıgöl’ün “Turna Yeri” ve Marian Ilie’nin ”Dalgaların Hüznü” adlı şiir kitaplarının tanıtım etkinliği yapıldı.

Usar Yayıncılık tarafından yayımlanan Nevzat Yusuf Sarıgöl’ün “Turna Yeri” ve Marian Ilie’nin ”Dalgaların Hüznü” adlı şiir kitapları için Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi. “Şiirin Evrensel Yüzü” konulu etkinliğe Nevzat Yusuf Sarıgöl sağlık sorunları nedeniyle katılamazken, Marian Ilie’nin yanı sıra etkinliğe Romanya’dan Emil Lungeanu ve Aureliu Goci de katıldı.

Osman Bozkurt etkinliği, “Yeryüzü insanlığın ortak varlığıdır. İki Romen şairin şahsında ve şiirin evrenselliği kapsamında kültürlerin buluşması ” diye yorumlayarak sunumunu yaptı.

Etkinlikte ilk olarak Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi Müdürü Nadia Tunsu söz aldı. Tunsu, Romanya’nın iki değerli ismi Nevzat Yusuf ve Marian Ilie için düzenlenen bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Usar Yayınları adına konuşan Hasan Örnek de yayımladıkları iki kitap hakkında bilgi vererek “Kardeşlik ve dostluk adına hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Şair yazar Afşar Timuçin, Ayten Mutlu ve Ahmet Özer’in yanı sıra Romanya’dan gelen Emil Lungeanu ve Aureliu Goci de Romanyalı şair Neuzat Iusup ve Marian Ilie ile ilgili görüşlerini aktardılar…

Şair Oya Aksu ile Ali Mustafa da Romen şairlerin şiirlerini okudu.

Nevzat Yusuf’un sağlık sorunları nedeniyle gelememesi nedeniyle konuşması video aracılığıyla izleyicilere aktarıldı.

İzleyiciler arasında bulunan Şair Egemen Berköz’e de, yakın dostu Nevzat Yusuf Sarıgöl hakkında düşüncelerini anlatması için söz verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.